1340-Wijgers

< vorige | index | volgende >

1340-operazanger Cor Wijgers

a. Cor Wijgers als Siegmund in "Die Walküre" van R. Wagner (info H. Schultz)
b. Cor Wijgers als Stolzing in "Die Meistersinger von Nürnberg" van R. Wagner (info H. Schultz)
c. ?
d. Cor Wijgers als Prinz Sou-Chong in "Das Land des Lächelns" van F. Lehár (info H. Schultz)
e. achterop: Cor Wijgers als Richard in "Ein Maskenball" von G. Verdi

Een paar foto's van Cor Wijgers, die elders op de site staat als koorlid? en als vertolker van het Nijmeegs Stedelied.
Ik hoop dat de familie van Wim en Cor Wijgers iets meer hierover kunnen vertellen, want mijn vader is vrij jong (in 1963) overleden toen ik 18 was. De bewuste foto's vond ik in de beruchte "oude doos" die tevoorschijn kwam bij de huis-opruiming toen mijn moeder, die wel oud is geworden (95), naar het verzorgingshuis ging (ongeveer 2002).
De familie Wijgers was goed bevriend met onze familie en kwam regelmatig bij ons thuis en ik ging als kleine jongen ook regelmatig naar de schoenwinkel die Wim Wijgers in de Hertogstraat had, daarom herken ik hem ook op de betreffende foto's.

Collectie Ladi van Oss (toegevoegd 25-10-2013)

REAGEER

Reactie 1:

Luuk Wijgers, 24-01-2014: Dit is een oom van mijn vader. Ome Cor. Hij overleed in 1979.

Reactiepagina
Reactie 2:

Hans Wijgers, 23-04-2014: geweldig om deze foto's te zien! Vraag aan Luuk Wijgers: wie is je vader?
Reactie 3:

Luuk Wijgers, 28-04-2014: Beste Hans, mijn opa heette Jan en was een broer van de hier afgebeelde Cor. Jan is in 1944 overleden, die heb ik dus nooit gekend. Mijn vader was de enige zoon van Jan en heette ook Hans (dus een volle naamgenoot). Hij is in 2005 overleden.
Reactie 4:

Paulus Teunissen, 11-05-2014: De eerst getoonde foto, heb ik hier bijna het zelfde in een foto album. Met dit verschil dat oom Cor zit. Cor was een oom van mijn moeder, die dochter is van Jan, en zij was een zuster van Luuk's vader!!!
Reactie 5:

Harry Schultz, 16-06-2014: zu diesen Bühnenfotos möchte ich anmerken:
1. Foto von oben: Cor Wijgers als Siegmund in "Die Walküre" von R. Wagner
2. Foto: Cor Wijgers als Stolzing in "Die Meistersinger von Nürnberg" von R. Wagner
4. Foto: Cor Wijgers als Prinz Sou-Chong in "Das Land des Lächelns" von F. Lehár
Reactie 6:

Ladi van Oss, 27-02-2015: Wat leuk, familie Wijgers, dat de foto's die ik toevallig tegenkwam en niet weggooide, maar aan Noviomagus stuurde, zoveel herkenning opleverden en herinneringen wakker maakten.
Reactie 7:

Anita Vogel, 04-12-2016: Ome Cor is de oom van mijn moeder Wil Wijgers en de broer van haar vader, mijn opa, Toon Wijgers. Mijn opa is al lang geleden overleden. Mijn moeder leeft gelukkig nog. Van haar heb ik veel over ome Cor gehoord.
Reactie 8:

Maud Goulooze, 20-03-2017: Ik ben in het bezit van een leuke foto van Cor Wijgers, samen met actrice Kitty Knappert en mijn vader, acteur Gerard Müller. Het betreft een scène uit de operette "Geschichten aus dem Wienerwald", uit het theaterseizoen 1948/1949.

De foto zal gemaakt zijn in Den Haag, naar aanleiding van de première van "Geschichten aus dem Wienerwald" door de Residentie Operette in Scala op 1 november 1948. Op de achterkant staat nl. "Fotobureau Thuring, Rijswijkscheplein 24, Den Haag". Dit was de gebruikelijke gang van zaken: eerst was de première in Den Haag (omdat het een Haags gezelschap was), en na 2 weken aldaar ging men het land in. Het is zeer goed mogelijk dat ze ook hebben opgetreden in Nijmegen, aangezien ze veel steden aandeden, maar daar heb ik geen bewijs van gevonden.
Met vriendelijke groet, Maud Goulooze - Müller
Reactie 9:

Luuk Wijgers, 29-12-2018: Hallo Anita Vogel (Reactie 7). Jouw opa, voor ons “ome Toon”, was getrouwd met (voor ons) “tante Cis”. Ik kan me die twee nog wel herinneren, ome Toon was een oom van mijn vader. Mijn vader is hen vaak op zaterdagavonden gaan halen met de auto om te gaan kaarten met mijn vader en mijn moeder. Die vier hadden toen heel erg veel plezier samen op die avondjes. Dat moet in de tweede helft van de jaren 60 geweest zijn schat ik.
Wanneer zijn jouw opa en oma overleden? Zij waren in die tijd al flink op leeftijd.
Reactie 10:

René Wonnink, 23-10-2019: ik heb een oude foto gevonden bij het opruimen van het huis van mijn moeder na haar overlijden. De foto zou van 1948 zijn. Op de achterkant staat de volgende tekst:
voor Hanno Wonnink ter herinnering aan de "Czardasvorstin" en aan "de meisjes, de meisjes, de meisjes van Chantant" en aan Cor Wijgers als Teri ! Den Haag, Scala, Jan 1948

Mijn vader heette Jan, maar werd waarschijnlijk Hanno genoemd. Hij was in 1948 18 jaar oud en werkte als toneelknecht. Toen hij mijn moeder leerde kennen is hij iets anders gaan doen, omdat hij anders altijd van huis was mee met tournees. Daar had hij geen zin meer in en heeft een ander vak geleerd. Ik weet niet waarom hij de foto heeft gekregen, waarschijnlijk als aandenken omdat hij iets anders ging doen en dus afscheid moest nemen van de mensen waar hij mee / voor werkte.  
Reactie 11:

Maud Goulooze, 05-11-2019: Beste René Wonnink, bedankt voor het plaatsen van de leuke foto op de site! Heeft u heel misschien nog meer van dergelijke foto's gevonden? Ik ben nl. heel erg geïnteresseerd in Cor Wijgers en in de Czardasvorstin uit deze tijd, omdat mijn vader veel met hem gespeeld heeft. De première van deze operette had plaats op 21 januari 1948 in Scala en de Residentie Operette had er veel succes mee.
Met vriendelijke groet,
Maud Goulooze - Müller
Reactie 12:

René, 06-11-2019: Beste Maud, helaas, dit was de enige foto die ik tegenkwam.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: