1523

< vorige | index | volgende >

Foto ON1523 - Hotel Lent in 1987

Om ook maar eens een (mooi) steentje bij te dragen: Hotel Lent- was een beauty qua vormgeving en uitstraling. Ik heb er enkele maanden als anti-kraak mogen vertoeven, met z'n vijven voerden we korte tijd een houtwerkplaats in een van de kamers van hotel Lent.
Ik heb deze foto van hotel Lent gemaakt in juni 1987. De jonge vrouw die op de foto staat is Erma Cornelissen, een mede-houtbewerkster.

Naast hotel Lent stond nog de Koekjesfabriek die in die tijd gekraakt was. We onderhielden wel enigszins contact met de krakers, aangezien we allemaal de hoop hadden dat deze mooie, oude panden behouden zouden blijven.
Helaas zijn beide panden gesloopt in 1988 en zijn er appartementencomplexen voor in de plaats gekomen.

Ik hoop dat deze foto geplaatst wordt, want er zijn maar weinig duidelijke (kleuren)foto's waar hotel Lent op staat.
Met vriendelijke groet, Theo Thijssen

Ingezonden door Theo Thijssen (geplaatst 07-03-2016)

Reactiepagina
Reactie 0:

Theo Thijssen, 08-03-2016: Foto Hotel Lent
Reactie 1:

Redactie Waalsprong, 06-04-2016: Beste Theo, wat een mooie foto! Waar stond dit Hotel Lent precies, vroeger? Kan je een adres geven in de huidige omgeving, waar het ongeveer gesitueerd was vroeger?
Reactie 2:

Theo Thijssen, 08-04-2016: Op de plaats van hotel Lent is later een seniorenflat gekomen. Als je bij café Waalzicht bent, loop je richting Waal naar beneden. Aan de linkerkant staat nu op exact dezelfde plek de seniorenflat. Het straatje heet de Veerdam. Het pad wat daarvoor loop, heet het Lindepad.
Reactie 3:

Paul Rouw, 05-08-2017: Mijn zwager heeft er gewoond toen het nog eigendom was van Merkus bus ondernemer. Er stonden toen personeelsbussen voor vervoer van Philips personeel uit de regio.
Mijn zwager werkte daar als chauffeur/monteur.
Reactie 4:

Mira, 27-08-2017: Ik ben er geboren. Het adres van hotel Lent was Lindepad 8. Mijn vader werkte in die tijd (1953) ook bij Merkus als buschauffeur.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: