1574

< vorige | index | volgende >

Foto ON1574 - Personeel Centrale Drukkerij Grotestraat 24 WANNEER (nummertjes zien? muis over of klik op de foto)
1: A.P. Brendel2:3: Antoon Busser4:5:
6:7:8:9: .. van de Brink?10:

Ik vond nog een foto waarop mijn vader Antoon Busser staat (4e van rechts bovenaan). Deze foto past precies rechts naast de andere foto van de Grotestaat. Het pand van de Centrale Drukkerij had nr.: 24.

Collectie Theo Busser (geplaatst 24-11-2016)

Reactie 0:

Theo Busser, 26-11-2016: Foto Personeel Centrale Drukkerij
Reactie 1:

Frans S.J. DaniŽls, 23-01-2017: nr.1 op de foto is meneer Brendel, hij woonde met zijn vrouw en drie zonen (Alex, Guus en Karel) op de Broerdijk.
Reactie 2:

Theo Busser, 25-01-2017: Dat klopt nr. 1 op de foto ON1574 is inderdaad de heer A. P. Brendel. Hij heeft er tot 1965 daar gewerkt en is in april 1965 bij De Gelderlander Pers begonnen op de drukkerij.
Reactie 3:

Bert Eigenhuijsen, 09-04-2018: Dhr. Theunissen staat op nr. 6. Hij was machinezetter, werkte op de eerste verdieping waar 4 zetmachines stonden en woonde in Nijmegen-oost.
Reactie 4:

Theo Busser, 09-04-2018: Inderdaad dhr. Theunissen. Ik heb die naam vaak door mijn vader horen vallen als zwarte Theunissen.
Reactie 5:

Cor Jansen, 30-12-2019: In de jaren 60 was ik daar leerling handzetter. Mijn baas was dhr van de Brink, vlgs mij nr 9. Collega's van mij waren daar machinezetter Dick Melssen en Gerrit Boeijen (de vader van Frank). De heren Brendel en Busser en Theunissen heb ik ook nog gekend.
Reactie 6:

Jacques (Jackie) Dehue, 19-07-2021: Mijn jeugd heb ik doorgebracht in Nijmegen-Oost in de Schildersbuurt. Wij woonden helemaal bovenaan de Rembrandtstraat in het hoekhuis aan de linkerkant. Tot en met de basisschool (jaren 72-79) speelde ik geregeld met vriendjes uit de buurt en zo kwam ik ook wel eens bij Mark Fleuren thuis. Hij woonde op Frans Halsstraat 9 (weet ik van Google Maps) vlak naast hun huis was en is (op nummer 11) een poort, waardoor mijn vriendjes en ik achterom bij hen thuis kwamen. Links van die poort of op de poortdeur zelf bevond zich een wit geŽmailleerd bord met daarop in zwart het opschrift ĎDrukkerij Busserí en nog meer tekst. Van Mark Fleuren heb ik ooit een heel pakket verse sigarenbandjes gekregen. Ik herinner me vooral de prachtige Agio-bandjes met behalve van graven van Holland vooral ook afbeeldingen van sprookjesfiguren. Sommige bandjes waren overdimensioneel groot. Als het goed is moet ik ze nog ergens in mijn oude rommel kunnen terugvinden. Zijn deze sigarenbandjes afkomstig van Drukkerij Busser? En wat was de functie van het genoemde bord? Bevond zich hier een drukkerij op het binnenhof achter de huizen tussen de Frans Halsstraat en dansschool Wanders? Informatie van de Noviomagus website geeft alleen aan dat er in het centrum een drukkerij op de Grotestraat was, maar dat er wel medewerkers in Nijmegen-Oost woonden. Er zijn vast (ex-) bewoners van de Frans Halsstraat e.o. die hier meer van weten.
Reactie 7:

Theo Busser, 20-07-2021: Mijn oom (Jan Busser) had vroeger tot de jaren '60 een Handelsdrukkerij in de Frans Halsstraat. Of de sigarenbandjes afkomstig waren van deze drukkerij weet ik niet. Mocht ik daar meer informatie over vinden, dan zal ik het nog wel laten weten.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: