035

035.jpg

Weet u ons iets meer te vertellen over de hierboven getoonde foto (datum, lokatie, gebeurtenis en/of personen), reageer dan. Ook herinneringen aan hetgeen hierboven te zien is zijn natuurlijk welkom!

REAGEER

Vraag:

Hans van den Berg: Ik zou bijzonder graag willen weten de plaats waar de opname is gemaakt en dan eventueel ook wat de voorstelling is en/of wie de personen zijn die erop staan afgebeeld. Maar mij gaat het in de eerste plaats om de locatie.

terug

Reactie 1:

Will van IJzendoorn: Ik zie hier verschillende jongens op staan die bij mij op de foto staan in de derde klas van de stieltjesstraat, broeder gelasius !!?? Ik zie dat deze groep gemengd is, dit ken ik niet !!
Iemand die dit kan oplossen is Piet Natrop, onze kaasboer in de Houtstraat.

Reactie 2:

J. van den Bosch: Dit is echt niet de 3e klas van br Glasius in de Stieltjesstraat, daar was de Willibrordusschool, waar ik ook in die klas heb gezeten met Piet Naterop en Wil van Yzendoorn, Frans Falize. Kan er nog een paar noemen.
Willy !! in onze klas, waar jij ook in zat, zaten geen meisjes, en die leraar is ook geen broeder Glasius. Als je klassenfoto's wil zien:hier staan twee foto's ,waar jij , ik ,en Piet Naterop, op staan, die heb ik erop gezet, de 2e en 3e klas.

Reactie 3

Rob Essers, 24-01-2009: Het gaat in ieder geval niet om een katholieke school! De foto deed mij denken aan bijgevoegde foto waarop ook mijn moeder staat afgebeeld. Zij zat in of omstreeks 1933 op de Leerschool in de van Nispenstraat (gesloopt in 1974). Dat was een bijzondere neutrale school met nogal wat joodse kinderen.

De foto van Hans van den Berg is zo te zien in een ander jaar (eerder?) en een ander lokaal genomen, maar ik sluit niet uit dat het dezelfde school is.

Reactie 3:

Elsbeth Rooker, 07-10-2017: Ook mijn moeder (Simone Miedema) staat op deze foto van Rob Essers. Ze is het tweede meisje van rechts, ze staat arm in arm met haar vriendinnetje Gerrie Sandbulte. Mijn moeder was uit 1922 dus waarschijnlijk was ze hier 11 jaar oud. Ik moet nog een foto hebben van dezelfde klas in een ander jaar (ik ga op zoek). Inderdaad een bijzonder neutrale school waarop veel joodse kinderen zaten.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: