1364-CafeVanPelt

< vorige | index | volgende >

1364-Cafe G.H. van Pelt in 1936

Ik heb 1 foto van het café Daalseweg 19, het tegenwoordige 't Haantje. De gelijkenis met 1936 is verbluffend: gordijnen zijn nu weer zoals toen, het bordje Amstel bieren is nu Amstel bier.
Mijn vader is hier in 1905 geboren.
Mijn opa heeft ook in de 20er jaren de Gouden Leeuw gehad met een stalhouderij erbij.
En zijn vader G. van Pelt had tot 1890 een café op het Marienburg.
Mijn opa had die café's gelijktijdig, voorzover mij bekend is. Hij was een actief baasje want hij had ook nog samen met ene Hr. Pruis' de eerste Nijmeegse boxen garage, in de buurt van de Wedren. Daar waar later Melkerij Lent is gevestigd. Daar waren ze dealer van Induco auto's Welke voor F 2550,00 verkocht werden.
Wat verder de familie betreft, mijn vader is altijd in de horeca werkzaam gebleven, hij heeft lange jaren als ober kelner, nog met rokkostuum, bij hotel Atlanta gewerkt. Broer Frits, verbasterd naar 'Jits' heeft een cafe gehad op de hoek Daalseweg-Waldeck Pyrmontsingel, dat is in de oorlog getroffen door brand of bommen, in 1945 heeft hij herbouwd in de Hertogstraat, cafe Amacitcia was de naam, het bestaat nog steeds als cafe, maar vele eigenaren later. Ook 2 broers van mij hebben voor de horeca gekozen, een als kok de ander als kelner. Beide zijn overleden. Groot Hotel Berg en Dal, chalet Brakkestein, bad motel de Plasmolen zijn zaken waar zij beide in verschillende periodes gewerkt hebben.

Collectie Boy van Pelt (toegevoegd 19-08-2014)

REAGEER

Reactiepagina
Reactie 0:

Boy van Pelt, 19-08-2014: foto Café van Pelt Daalseweg
Reactie 1:

Boy van Pelt, 20-08-2014: De 2 dames voor het cafe zijn mijn oma (overleden 1963) en tante Marietje van Pelt-Kregting. Zij is een schoondochter, met haar hond aan de wandel.
Reactie 2:

Boy van Dijck, 18-11-2014: Ik ben geboren in 1944 en ben lang bevriend geweest met Jan van Pelt geboren 23-11-1943. Het café van zijn vader Frits aan de Waldeck Pyrmontsingel kan ik mij nog herinneren, maar dit café was niet gebombardeerd. Frits is overleden in april 1953 en heeft net niet meer meegemaakt dat café Amicitia aan de Hertogstraat (hoek St. Jozefhof) betrokken kon worden. Het café werd gerund door mevrouw van Pelt-Vullings mbv een hulp die Wim Doeleman heette, en is later, ik denk ongeveer 1961, overgedaan naar een familie Peters.
Reactie 3:

Boy van Pelt, 21-11-2014: Reactie op Boy van Dijck: cafe Amicitia is overgenomen door Dhr Koos Luijken en de naam is gewijzigd in "im weissen rossel" dat er later mogelijk ene fam Peters eigenaar is geworden is mij niet bekend. Het onroerend goed is nu in eigendom van de Hr. Ton Hendriks.
Frits (de vader van Jan) was een jongere broer van mijn vader Johan (roepnaam Jo).
Reactie 4:

Theo Greven, 04-12-2014: Ik kan nog herineren het Cafe Daalseweg-Waldeck Pyrmontsingel, iedereen noemde het De Schuur!!
Ik heb nog gespeelt met Jits van Pelt toen hij in de van Nispenstraat woonde. Toen zijn moeder opende in de Hertogstraat ben ik daar menigmaal geweest!
Ik woonde van 1938 tot 1965 in de Dominicanenstraat #46 recht tegen over de Geertruidenstraat.
Nu woon ik op mijn zeilboot in Florida, namelijk in St. Pete Beach.
Groeten aan iedereen, Theo Greven
Reactie 5:

Willem Leo van Pelt, 11-10-2015: Ik heb zojuist gevonden wie M. van Pelt-Vullings is of kan zijn, nl Wilhelmina Mathilda Maria Vullings, geb. Neerbosch 18-05-1909. Zij was gehuwd met ene Frits van Pelt, die mogelijk in 1953 is overleden.
Van deze Frits van Pelt slaag ik er maar niet in zijn gegevens te vinden.
WIl ook graag meer weten over het gegeven op jouw site dat de foto 1364-Café Van Pelt met Mw. Vullings en Frits van Pelt te maken heeft.
Graag tot horens.
Reactie 6:

Boy van Pelt, 11-10-2015: M. van Pelt-Vullings is de vrouw van mijn oom Frits van Pelt (Petrus Godefriedes Jacobus van Pelt, geboren 19 juli 1908, overleden 27 april 1953), een broer van mijn vader Joh. van Pelt.
De relatie tot het café van Pelt (het huidige Haantje op de Daalseweg) is dat dat van zijn ouders was. Zelf heeft hij een café gehad op de hoek Daalseweg-Waldeck Pyrmontsingel. Op enig moment is het hoekpand door brand verloren gegaan. De Fa. Peeman heeft toen een ruimte beschikbaar gesteld om het café voort te zetten, in de volksmond 'de schuur'. Na de oorlog is er nieuw gebouwd in de Hertogstraat 43/45 alwaar het café Amicitia werd genoemd.
Indien je meer wil weten, laat het via Noviomagus weten. vr gr Boy
Reactie 7:

Hessel, 11-10-2015: aanknopingspunt: famintzandt.nl.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: