010-Zonb54-07-09

010-Zonb54-07-09.jpg

Bakkerij Monbaliu, Van Noremborghstraat 109 in DEN BOSCH

Dit zoekplaatje is OPGELOST, maar -->REAGEER gerust als u aanvullende informatie heeft.

Vraag:

Dhr. J. van Lith fotografeerde in 1954 deze bakkerij, alleen is niet meer bekend waar. Het zou in Nijmegen kunnen zijn maar S'Hertogenbosch is ook een mogelijkheid? Wie weet er meer over te vertellen?

terug

Reactie 1:

S. van Baardewijk: De getoonde foto lijkt erg op wat nu "Spoeltman" tabakzaak, tijdschriften en cd's is op de Tooropstraat, tegenover de Dommer van Poldersveldweg.

Reactie 2:

Geert Arts, geboren en getogen in oost Nijmegen: Dit is zeker niet de winkel van Spoelman op de hoek van de Tooropstaat en de Dommer van Poldersveldweg.

Reactie 3:

Sander van Baardewijk: Sorry maar 't is 'm niet...ik heb 'm vergeleken met huidige foto's op de site.

Reactie 4:

Rob Boumans, 31-08-2008: Begin jaren zeventig ben ik in ís-Hertogenbosch aan de HTS gaan studeren.
Ik had er een kamer bij een hospita in de Korte Tuinstraat. Brood ging ik halen bij de bakker die in het pand op de afgebeelde foto zijn nering had. Het adres is Van Noremborghstraat 109. Vandaag ben ik ter plaatse geweest om bevestigd te zien dat mijn geheugen nog goed is. De hierbij gevoegde foto is het onomstotelijk bewijs.

Reactie 5:

Theo Binnendijk, 02-09-2008: Mijn moeder woonde in 1928 in de Van Noremborghstraat in Den Bosch en toen ik eind jaren 60 op de HTS zat, woonde een oom van mij nog in die straat. Omdat de HTS aan het Kapelaan Koopmansplein lag en de Van Noremborghstraat er direct op aansluit, heb ik daar vaak gelopen. En toch niet herkend. Om dat te compenseren, hier de naam van de bakker, die er in 1943 zijn intrek nam: E.L Monbaliu. Ik weet niet of de foto ook uit die tijd stamt; ook is niet bekend, hoe lang die bakker daar nog gezeten heeft. (bron: digitaal archief 's Hertogenbosch; Bossche Enceclopedie; stratenlijst; Van Noremborghstraat 109).

Reactie 6:

Rob Boumans, 03-09-2008: Dit wil ik nog aan je kwijt: Op foto 10 en 7 staat dezelfde bestelwagen. Ik denk dat ook foto 7 uit Den Bosch stamt. Doe verder onderzoek.

Reactie 7:

Jeanne Eikemans-Akveld: Volgens mij is het de winkel in de normborghstraat hoek van de venstraat op de muntel in 's-hertogenbosch. Ik dacht het toen een bakkerij was met de naam mombeleau of zoiets, wij noemden het vroeger in de volksmond nonde ju

Reactie 8:

Henk Knippenburg, 23-10-2013: Inderdaad de bakker op de hoek van de van Noremborchstraat/ en de van de Venstraat in 's-Hertogenbosch, Ik heb er n.l. tegenovergewoond!

Reactie 9:

Harry Pruijsten, 14-01-2014: Van 1955 tot 1957 had ik in mijn klas van de St. Canisiusschool in 's-Hertogenbosch een jongen zitten, genaamd Constant Mombalui. Zijn ouders hadden een banketbakkerij in de Van Noremborghstraat. Als ik met Constant mee naar huis ging kreeg ik altijd een gebakje. Ik mocht het zelfs zelf uitzoeken. Hele aardige mensen. Ik herken de winkel meteen; Bakkerij Monbaliu, Van Noremborghstraat 109 in 's-Hertogenbosch. Ik ben hem uit het oog verloren nadat ik ging verhuizen. Later zag ik dat de bakkerij niet meer van hen was.

Reactie 10:

Cor van Eijmeren, 29-11-2014: Dit is de bakkerij van Monbaliu ik was in de jaren 1950 in het Sint Jozef huis en heb daar met plezier gewerkt

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: