007-Zonb54-07-04

007-Zonb54-07-04.jpg

Bakkerij Van Vugt, Hinthamerstraat 199 in DEN BOSCH

Dit zoekplaatje is OPGELOST, maar REAGEER gerust als u aanvullende informatie heeft.

Vraag:

Dhr. J. van Lith fotografeerde in 1954 deze bakkerij, alleen is niet meer bekend waar. Het zou in Nijmegen kunnen zijn maar 's-Hertogenbosch is ook een mogelijkheid? Wie weet er meer over te vertellen?

terug

Reactie 1:

J.Arts: Misschien is via het autonummer bij de rdw de naam, maar.. belangrijker denk ik het oude adres te achterhalen.

Opmerking:

De getoonde auto is de bedrijfsauto van de firma Van Lith uit Nijmegen. Zie gastredactie van Lith

Reactie 2:

G. Bongers: de eerste indruk is Lange Hezelstraat, waar ik mij een bakkerij met zo'n gevel herinner (ramen compact en symmetrisch tov ingang), en een babywinkel.. Ik meen aan de linkerzijde (vanaf stad), ongeveer op de helft. Niet zo heel lang gelden (jaren 70) ging ik er nog wel eens wat lekkers halen.

Reactie 3:

Michiel Vergeest: Is het niet in de Van Welderenstraat? Vanaf (oude) postkantoor na 100 m aan de rechterkant? Bakkerij De Vaan!!!

Reactie 4:

J. Armiento - v. Hest: Is dit misschien de Houtstraat?

Reactie 5:

Jan Th.A.E. Roelofs, 01-09-2008: Het is zeker niet Bakkerij de Vaan (voorheen Wenting) in de Van Welderenstraat, want daar werkte ooit mijn vader. Dat pand, nu een spelletjeswinkel met een gemoderniseerde pui, zag er anders uit met en hardstenen trap in het midden.

Reactie 6:

Rob Boumans, Rosmalen, 07-09-2008: Zoals beloofd op stap gegaan. Eerst aan de hand van het trottoirbeeld de mogelijke (smalle) winkelstraten geselecteerd. In aanmerking kwamen:
Hinthamerstraat
Vughterstraat
Orthenstraat
Gestart bij de ingang van de Hinthamerstraat vanaf de brug over de Zuid-Willemsvaart. Binnen 100 meter was het raak aan de linkerzijde. Het juiste adres is: Hinthamerstraat 199 ’s-Hertogenbosch.
Een oudere dame kende de naam van de bakker niet meer. Zij wist mij wel te vertellen dat hij vermaard was om zijn nogatinegebak.

Reactie 7:

Redactie, 16-12-2013: We kregen onlangs de mogelijkheid de negatieven opnieuw in te scannen, en in vergroting staat de naam '[J]an van Vugt' te lezen naast de voordeur, en nr '199' erboven.

Reactie 8:

Jo van Deurse, 21-08-2014: Het is idd Jan van Vugt, Hinthamerstraat 199. Ik heb ongeveer 4 jaar als banketbakker daar gewerkt. Wij stonden heel goed bekend met onze nogatine en hazelnoot creme taarten ook gemaakt van schuim. En ik moest alles op de fiets naar de klanten brengen. Verder was hij een vakman en een goede baas. Ik hoop dat U iets aan deze informatie heeft.
Vriendelijk Groetend Jo van Deurse
Reactie 9:

Michael Jacobs, 19-04-2020: deze banketbakker was alom bekend vanwege zijn hazelnoottaarten, hij maakte ze daar de hele week. De taart bestond uit drie lagen schuimplaten met kokos erin verwerkt met daartussen vulling van botercreme met hazelnootpaté, dan rondom afgewerkt met de zelfde botercrème en gebrande gemalen hazelnoot rondom, en op de bovenzijde kleine roosjes creme met een hazelnoot. Dus geen (zoals in een andere reactie vermeld) nogatine taart;
Ik weet dit zeker omdat ik die daar zelf vaak gemaakt heb samen met bakker Jan van Vugt. ik speek dan over de jaren 1958.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: