015-Nijmegen_1934_maar_waar

015-Nijmegen_1934_maar_waar.jpg

Weet u ons iets meer te vertellen over de hierboven getoonde foto (datum, lokatie, gebeurtenis en/of personen), reageer dan. Ook herinneringen aan hetgeen hierboven te zien is zijn natuurlijk welkom!

Vraag:

Hierbij een foto die gemaakt schijnt te zijn in Nijmegen, in 1934, maar waar? Wie er op staan, lijkt me wat veel gevraagd. Ik ben benieuwd.

Tom van Deelen

terug

Reactie 1:

Mark Hermsen: Ik zou niet weten waar dit is, maar op de achtergrond (rechts) is wel een soort torenspits te zien. Misschien dat anderen nu iets meer weten, voor het geval ze dit niet gezien mochten hebben.

Reactie 2:

Tonnie Smits: Ik denk Nijmegen Oost in de buurt van Ubberseveldweg-Huygensweg.

Reactie 3:

Gerry Kersten: Is dit niet de Marterstraat met op de achtergrond de spits van de Groenestraatkerk?

Reactie 4:

Ron van Swelm, 13-05-2013: De roofdierenbuurt ligt erg voor de hand maar het is zeker niet de Marterstraat of één van de andere straten.

Reactie 5:

Hans Sünnen, 12-03-2014: Dit zou weleens de Fortstraat in Nijmegen kunnen zijn. Rechts op de foto een half ronde deur (slagerij Derksen?) en de torenspits is misschien het bijgebouw van de Christus koningkerk.
Slagerij Derksen zat op de hoek van de Fortstraat en de Dommer van Poldersveldweg. Later is er een huisarts in gevestigd, en is de winkel en slachterij (ingang half ronde deur) flink verbouwd.
Reactie 6:

Riet Myronidis, 15-10-2014: Is dit niet een gedeelte van de Javastraat?
Reactie 7:

Ron van Swelm, 30-11-2016: Op de hoek van de Dommer en de Fortstraat was voor Derksen slagerij Piet Cloosterman gevestigd. Ik ben met een dochter van Piet Cloosterman getrouwd en op het zoekplaatje staat zeker niet die slagerij.
Reactie 8:

Frans van Laanen, 21-01-2019: Waarschijnlijk de Ubbergseveldweg. Deze huizen zijn dacht ik in de jaren 50/60 gesloopt, er staan nu etagewoningen. De torenspits is dan van de paters aan de Sterreschansweg.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: