037

037.jpg

Weet u ons iets meer te vertellen over de hierboven getoonde foto (datum, lokatie, gebeurtenis en/of personen), reageer dan. Ook herinneringen aan hetgeen hierboven te zien is zijn natuurlijk welkom!

reageer

Vraag:

Hans van den Berg: Ik zou bijzonder graag willen weten de plaats waar de opname is gemaakt en dan eventueel ook wat de voorstelling is en/of wie de personen zijn die erop staan afgebeeld. Maar mij gaat het in de eerste plaats om de locatie.

terug

Reactie 1:

Ingrid Alders: Op het Limosterrein wordt in 2006 hard gewerkt aan het voormalig Kleding- en
Nachtmagazijn. De auto staat volgens mij bij dat gebouw geparkeerd, op het kazerneterrein.
Links achter het gebouw ligt de Koolemans Beijnenstraat; rechts op de foto zien we de
achterkant van de van 't Santstraat.

(N.b.De bouwploeg vroeg zich al af, wat er ooit aan de gevel opgehangen is geweest. Deze foto toont nu ws. enig smeedwerk. Verlichting?)

Reactie 2:

Hans van den Berg: Geachte redactie,
Dadelijk na het lezen van de reactie van Ingrid Alders ben ik ter plekke gaan kijken. De locatie is onweerlegbaar die welke Ingrid heeft genoemd: het Limosterrein. Links achter is nog net zichtbaar de typische gewelfde gevelbekroning van een pand (tweelingpand) aan de Koolemans Beijnenstraat. Rechts achter, net zichtbaar, het dak van een huis aan de van het Sandtstraat. Aan de verticale (hardstenen?) geappliqueerde smalle hoeksteen heeft inderdaad een smeedijzeren armatuur gehangen, thans verdwenen. Ik kan niet beoordelen of die als lampenarmatuur heeft gediend. In ieder geval dank ik op deze plaats Ingrid hartelijk voor de oplossing.

Reactie 3:

Gerrit Jansen, 16-10-2008: In Grave woont een klokkenmaker/winkel (pal tegenover het oude gemeentehuis) (zijn naam ben ik effe kwijt). Deze heeft pal tegenover het poortje van het kledingmagazijn gewoond, waar nu een blauwe voordeur te zien is. Hij kan en wil zeker u nog meer vertellen. In het verleden hebben we bij hem ooit een ''klok'' gekocht en nu zijn we weer eens verhuisd (nu op het limos) en dan ook nu weer komt hij de klok weer ophangen.

Reactie 4:

Gerrit Jansen, 12-03-2009: De klokkenmaker heet heer H van Etteger, zijn bedrijf ''de gouden-luifel'', Hoofdsestraat, Grave.


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: