1693

< vorige | index | volgende >

Foto 1693 - WIE bij een ponywagen in de Biezenstraat WANNEER
1: 2: 3: 4: 5:
6: 7: 8: 9: 10: Elly de Haas
11: Ewald Vermaesen12: 13: 14: 15: Willem Xhoffleer
16: .. Hartelo17: Veronica Vermaesen-Huitema18: 19: 20:

Ik heb nog twee plaatjes uit het waterkwartier eind jaren 50. Graag zou ik meer weten over wat en wie er te zien is.

Ingezonden door Rene de Haas (geplaatst 22-12-2019)

Reactiepagina
Reactie 0:

Rene de Haas, 22-12-2019: Foto's bij een ponywagen
Reactie 1:

Geert Dekker, 22-12-2019: Wanneer deze foto's zijn gemaakt weet ik niet. Foto 1 is gemaakt in de Biezenstraat, rechts van die foto moet de St. Josephschool (witte school) nog gebouwd worden.
Foto 2 is gemaakt in de nieuwe Rijnstraat-hoek Biezenstraat voor het woonhuis-boerderij van Boer Hartelo.
Reactie 2:

Jan Remis, 22-12-2019: De onderste foto is volgens mij de hoek Biezenstraat/Rijnstraat, met op de hoek de winkel van Jan Janssen.
Reactie 3:

Henk La Croix, 23-12-2019: hallo Rene, is nummer 10 op de foto misschien het jongste --Haasje ?
Reactie 4:

Hans van den Heuvel, 23-12-2019: De foto boven is de Biezenstraat. Het gebouw links achteraan is het gemaal. De gebouwen rechts staan aan de Mercuriusstraat, daar zaten verschillende bedrijven waaronder de Controls (verder naar rechts). Het groepje loopt nu ter hoogte van de woning van de familie Xhoffleer.
De onderste foto is inderdaad bij de winkel van Hartelo, je kijkt vanaf hier de Oude Rijnstraat in.
Links op de hoek zat inderdaad de Kaaswinkel van Janssen, daarnaast woonde van den Bergh, dan Smitjes, dan van de Weerden, dan Spanjaards en dan wij van den Heuvel (vanaf 1964). Bovenaan boog de straat linksaf naar de Kanaalstraat.
Reactie 5:

Johnny Meuleman, 23-12-2019: Hans v.d. Heuvel bedankt voor het wakker schudden.
De gebouwen met die ronde daken vielen mij op maar kon het niet thuis brengen. Ik heb van 1979 - 1981 bij de Controls gewerkt, toen wist ik het weer. In die gebouwen met die ronde daken zat spuitgieterij De Groot, ik heb een aantal maanden bij de concurrent Pre-Metaal in Gennep gewerkt.
Reactie 6:

Rene de Haas, 23-12-2019: in reactie op reactie vier: dag Hans, mijn Opa en Oma woonden naast de winkel van Janssen op nr 43, alleen heetten die niet van den Bergh maar Huitema. Ik heb nog veel foto's uit die tijd. Ze woonden daar sinds 1944 tot het overlijden van mijn Oma achter in de jaren tachtig. De namen van de overige buren heb ik vaak gehoord in de verhalen van mijn Tante en Moeder.
Reactie 7:

Hans van den Heuvel, 24-12-2019: Hallo Rene, de naam Huitema zegt mij ook wel wat, misschien dat van den Bergh dan daarnaast zat. Wij woonden in ieder geval het eerste huis met puntdak als je er voor zou staan de rechtse woning. Piet van den Bergh woonden dan naast je grootouders. De vrouw van Piet zou je dan misschien ook kennen, zij zag er een beetje uit als een Japanse Gheisa spierwit gezicht en ravenzwart haar. Ze zat vaak voor het raam zodat je wel eens schrok als je langsliep maar het was een hele lieve vrouw.
Je haalt met zo'n foto weer een hele hoop herinneringen naar voren, mensen waar je lang niet meer aan heb gedacht komen dan weer in gedachten voorbij, wel leuk eigenlijk.
Reactie 8:

Geert Dekker, 24-12-2019: Hans (reactie 7), ik ben geboren in 1952 in de Rijnstraat op nummer 56 en heb daar gewoond tot eind 1966.
Op de hoek was de kruidenierswinkel van Jan Jansen (bijnaam de knoest) dan Huitema -- van de Berg -- Smitjes -- van der Weerden -- van Hest -- de winkel -- Spanjaards -- van der Sanden -- Lelieveld -- van Boekel -- van der Zanden -- Schouten -- Weijers -- Schriks -- Voermans -- van der Hogen -- van Megen -- van Dam de ijscoboer. Dit was in 1963.
Aan mijn kant woonden toen o.a. Driessen op de hoek -- Peter Thijssen de fotograaf--van Geven--de Vries--Dekker--Jansen--Gerrits--Kuiper--Smetser--Hermans--Everaars.
Reactie 9:

Rene de Haas, 24-12-2019: Dag Hans, helaas ben ik te jong om mensen uit die tijd te herinneren en zijn de mensen die het oude Waterkwartier hebben meegemaakt bijna allemaal overleden. Ik heb de meeste herinneringen bij de foto's die ik heb van mijn Tante Veronica Huitema. Haar zus -mijn Moeder- heet Tonnie Huitema en er was nog een broer Jan Huitema, allemaal wonend in de Rijnstraat 43.
Overigens woonde de de familie van mijn vaders kant (Opa Willem de Haas) een straat verder in de Lingestraat. Mijn vader was Rein de Haas met zussen Elly, Joke en Wil en broers Wim en Aad. Ik zal de herinneringen van jou aan haar laten lezen, daar doe je ze een groot plezier mee......
Reactie 10:

Hans van den Heuvel, 25-12-2019: Hallo Geert, ik ken Peter Dekker nog en zijn zus die met Bep Schrievers was getrouwd (helaas is zij veel te vroeg overleden), zijn dat een broer en zus van jou?
Ik hoorde gisteren van mijn vader dat familie Spanjaards aan de andere kant woonde en wat ik eerder zei woonde in het huis van van Hest toentertijd de familie Manie, die hadden later een bedrijf in zonweringen en rolluiken.
Bedoel je met 'de winkel' echt een winkel of heette die familie zo? Wij woonden vanaf 1964 in dat huis nr.53. Van der Sanden ken ik ook nog, die hadden een zoon Jantje die had de leeftijd van Peter en mij. We trokken toen nogal eens samen op maar jullie en ook van de Sanden zijn toen verhuisd.

En Rene, ik ken wel een paar meiden van de Haas, Elly is toch degene in die scootmobiel? Ik weet dat er ook vroegtijdig zijn overleden met hartproblemen maar ik weet nooit goed welke dus daar durf ik niet te veel over te zeggen.
Reactie 11:

Geert Dekker, 25-12-2019: Hallo Hans, Peter en Truus zijn inderdaad een broer en zus. Voor de familie van Hest woonde daar familie Manie.
Het klopt wat jij dacht: de familie te Winkel woonde hiernaast, hij was automonteur.
Reactie 12:

Rene de Haas, 31-12-2019: Dag Hans, mijn Opa en Oma (de Haas) woonden sinds de jaren 40 in de Lingestraat 38. Hun dochters Elly Joke en Wil zijn inmiddels overleden. Elly is in de Lingestraat blijven wonen, ze had twee dochters Monique en Bianca. Bianca is in 1994 overleden en Monique woont nog steeds in de Lingestraat.
Reactie 13:

Hans van den Heuvel, 02-01-2020: Hallo Rene, dan is Monique degene in die scootmobiel, ik praat wel eens met haar maar ik durf nooit geen naam te noemen bang dat ik een verkeerde naam noem.
Er zijn als ik mij goed herinner een paar meiden snel achter elkaar gestorven, en de moeder van een van hen toen ook.
Reactie 14:

Bert Roes, 18-01-2020: Allemaal prachtige en nostalgische herinneringen worden er opgehaald, maar niemand heeft schijnbaar achterhaald wie de personen op de foto zijn. Zou het kunnen dat paard-en-wagen van boer Hartelo waren? Wekelijks ging hij met paard-en-wagen door het Waterkwartier als "schilleboer" om groente-afval op te halen en als varkensvoer te gebruiken.
Reactie 15:

Geert Dekker, 19-01-2020: Hallo Bert, Ik heb in die tijd vaak bij Boer Hartelo geholpen in de stal en ook groenteafval en aardappelschillen naar de koeien gebracht, die stonden in de wei in de Ooy.
Het groente-afval en de schillen werden opgehaald met een grote groene kar en een groot paard genaamd Nellie.
Reactie 16:

Hans van den Heuvel, 19-01-2020: Hallo Bert, nummer 16 is volgens mij boer Hartelo, nr 15 is volgens mij Willem Xhoffleer en nr 17 is denk ik zijn zus Mia.
Reactie 17:

Henk La Croix, 19-01-2020: Hallo Geert, de koeien van boer Hartelo liepen ook in de wei naast de schuurlinnenkeet hoek Rivierstraat / De Biezen.
Reactie 18:

Geert Dekker, 20-01-2020: Hallo Henk, de wei naast de schuurlinnenkeet (Eekhoff), dat was de wei van het paard van Hartelo. Later stonden er boerenkool en spruiten. Koeien heb ik hier nooit gezien.
Reactie 19:

Hennie van Wees, 20-01-2020: Het is ook geen paard, meer een pony. Het trekgewicht is zichtbaar te veel voor het beestje.
Reactie 20:

Henk La Croix, 21-01-2020: Hallo Geert, U heb gelijk. Ik heb een foto bij ons voor de deur (Rivierstraat 126) met mijn Moeder en Zusje, Opa & Oma, met koeien, dat is niet de wei van Hartelo.
Reactie 21:

Rene de Haas, 27-01-2020: Dag Hans, nr 17 is mijn tante Veronica Vermaesen-Huitema, haar zoon Ewald Vermaesen 11 zit op de kar bij mijn tante Elly de Haas 10 op schoot.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: