026

026.jpg

Weet u ons iets meer te vertellen over de hierboven getoonde foto (datum, lokatie, gebeurtenis en/of personen), reageer dan. Ook herinneringen aan hetgeen hierboven te zien is zijn natuurlijk welkom!

Dit zoekplaatje is OPGELOST, maar REAGEER gerust als u aanvullende informatie heeft.

Vraag:

Verzamelaar Hans van den Berg zou over bovenstaande foto graag nadere informatie ontvangen. Ter informatie kan hij melden: Optocht. Mogelijk Les Precieuses Ridicules. Foto: Hotel Groot Berg en Dal.

terug

Reactie 1:

Jan van den Berg: Vroeger had je in Nijmegen een studentengroep, die regelmatig optrad onder de naam: “Les précieuses ridicules” Zij voerden klassieke dansen uit, gekleed naar de mode uit de tijd van Lodewijk de veertiende. Misschien is dit een opname gemaakt vóór hun optreden.

Reactie 2:

Gijsbert Peelen: Mij lijkt dit de klassieke dansgroep " Les Precieuses Ridicules", die nog steeds bestaat. De verenigng heeft een archief, waarvan het oudste gedeelte volgens mij allang in het Nijmeegse stadsarchief terrecht gekomen is. Ook moeten er nog veel foto's vanaf 1950 tot nu in het bezit van de vereniging zijn. Een bovenstaande reactie zegt dat het gebeuren op de foto bij Hotel Groot Berg en Dal zou zijn. Ik weet dat Precieuse in de 50er jaren heeft meegedaan aan spetakelstukken in het Kronenburgerpark waarvan er een Schönbrun gedoopt was.

Reactie 3:

Jan Boon: Inderdaad is van de dansgroep Les Précieuses Ridicules ruim zes meter archief aanwezig in het Regionaal Archief Nijmegen, over de periode 1950-1996. Regionaal Archief Nijmegen

Reactie 4:

Hans van den Berg: Aangezien de opname van omstreeks 1930 is en de dansgroep "Les Précieuses Ridicules" pas in 1945 is opgericht, kan het hier dus onmogelijk dat gezelschap betreffen.

Reactie 5:

Paul Dickmann: Puur op gevoel: een vertoning ter gelegenheid van de viering van Nijmegen 700 jaar in 1930? Het wemelde in de stad van allerlei (historische) vertoningen, bovendien was het toen mooi zonnig weer.

Reactie 6:

Hans van den Berg, 10-09-2008: Vandaag (10/09/08) is dit zoekplaatje opgelost op de site www.onbekendinnederland.nl (foto G 448). Het betreft de Ossenmarkt in Groningen. De foto is gemaakt in 1909 ter gelegenheid van het 59ste lustrum van de Hogeschool.


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.