1441

< vorige | index | volgende >

foto ON1441 luchtfoto Hengstdal WANNEER

hierbij uit mijn archief een luchtfoto van de Dommer van Poldersveldtweg met daarop onder andere de Christus Koningkerk en de Prins Hendrikkazerne. Volgens mij komt deze nog niet voor op de site. Verder is midden op de foto de bakkerij van mijn grootouders te zien. Deze is al eerder beschreven als één van de bakkerijen gefotografeerd door van Lith.

Ingezonden door René Klomp (geplaatst 30-06-2015)

Reactiepagina
Reactie 0:

Rene Klomp, 30-06-2015: Luchtfoto Dommer van Poldersveldtweg
Reactie 1:

Ton Leenders, 01-07-2015: Mooie foto, waarschijnlijk uit het midden jaren 70.
De Ark, het jeugdgebouw dat achter de kerk stond is, na de brand, verwijderd.
Het houten gebouwtje stond tussen de kleuterschool en de huishoudschool, net aan de bovenkant van de foto, tussen de kerk en de huizen.
Reactie 2:

Roland van Essen, 03-07-2015: Hallo Ton, de foto moet in ieder geval van voor 13 november 1972 zijn. De oude torenspits zit nog op de kerktoren. Deze knakte om tijdens de herfststorm op genoemde datum. Hij heeft toen een tijdje gevaarlijk aan de toren gehangen. Enige tijd later is de spits in zijn geheel verwijderd. Ik zat in de zesde klas van de lagere school links op de foto, de Sint Jozefschool. Door de omgeklapte spits konden we lange tijd de oversteekplaats aan de Hengstdalseweg niet gebruiken.

Redactie: in de beeldbank van het RAN zijn foto's van het verwijderen en weer terugplaatsen van de spits in januari 1973. Er is geen zichtbaar verschil. De luchtfoto kan dus ook van later datum zijn.

detail van RAN F16306

detail van RAN F16305
Reactie 3:

Roland van Essen, 03-07-2015: Ja ik zie het. Je hebt gelijk. In mijn herinnering is de spits er lang af geweest, maar in het RAN is te zien dat hij sneller is terug geplaatst. Dateren blijft lastig. Wel valt me op dat er op het plein voor de kerk een halfcirkelvormig perk met beplanting ligt en dat lijkt me meer van oudere datum. Misschien dat anderen meer details zien. Wat de datum ook is, het is een prachtige overzichtsfoto. Het RAN heeft hem niet. Benieuwd waar Rene Klomp deze heeft opgedoken....
Reactie 4:

Roland van Essen, 05-07-2015: als ik het goed zie, is de Ark op de foto nog niet afgebrand. Het lege veld dat je ziet liggen aan de Elzenstraat is het kale terrein vr de Ark. De Ark zelf lag helemaal achterin dit veld, op de hoogte van de kerk. Vergelijk deze oude luchtfoto maar eens, daarop is de positie van de Ark goed te zien:


ca 1955, detail van RAN F58261

Op twee andere foto's is te zien dat de Ark tussen de bomen lag en een extra dakje op het dak had:
Op de foto van Rene Klomp is de schaduw van dit dakje ook nog te herkennen. Als dit inderdaad de Ark is dan is de foto van voor Koninginnedag 1971, de dag waarop de Ark afbrandde.
Op de foto van 1955 is trouwens ook het perkje te zien voor de kerk, waar ik al over schreef.
Reactie 5:

Rene Klomp, 05-07-2015: Deze komt uit de nalatenschap van mijn grootouders Vermeulen die zoals gezegd een bakkerij 'Mignon' hadden op de Dommer van Poldersveldtweg. Ik heb de foto zojuist nog nagekeken op een mogelijke datering op de achterkant maar helaas. Inderdaad is het perkje voor de kerk wel zichtbaar op foto's uit de jaren 50 en niet meer in de jaren 80. Dus misschien is er nog wel iemand die zich kan herinneren wanneer het is weggehaald. Ook de bus voor de kerk oogt in mijn ogen wat ouder.
Reactie 6:

Marijke Pennings, 05-08-2015: De boompjes aan de Elzenstraat achter de kerk zijn maar iets kleiner of hetzelfde als de boompjes op de foto van ca 1955, dus eind jaren 50?
Reactie 7:

Albert Cloosterman, 06-08-2015: Rene Klomp refereert aan bakkerij Vermeulen. Ik herinner mij nog: Piet Vermeulen, die van dezelfde leeftijd was als ikzelf. Mijn vader had een slagerij en dat betekende dat als een bakker bij hem vlees of vleeswaren kocht, dat je dan ook bij hen brood kocht. Dat betekende wel dat wij 3 bakkers hadden: Vermeulen, van Uhm (voorheen Koot) op de Tooropstraat en Jan Cloosterman op de Jan van Goyenstraat.
Vroeger was het zo, dat bakkers pas na 9 uur vers gebakken brood mochten verkopen.
Waarom weet ik niet, maar ik was er altijd als de kippen bij om vers gebakken brood te halen.
Ik vond dat heerlijk!
Reactie 8:

JAM.Willems, 05-09-2018: De huishoudschool Maria Regina (op de hoek van de Elzenstraat met de Vlierestraat) is gebouwd in 1959.
Reactie 9:

JAM.Willems, 09-12-2018: Links op de foto tussen de Acaciastraat en de Dommer van Poldersveldtweg de St. Joseph-jongensschool (uit 1952).

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: