042-Ivens3

042-Ivens3.jpg

Weet u ons iets meer te vertellen over de hierboven getoonde foto (datum, lokatie, gebeurtenis en/of personen), reageer dan. Ook herinneringen aan hetgeen hierboven te zien is zijn natuurlijk welkom!

Dit zoekplaatje is OPGELOST, maar REAGEER gerust als u aanvullende informatie heeft.

Vraag:

Op onze website staat in een van de gastredactiebijdragen het volgende te lezen: Op bovenstaande foto, gemaakt door Wilhelm Ivens, staat Piet Kerkhoff afgebeeld. De foto is in ieder geval voor 1890 genomen. Hierop kwam de volgende reactie binnen:

Piet Kerkhoff, zoals gefotografeerd door Wilhelm Ivens, kennen wij, van het Nijmeegs Mannenkoor, al sinds mensenheugenis als J. L. Heinrichs, dirigent van ons koor van 1865 tot 1885. De foto is gebruikt in het door Maarten Jan Dongelmans geschreven herdenkingsboek "De muze tot geleide", wat integraal op de website van het Nijmeegs Mannenkoor is opgenomen. En van beide opnamen is gespiegeld weergegeven (ik denk die van ons), maar het is dezelfde man.

Wie kan hier nog meer zijn licht over laten schijnen?

terug

Reactie 1:

Jan Willemsen: Ik denk dat er inderdaad sprake is van een persoonsverwisseling. Op verzoek van Frans Jeroen van Oudheusden heb ik een artikeltje geschreven over een fotocollectie van de families Molle en Kerkhoff voor een boekje bij een tentoonstelling van "Meer Licht' in de Stratemakerstoren. Ik heb me daarbij gebaseerd op twee fotoalbums van mijn schoonmoeder. Zij had bij de meeste foto's briefjes gestopt met de naam van de gefotografeerde persoon. Zo stak er een briefje met de naam Oom Piet Kerkhoffs achter de foto van de man die volgens Maarten Jan Dongelmans Heinrichs heet.
Ik denk dat het zo is. Hoe die foto van Heinrichs in het album van mijn schoonmoeder terecht is gekomen is mij een raadsel.


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: