1347-kaaisjouwers

< vorige | index | volgende >

Foto 1347-kaaisjouwers, van links naar rechts:
1: Hannes Phoelich2: 3: Sjaak Martens4: Jan Luijken5: 6: Piet Phoelich

1347-kaaisjouwers

Kaaisjouwers in 1954, dat waren in die tijd al een soort ZZPers die ingehuurd werden door de firma Schenker. Toen was er wel een kraan maar de pallets moesten in het ruim met de hand gestapeld worden en dan aan de wal weer versjouwd worden naar de loods.
De man rechts is mijn vader Piet Phoelich. Die was en vond zichzelf een kaaisjouwer: hard werken van s'morgens vroeg tot s'avonds laat en was zoals men dat noemde losarbeider. Hij was niet in vaste dienst maar werd opgeroepen als er een schuit aankwam om gelost te worden. Geen schip, geen werk! Op latere leeftijd heeft hij nog jaren bij Schenker in de douaneloods gewerkt ook als losarbeider.

Collectie Theo Phoelich (toegevoegd 30-11-2013)

REAGEER

Reactie 1:

Henry Artz, 06-12-2013: Als kind kan ik mij herinneren dat ik van mijn vader de naam Piet Phoelich vaak heb horen noemen.
Mijn vader ( Henk Artz ) was in die tijd expeditiechef bij Schenker. Wanneer er een schip/trein met cement aankwam dan werden er losarbeiders ingehuurd meestal was dit een vaste groep. Ik weet wel dat het voor ze zwaar werk was. Woensdagmiddag mochten we naar de loods komen waar we kleine klusjes deden of kantoor afval deden verbranden in de kachel van de stookruimte. Ook kwam de douane geregeld om goederen uit het buitenland te visiteren. Van Wezel transport uit Nijmegen heeft veel voor Schenker gereden met paard en wagen. Soms mochten we mee om goederen op te halen of te brengen naar de loodsen van Van Gend en Loos bij het station. Op de site is ook een foto van expeditiebedrijf Schenker te zien. Misschien zijn er nog meer foto's ?

Reactie 2:

Willy Dal-Daniels, 12-01-2014: De man met de sigaret op zijn lip is Jan Luiken, dat was een kameraad van mijn vader..

Reactie 3:

Theo Phoelich, 15-01-2014: 1: Hannes Phoelich 3:Sjaak Martens

Reactie 4:

Theo van den Ing, 17-01-2014: de naam van nr. 4 is Luijken. Ik heb met (ome) Jan ruim 20 jaar in vogelvereniging De Isabel gezeten en in alle correspondentie kom ik altijd Luijken tegen.

Reactie 5:

Theo Martens, 23-04-2016: Hallo Theo Phoelich,
Ik heb de foto over kaai sjouwers gezien, mijn vraag is: Is de naam Sjaak Martens wel goed, want ik denk dat het Jan Martens mijn vader moet zijn. Graag een reachtie.
Met vriendelijke groeten, Theo Martens

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.