1311-TJB

index  |  volgende =>


Foto 1311-TJB Orkest van Melchior Meijer in 1945 (foto Grijpink) (beweeg de muispijl over de foto om de nummertjes te zien)
1: Nico Janssen2: 3: 4: Albert Stoep5: Wim Reijmers
6: 7: Gradus Koppers8: 9: Gerrit Derks10: Melchior Meijer

Henny Meijer, 11-02-2013: Omdat er enige reacties op de vorige foto van het orkest van Melchior Meijer (mijn vader) zijn gegeven, hierbij van dit orkest een andere foto genomen door Foto Grijpink, Stijn Buysstraat 4a Nijmegen. Op de foto getekend 'Foto Grijpink Nijmegen 1945'. Ik hoop dat mensen deze musici herkennen. De orkestleider is Melchior Meijer (staande), de pianist is Nico Janssen. Verder herken ik niemand.

Henny Meijer, 13-02-2013: Het is mij een raadsel wat T.J.B. betekent op de muzieklessenaars. Dat het 1945 was is op de foto aangegeven. Als bijlage nog een foto, waarvan ik dacht dat het dezelfde was maar dan briefkaart formaat, eveneens genomen door Foto Grijpink, in de grote zaal van de Vereniging. Doch als je goed kijkt is deze foto genomen, terwijl iedereen speelde. Vier saxofoons, twee trompetten, een contrabas, slagwerk, piano en viool. Het reportoir zal in die bevrijdingsroes wel op Amerikaanse smaak zijn geweest (Glen Miller, Benny Goodman etc,) terwijl deze musici opgeleid waren voor de oorlog met de daarbij behorende dansmuziek. Ook konden zij klassiek spelen en de meesten konden meer instrumenten spelen. Op de foto kan je zien dat de saxofonisten ook klarinet speelden en de linkse saxofonist blijkbaar ook viool. Achter mijn vader, geboren in 1901, ligt een xylophoon. Het reportoir van het orkest was m.i. erg breed. De afkorting T.J.B. blijft een raadsel.

Reactie 1:

Albert Stoep, 28-04-2013: Mijn vader, ook genaamd Albert Stoep staat op plaats 4. Zijn favoriete instrument was klarinet maar dat heb ik hem nooit zien bespelen. Alle instrumenten zijn tijdens het bombardement verloren gegaan, wij woonden op de Houtstraat. Het meest speelde hij viool. De saxofoon was niet zijn favoriete instrument. Later heeft hij met de gebroeders Vervuurt en dhr. De Winter, om z'n sigaretje te verdienen in danszalen gespeeld, b.v. Vonk in Wijchen. Mijn vader is in 1961 reeds overleden.
Wat betreft de letters TJB: ik wist ook niet wat die betekenden. Omdat de opstelling en instrumenten mij aan een Bigband doen denken en heb toen "T.J.B. Big Band" gegoogled, en kwam bij Tijuana Brass. Dat dateert vanaf 1934. Ik ben er verder niet ingedoken.

Heeft u herinneringen bij deze foto? REAGEER, we zijn benieuwd naar uw verhaal!
Reactiepagina
Reactie 2:

Henk Reijmers, 20-08-2014: Nummer 5 is mijn vader Wim Reijmers uit Beek-Ubbergen. Hier speelde hij trombone. Nummer 9 is Gerrit Derks eveneens uit Beek-Ubbergen. Hij speelde tenor-sax en clarinet. Nummer 7 is Gradus Koppers uit Nijmegen en was slagwerker. De broer van de pianist Nico Jansen was Jan Jansen en stemde bij ons thuis de piano. Met vriendelijke groet,
Henk Reijmers, Beek-Ubbergen.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: