020

020.jpg

Weet u ons iets meer te vertellen over de hierboven getoonde foto (datum, lokatie, gebeurtenis en/of personen), reageer dan. Ook herinneringen aan hetgeen hierboven te zien is zijn natuurlijk welkom!

Dit zoekplaatje is OPGELOST, maar REAGEER gerust als u aanvullende informatie heeft.

Vraag:

Dhr. Pruijsten vraag zich af waar bovenstaande foto van deze militairen is genomen en of hij te dateren is.

terug

Reactie 1:

Edgar Driesen: Volgens het boek "Operation Market Garden Then and Now", deel 2 (blz. 362) is deze foto genomen bij het station op 20 september 1944. De troepen bij de M3 halfrups voertuigen zijn van het Britse Grenadier Guards Regiment, ze zijn op weg om de eenheid onder leiding van Kapitein John Neville te ontzetten. Neville was de dag daarvoor opgerukt richting de spoorbrug maar was ingesloten geraakt.

Reactie 2:

Edgar Driesen: Op deze luchtfoto van het station (begin jaren 30) is de lokatie aangegeven
van de 2 M3-rupsvoertuigen. De pijl wijst aan naar welke richting de fotograaf keek toen de foto werd gemaakt. Overigens komt de luchtfoto niet helemaal overeen met de situatie zoals die was in 1944 (los nog van het feit dat de de meeste gebouwen rond het station verwoest waren). De punt van het achterliggende plantsoen bestond toen niet meer en op de foto van 20 september 1944 is dan ook te zien dat de trotoirband achter dehalfrupsvoertuigen een haakse hoek maakt.


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: