1338-bandje

< vorige | index | volgende >

1338-Harold Lloyd Jazz Band WAAR WANNEER Muis over of klik op de foto voor meer detail.
1: Leo van Oss2: 3: 4: 5:
6: 7: 8: Toon Wijgers9: 10: Huub Wijgers
11:
Een foto van een bandje dat waarschijnlijk uit meerdere leden van de Canisius Harmonie heeft bestaan, omdat links mijn vader staat met klarinet (Leo van Oss) en links op de grond ook een Wijgers zit, maar ik weet niet of dit Wim is of een andere broer.
Op de tekening staat 'JAZZ BAND HAROLD LOYD'.

Collectie Ladi van Oss (toegevoegd 25-10-2013)

Reactie 1:

Gerard Damen, 30-11-2013: Nummer tien is Huub Wijgers; woonde vroeger aan de Groesbeeksedwarsweg 64, in Nijmegen. Huub ook wel ome Huub genoemd speelde bij de Canisius harmonie de grote bas. Zijn broer Wim Wijgers was toen dirigent bij de Canisius harmonie. De familie Wijgers was een muzikale familie hun broer ( ome ) Cor was een zeer bekende en gevierd tenor in de operette wereld in binnen en buitenland. Dan was er nog een broer ome ? Die was dirigent bij de Tarcisius harmonie. Huub en Wim Wijgers werkten beide in de orthopetische ( familie) schoenenzaak aan de Hertogstraat tegenover de motorzaak van Termaat.

REAGEER

Reactiepagina
Reactie 2:

Ursula Maters, 21-04-2014: Wat ontzettend leuk onbekende foto's te zien van mijn familie Wijgers (opa en oom). Uit de verhalen kende ik ze, maar nu heb ik er een letterlijk een beeld bij!
Reactie 3:

Hans Wijgers, 23-04-2014: nummer 8 was ome Toon Wijgers uit de Wezenlaan, nummer 10 was mijn vader Huub Wijgers.
Reactie 4:

Luuk Wijgers, 28-04-2014: Dit is heel grappig! Huub is een broer van mijn opa Jan, die de orthopedische schoenenzaak aan de Hertogstraat runde. Die muzikaliteit komt me inderdaad wel bekend voor :)
Reactie 5:

Hetty Wijgers, 06-03-2016: De man op nummer 8 is mijn opa, Toon Wijgers van de Wezenlaan. Leuk deze foto. Nooit eerder gezien!
Reactie 6:

Marc Reuser, 31-03-2016: Ik ben onlangs in het bezit gekomen van een schilderij van de Waalbrug. Het schilderij is gedateerd op 27 Sept. 1941, de schilder is Leo van Oss.
Natuurlijk ben ik gaan zoeken naar "Leo". Wie is het etc.
Nu vind ik foto's van de Canisius Harmonie met daarbij voor mij bekende namen, nl Toon en Huub Wijgers. Ik heb onlangs het schilderij laten reinigen en daarbij stond onzichtbaar eerst, vanwege de achterkant. "Aan Mw. Wijgers".
Het was dus bestemd voor of mijn moeder of mijn Oma.
De foto waar ik de namen op lees is geplaatst door "Ladi van Oss". Dat moet vlgs mij dan familie van "Leo van Oss" de schilder zijn.
Is het mogelijk om mij het e-mailadres van "Ladi van Oss" te geven?
Wellicht voor hen fijn om te weten dat Leo naast muzikale talenten ook schildertalent had.
Ik weet niet anders dan dat het schilderij altijd bij ons thuis in de huiskamer heeft gehangen.
Graag hoor ik van U.
Reactie 7:

Ladi van Oss, 01-04-2016: Hallo familie Wijgers en Marc Reuser,
Zoals jullie hierboven al hebben kunnen lezen is Leo van Oss inderdaad mijn vader. Ik ben de jongste uit een gezin met 4 kinderen en ben geboren in 1945 dus net tegen het einde van de oorlog.
Het schilderij van de Waalbrug kende ik niet en het is een leuke verrassing om dit via Noviomagus te zien.
Onze vader was een zeer veelzijdig man met meerdere talenten; van beroep was hij smid en heeft hij de hele ontwikkeling van hoefsmid, kachelsmid tot maker van siersmeedwerk en later carrosseriebouw doorgemaakt; hij heeft voor verschillende panden in Nijmegen sierletters gesmeed en bv. voor de Zwitserse garde van de St. Jozefparochie aan het Keizer Karelplein de helm en alle hellebaarden (geheel met de hand); deze garde liep vaak mee in de verschillende processies die in die periode regelmatig door het centrum werden gehouden; ik heb recent nog gepoogd te achterhalen of er van dit materiaal nog iets over is, maar helaas.
Als hobbies had vader naast biljarten vooral het schilderen en de muziek; hij heeft een flink aantal werken gemaakt en de meeste daarvan heeft hij aan vrienden en familie gegeven, zelf hebben we ook een aantal schilderijen in ons bezit.
Via de Canisius Harmonie, waar hij enige jaren voorzitter van is geweest kennen wij de fam. Wijgers ook redelijk goed; Wim kwam regelmatig bij ons thuis en als kind mocht ik ook vaak in de schoenmakerij aan de Hertogstraat kijken. Vader speelde klarinet en hobo en deed ook dat niet onverdienstelijk. Een aantal foto's heb ik aan Noviomagus gestuurd en deze zijn in de fotogalerij te vinden; hier heb ik ook een aantal foto's geplaatst van Cor Wijgers in verschillende opera-/operetterollen.
Frappant is het feit dat de talenten van vader goed verdeeld zijn over mijn broer en mij; hij kan goed schilderen en tekenen, ik echt niet; ik speel redelijk piano en saxofoon; hij kan dat niet. Biljarten kunnen wij allebei redelijk.
Bedankt voor het plaatsen van dit schilderij (ik heb het al doorgemailed aan broer en zussen).

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: