1444

< vorige | index | volgende >

Foto ON1444-Jongerenkoor Rivo Torto Kerkpad 51 in Hees circa 1937 (nummertjes zien? muis over of klik op de foto)
1: Meester Vossen2: 3: 4: 5:
6: "Tante" Jet?7: "Tante" Toos?8: 9: 10:
11: 12: Nico? Brands?13: 14: Willie van Bree15:
16: Piet van Dinteren17: Jaap Ponsioen18: 19: Stefan de Smet20:

Bij deze een foto van het Jongeren zangkoor (met mijn vader zittend op de voorste rij) genomen op Rivo Torto Kerkpad 51 in Hees, circa 1937.
Meester Vossen was de dirigent van het jongeren zangkoor, hij was onderwijzer op de St. Jozefschool, Waterstraat 146 en speelde ook op een harmonium.
De drie dames daarnaast zijn van de derde orde, de namen zijn onbekend. De zuster (Nr. 5) behoorde tot het begeleidend personeel. Nr. 8 en 10 waren Paters Kapucijnen, destijds met geschoren kruin.
Het jongeren zangkoor zong elke zondag in de kapel van Rivo Torto; om 7 uur de Mis en om 4 uur het Lof. Alle gebeden werden gezongen, o.a. de voetgebeden. Na de mis kregen de jongens een reep chocolade. De jongens gingen dan ook niet eerder weg als dit een keer werd ‘vergeten’...
Nr. 19 is Stefan de Smet, een zoon van hoofdonderwijzer De Smet op de St. Jozefschool aan de Waterstraat. Een aantal jongens kwamen van deze school, anderen woonden in de buurt van Rivo Torto. Er was ook een Peters bij, zoon van de familie Peters van Café Juliana aan de Schependomlaan, wie dit precies op de foto is, is niet duidelijk. Mogelijke andere achternamen: Wolters? Diets?
Mijn vader (Piet van Dinteren, 85 jaar) zou nog heel graag de namen van de personen van het jongerenkoor willen weten. Wie weet meer over de personen die op deze foto staan of heeft aanvullende herinneringen? Ik ben heel benieuwd naar de verhalen.

Ingezonden door Marcel van Dinteren (geplaatst 13-07-2015)

Reactiepagina
Reactie 0:

Marcel van Dinteren, 14-07-2015: Foto jeugdkoor Rivo Torto
Reactie 1:

Elsbeth Ponsioen, 06-02-2016: Leuk deze foto hier aan te treffen. Hij is mij bekend want hij maakt ook deel uit van ons privéarchief. Mijn vader, Jaap Ponsioen, is nr. 17. Hij zat op de St. Jozefschool. Ik weet helaas niks over de overige personen op deze foto maar ik heb nog wel een andere foto van het koor. Die foto vermeldt op de achterzijde: HUIZE "RIVO TORTO" Dorpsstraat 49 Nijmegen. Interieur Kapel met misdienaars en zangertjes.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: