1530

< vorige | index | volgende >

Foto ON1530-klas 3a MULO Sedes Sapientiae Archipelstraat 1960-61 (nummertjes zien? muis over of klik op de foto)
1: Annemieke Kokke2: Fransje Kellen3: Yvon Winters4: Fransje Holleman5: Carla van Cromvoirt
6: Els Arnts7: Florry Mess8: Ans Brinkman9: Jacqueline Derksen10: Marian Gribling
11: Ans Arnts12: Marian Ariëns13: Ans v.d. Heijde14: Maria van Delen15: Bep Kinkelaar
16: Anneke Hoff17: Juf Witte18: José van Geel19: Elly Mom20: Thea de Jong
21: Truus Kroes22: Noor Kampman23: Marijke Sünnen24: Marga Bourghouts25: Ans Weijers
26: Coby Ros27: Trees Brugman28: Riky Jansen.

Hier de klassenfoto van de school Sedes Sapientiae van 55 jaar geleden. Ik had me de namen niet allemaal meer kunnen herinneren. Maar aangezien ik ze toendertijd achter op de foto heb geschreven, maakt dat het plaatje compleet is geworden. Mvg. Elly

Ingezonden door Elly Claassen-Mom (geplaatst 11-04-2016)

Reactiepagina
Reactie 0:

Elly Claassen-Mom, 11-04-2016: Klassenfoto Sedes Sapientiae
Meer verhalen staan bij een rapport van deze school.
Reactie 1:

Therese Keeris, 01-06-2016: Dit is de groep waar ik een jaar bij gezeten heb. Toen moest ik doubleren. Juffrouw Witte was de juf die mijn ouders het advies gaf om mij naar kostschool te sturen na het derde jaar. Zij was ook degene die mijn teken- en schilderskunst totaal niet begreep. Zij scheurde eens een tekening voor mijn ogen in vele stukken. Niet gewaardeerd dus. Tot op heden schilder en teken ik nog.
Ik herken drie meisjes Els en Ans Arnts en Maria van Delen. Zij kwamen met zijn drietjes iedere dag uit Lent gefietst. Ik ben dat jaar wel met hen opgetrokken. De ouders van Maria hadden een kruidenierszaak in Lent, onderaan de brug aan de linkse kant vanuit Nijmegen. De ouders van Els en Ans hadden een boerenbedrijf.
Reactie 2:

Elly Claassen-Mom, 05-06-2016: Hallo Therese, erg leuk dat je op de klassenfoto reageert. Het zou zo kunnen, dat je bij mij in een van de klassen hebt gezeten. Maar bij m'n vriendin, Jos van Geel, zeker wel. Zij vertelde, dat je bevriend was met Ankie Rutten en Mieke Keukens toendertijd. Die heb ik ook gekend, ze zaten in de klas bij mij, welk leerjaar weet ik niet meer. Zij woonden in Nijmegen-Oost.
Van de hele groep op de foto heb ik nog met twee leerlingen goed contact en je komt in Oost nog wel eens iemand van school tegen.
Els en Ans wonen al heel lang niet meer in Lent. Ze wonen elk in een andere woonplaats in Nederland.
Reactie 3:

Therese Keeris, 18-09-2016: Hallo Elly. Lees vandaag je reactie. Leuk.
Ik ging inderdaad om met Ankie en Mieke en Hanneke. Wij hebben sinds 5 jaar weer contact en spreken eens per jaar af. We hebben dan steeds weer nieuwe verhalen te vertellen over de tijd op deze school. Ankie woont in Alphen a.d. Rijn, Mieke in Grave, en Hanneke vlakbij Nijmegen.
Ikzelf heb 2 jaar op deze school gezeten. Veel plezier gehad maar weinig gedaan. Dat heb ik op kostschool ruimschoots ingehaald.
Ik woon sinds 1970 in Breda. Mijn broer Peter woont nog in Nijmegen.
Reactie 4:

Coby Hooghof-Ros, 22-03-2017: Wat leuk om deze foto terug te zien. Ik heb hem al die jaren in mijn album zitten. Sinds het verlaten van de mulo ben ik niemand meer tegen gekomen.
Woon al 40 jaar in Beuningen. Tot ziens een keer? Groetjes Coby
Reactie 5:

Elly Claassen-Mom, 28-05-2017: Hallo Coby, het is altijd aardig, als iemand op de foto reageert!
Je zegt niemand van school meer te zijn tegen gekomen. Bedoel je buiten Jos van Geel en mij om? Dat zou kunnen. Ik had wel geen contact met je, maar hoorde een aantal jaren van Jos, hoe het je verging. Ik kende ook je broer Jules en bij zijn afscheid hebben we mekaar nog gesproken.
Mvg, Elly
Reactie 6:

Ans Boelen, 31-08-2017: als Carla van Cromvoirt de dochter is van de bakker van Cromvoirt uit Berg en Dal en zuster van Hans dan is zij een nicht van mij die ik al meer als 30 jaar niet heb gezien en ook niet weet waar zij woont.
Reactie 7:

Coby Hooghof-Ros, 31-08-2017: Beste Ans, van Carla heb ik ook nooit meer iets gehoord. Jammer toch.
Reactie 8:

Elly Claassen-Mom, 17-09-2017: Ook ik heb nooit meer iets van Carla van Cromvoirt gehoord en Ans (reactie 6), om jouw vraag te beantwoorden, Carla was inderdaad de dochter van de bakker uit Berg en Dal. Helaas kan ik je niet verder helpen.
Coby (reactie 4), herinner je je klasgenoot Jacqueline Derksen nog? Je moet haar na het verlaten van de Mulo nog diverse keren ontmoet hebben, is mij verteld.
Reactie 9:

Coby Hooghof, 25-09-2017: Ja dat klopt, Jacqueline ben ik inderdaad vroeger wel eens tegen gekomen in de stad.
Reactie 10:

Paula van Wordragen, 16-05-2020: Truus kroes op de foto no. 21 heeft nog in mijn poesiealbum geschreven, dat was in 1955, als je dit leest groetjes van Paula van Wordragen een oud klasgenootje.


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: