032

032.jpg

Weet u ons iets meer te vertellen over de hierboven getoonde foto (datum, lokatie, gebeurtenis en/of personen), reageer dan. Ook herinneringen aan hetgeen hierboven te zien is zijn natuurlijk welkom!

REAGEER

Vraag:

Hans van den Berg: Ik zou bijzonder graag willen weten de plaats waar de opname is gemaakt en dan eventueel ook wat de voorstelling is en/of wie de personen zijn die erop staan afgebeeld. Maar mij gaat het in de eerste plaats om de locatie.

terug

Reactie 1:

Steven Gielen: Met de nodige slag om de arm: Het gebouw en omgeving -hooggelegen, boomrijk- zou mogelijk richting het kasteel/klooster van Hallo op de Lindeberg wijzen? Het feit dat de zusters baby’s tonen lijkt zou weer voor het nabijgelegen klooster Betlehem (van voor de verbouwing?) aan de St.-Anthoniusplaats pleiten: daar was men erg actief in kraam- en gezinszorg.

Reactie 2:

Ronny Kalkman, 08-04-2010: Volgens mij zijn zusters uit een klooster nonnen en die dragen andere uniformen, dus denk ik eerder dat deze jonge vrolijke dames op de foto verpleegsters zijn, en vanwaar een foto van verpleegsters met baby in plaats van met moeders? Ik denk dat het een foto is van verpleegsters met weeskindjes? alhoewel ik het er dan wel veel vind, maar misschien was dat toen wel normaal want veel armoe en veel ongewenste kindjes en dus in een mandje voor de deur bij het weeshuis???.....

Reactie 3:

Theo Binnendijk, 09-04-2010: Ik betwijfel of er op deze foto’s wel baby’s te zien zijn. Ze worden nogal achteloos vastgehouden. Bij de 2e dame van rechts zie ik een donkerharig kinderhoofdje dat eerder aan een pop doet denken. Het is herfst op de foto en dan ga je niet met jonge baby’s een tijdje voor de fotograaf poseren. De dames lijken me eerder kraamverzorgsters in opleiding, of net geslaagd, die hier poseren met poppen.

Reactie 4:

Dick Jacobs, 22-05-2016: Zusters van Hallo zijn dit beslist niet! Dat waren Soeurs Auxiliatrices. Het waren z.g. slotzusters in zwarte kleding met eveneens zwarte kappen. Buiten het feit dat ze op veel zaterdagen een soort meisjesclub hadden, hielden ze zich ook intensief bezig met het afleggen van doden. Als er een dode afgelegd moest worden, belde een familielid aan bij het z.g. slot (boven aan de Lindenberg).
Ook gezien de architectuur moet ik tot de conclusie komen dat dit Hallo niet is.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: