017-Onbekende schoolfoto ma

017-Onbekende schoolfoto ma.jpg

Weet u ons iets meer te vertellen over de hierboven getoonde foto (datum, lokatie, gebeurtenis en/of personen), reageer dan. Ook herinneringen aan hetgeen hierboven te zien is zijn natuurlijk welkom!

reageer

Vraag:

Chanet Ruijzenaars- van Scheppingen: Mijn moeder, Miny Keler, is in Nijmegen geboren in 1925 en heeft op deze kleuterschool gezeten. Mijn vraag is, zou misschien iemand kunnen vertellen welke kleuterschool dit is? En misschien herkent iemand zichzelf of een ander. Ze heeft maar heel kort in Nijmegen gewoond, omdat haar vader van de spoorwegen werkte. Ik probeer ook nog haar woon-adres in Nijmegen te achterhalen. Mijn moeder is in 1992 overleden op 66 jarige leeftijd en niemand uit haar familie die mij deze informatie kan geven. Zelf ben ik haar jongste dochter en woon in Almere. Ik hoop dat iemand deze school herkent.

terug

Reactie 1:

Jan Boon: Hermina Keler woonde van 1926 tot 1930 in het Willemskwartier (Ds. Ter Haarstraat 4) en heeft dus vermoedelijk in die buurt de kleuterschool bezocht. (bron: Regionaal Archief Nijmegen)

Reactie 2:

W.van Doorn: De getoonde foto is een straatfoto, de kinderen zitten op de stoeprand voor de huizen van Ruusbroekstraat 13-15-17. De kinderen zien aan de overkant ds.Ter Haarstraat 4.
Ik ben er vanochtend gaan kijken en het staat er allemaal nog. Binnen een paar jaar is het weg.
Mijn zoekverhaal is te lang om hier te schrijven, toen ik de foto zag dacht ik 'dat is onze deur'
Over de kleuterschool het volgende, als je katholiek was kwam je bij de nonnen, de andersdenkende naar de Agnes Reiniera school in de Groenestraat en dat gebouw staat er nog, heel erg mooi.
Mocht mevrouw behoefte hebben aan het hele verhaal dan moet ze mij maar opsporen.

In 'Stadsbeeld Nijmegen' zijn genoemde woningen in mijn vorige bericht te zien. Ruusbroekstraat foto (002a) geheel links de deur van nr.17 ds.Ter Haarstraat foto (001a) geheel rechts nr.4 De deuren zijn niet dezelfde van 1930.

Reactie 3:

Rieki Nas: Deze foto zal inderdaad een straatfoto zijn, gemaakt in het Willemskwartier. Volgens mij staat mijn moeder op de foto rechts naast het midden: het meisje met de (parel)ketting. Haar naam is Erna Nillesen. Ze woonde Maerlantstraat 37. En is geboren in 1917. Helaas kan ik het haar niet meer
vragen, want ze is jl. september overleden.


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: