008-Zonb54-07-06

naar Zoekplaatjes  naar Bakkerijfoto's

008-Zonb54-07-06.jpg

Bakkerij A. van Riel, Achterstraat 6 in HELVOIRT

Dit zoekplaatje is OPGELOST, maar REAGEER gerust als u aanvullende informatie heeft

Vraag:

Dhr. J. van Lith fotografeerde in 1954 deze bakkerij, alleen is niet meer bekend waar. Het zou in Nijmegen kunnen zijn maar 's-Hertogenbosch is ook een mogelijkheid. Wie weet er meer over te vertellen?

terug

Reactie 1:

Hennie Rutten: Is dit de Spar in de van Heemskerkstraat in Bottendaal?

Reactie 2:

Henk Janssen: Volgens mij is dit niet de Spar in de van Heemskerkstraat in de Bottendaal.
Mijn moeder, nu 85 jaar, heeft als kind jarenlang in de van Heemskerkstraat 24 gewoond. Dit was schuin tegenover de Spar. Ze ging daar vaak boodschappen halen voor haar moeder. Zowel de winkel als de personen op de foto komen haar niet bekend voor.
Ook ik, die regelmatig bij mijn oma op bezoek kwam, heb een ander beeld voor ogen van de Spar in de van Heemskerkstraat. De ramen van de winkel waren veel groter en bovendien rechthoekig. Ook de deur van het huis van een tante van mijn moeder, pal naast de winkel, komt niet op de foto voor.

Reactie 3:

Rob: naar mijn beleving zeker niet in Nijmegen. Mijn vader, opa en oma, en ook 2 tantes hebben hier gewoond.

Reactie 4:

Arnold de Haas: Ik heb vanaf 1941 tot 1956 in de Piet Heinstraat gewoond. Op de hoek van de De Ruyterstraat en de Van Heemskerkstraat bevond zich de melkzaak van de fam. Rutten. De kinderen Hennie?, Hannie en Truus kan ik me nog herinneren. Voorzover ik nog weet was er een eindje verderop aan de overkant een Sparwinkel, die gerund werd door ene familie Hoogenkamp als ik het goed heb. De foto is volgens mij echter niet de Van Heemskerkstraat. In mijn herinnering was er een grote winkelpui, die niet door een deur in twee delen was gesplitst, maar ik kan me vergissen.
Ik ben benieuwd naar meer reacties.

Reactie 5:

Ton Cloosterman, 12-10-2010: Is Hennie Rutten diegene die op de hoek Ruiterstraat van Heemskerkstraat woonde en wiens vader de “melkboer” in de wijk was, samen met Konings die op de hoek Piet Heinstraat en Dr. Jan Berendsstraat woonde. De familie Rutten had, als ik juist ben, 2 dochters en 2 zonen, waarvan de oudste zoon bij de Marine gezeten heeft.
Ik ben Ton Cloosterman en woonde van 1947 tot 1972 in de Piet Heinstraat nr. 3. Ik zou graag een reactie krijgen via de mail. toncloosterman@tele2.nl.

Reactie 6:

Andre van Benthem, 24-02-2011: Als kind ging ik vaak met mijn vader Jan van Benthem mee met de vrachtauto van de Spar. Hij heeft er ongeveer 17 jaar gewerkt.
4 Winkels op een dag, elke dag een andere route, dus een keer in de week bij de zelfde winkel
gelijk afrekenen. Tegenwoordig 4 of 5 trailers op een dag.
Heeft iemand misschien foto's van die tijd 1950-1967, eerst op de Sterrenschansweg later op de Fabrieksweg? Graag reactie Andre van Benthem: d.benthem1@chello.nl

Reactie 7:

René Klomp, 22-12-2013: Ik heb deze na enig speurwerk weten op te lossen...
Het gaat hier om het (huidige) adres: Achterstraat 6, Helvoirt

De rechterfoto vond ik op www.breda-en-alles-daaromheen.nl Verdere aanwijzingen (bewijs) wordt geleverd door de telefoongids van Helvoirt van 1950:

Het lijkt hier te gaan om het bovenstaande 1e adres. Dit betreft hier kennelijk een oude nummering van de panden in deze straat. Kijken we op een vergroting van het zoekplaatje:

Op het bordje boven de deur staat mijn inziens duidelijk te lezen: D 95. Verder staat op het naambordje naast de deur: A van Riel en Zonen, Bakkerij. Precies volgens het telefoonboek!

Reactie 8:

José van Riel, 04-03-2014: Dit is de bakkerij/sparwinkel van mijn opa en oma in Helvoirt gelegen aan de Achterstraat. Mijn opa heb ik nog gekend, mijn oma is overleden toen mijn moeder zwanger was van mij in 1958. 100% zeker !
Reactie 9:

Andre Kersten, 03-06-2014: De Spar die in de Heemkerkstraat resideerde was van een Alwies Hoogenkamp. Een zoon van hem Henk Hoogenkamp, heeft veel boeken geschreven over zuivelprodukten en werkte bij Campina. Die kruidenier bracht nog de boodschappen bij de familie Knuvelder thuis.
Reactie 10:

Marij, 06-09-2015: Het is zeker niet de spar in de van Heemskerckstraat.
Ik woon sinds 1980 in deze straat. Gisteren weer straatfeest gehad in deze leuke 115-jarige straat.
Kwis over de straat wekte weer opnieuw de interesse op om weer op zoek te gaan naar info en foto's en personen van deze straat vanuit het verleden.
Dus als er nog mensen zijn die foto's hebben of andere weetjes over de van Heemskerckstraat dan zie ik dat graag tegemoet.
Reactie 11:

Lian Timmers, 19-04-2017: In het midden van de deur met de donkere blouse aan tussen de twee vrouwen is mijn moeder Miet Timmers-van Turnhout.
Reactie 12:

Henny van Benthem, 23-05-2021: Het is zeker niet de Spar Winkel van Alois Hoogenkamp, dat was nummer 39. Ik ben geboren op nummer 41 en mijn vader reed 's avonds na zijn werk bij de gemeente nog boodschappen uit voor de winkel.
Henk was een jaar of twee ouder, Gerrie was zijn oudere zus.
Naast de winkel woonde de familie van de Mast. Daarnaast de familie De Bijl en op 31 mijn opa en en oma Nuy. Daarnaast de familie van Haalen. Ome Dick lag in de voorkamer, had iets aan de longen, en tante Mies was de zus van mijn oma.
Tegenover de Spar woonde inderdaad de familie Janson. Hele aardige mensen. Mevrouw Janson kon niet praten, had een gat in de keel, maar we verstonden haar wel. Aan het einde van de straat woonde de familie Rutten inderdaad Hanny en Truus. Van Truus heb ik nog rijles gehad begin jaren 70.
Ik ga nog wat foto's verzamelen. Het was een heerlijke straat waar iedereen elkaar kende en voor elkaar klaarstond. Een prettige jeugd gehad.
Leuk was ook dat Ine van de Geld Miss Bril Gelderland werd. Een hele gebeurtenis in de wijk. Ze trouwde later met loodgieter Woutje Engelaar. Is nog een loodgietersfamilie.
Ik heb ook de lagere school bezocht aan de Spoorstraat. De St. Josephschool met onderwijzers Dhr. van Oosterhout, De Ruiter, Geurts en Vermeulen.
Dhr. Timmermans was het hoofd van de school. Zijn schooladvies was, ongeacht dat ik de beste van de klas was, dat gezien mijn afkomst (van Heemskerckstraat) mulo het max was. Mijn moeder heeft mij aangemeld bij de HBS van het Dominicus College waar ik na een toelatingsexamen ook zeker aangenomen werd. Was stiekem uniek. Maar dank nog aan mijn moeder Francien van Benthem-Nuy.
Leuk om op te halen toch.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: