1291-Canisiusschool1964

index  |  volgende >

Foto 1291- 6e klas Canisiusschool Hertogstraat 1963-64 (beweeg de muispijl over de foto voor meer details)
1: Benny Cobussen2: Ceriel Hoogsteder3: Vincent Verstegen4: Theo Middelbeek5: Hans Dikmans
6: Harrie Burgers7: Frans Prick8: Hans Holland9: 10: Maarten-Jan Pepping
11: Wim Hartman12: Vincent Vroom13: Willy Jansen14: Rob Rutten15: Tonie Boekhoorn
16: Paul Gerrits17: Rudi Langhout18: Piet van Lent19: Andre Grul20: Wim Damen
21: 22: 23: Andrew Hagendoorn24: Rutger Teunissen25: Stefke van der Linden
26: Theo Benda27: Giel Aalbers28: Henny Rensen29: Harry Laheij30: Gerard Kuipers
31: Rudie Jansen32: Henkie Zaren?33: Peter van Oppenraaij34: Arnold Driessen35: Frans Strik
36: Harry Peters37: Frans Kleisterlee38: Broeder Cyprianus39: Jos Brand40: Tonny Rijswijk
41: Frans Nijenhuis42: Michel Maessen43: Jan Lelie

Collectie: Ton van Rijswijk (toegevoegd 18-1-2013)

Een foto van de zesde klas van de Petrus Canisiusschool Hertogstraat (1964). Ik heb er zoveel als ik kan (met evt. achtergrond )info bijgevoegd.
Bovenste rij Benny Cobussen, onbekend, onbekend, Theo....., onbekend (vader had een garage tegenover waar nu (en toen) W.C Nannings sanitair zat), Harrie Burgers (Beuningen), Frans Prick (vader neuroloog Berg en Dalseweg), Hans Holland (van de schoenenwinkels), onbekend, Maarten-Jan Pepping (vader had bakkerij Willemsweg).
Tweede rij: Wim Hartog (overleden op ongeveer 15 jarige leeftijd aan Hodgkin), Vincent Vroom (jawel van V&D), onbekend, Robbie....., onbekend (kwam van Australie of Nieuw Zeeld terug), Paul Gerrits (Gemsstraat), onbekend, Piet van Lent (vader aardappel"boer" Groenestraat), onbekend (maar woonde van Trieststraat en droeg de "grote trom in het korps van de broeders), Wim Damen, onbekend.
Derde rij onbekend, Antoine Hagendoorn, Rutten (voornaam weet ik niet meer, zijn vader had schoenmakerij Hertogstraat), Sjefke of Stefke van der Linden (groot gezin, 10 of 11 kinderen woonde aan de eerste rotonde van de Bergendalseweg waar vroeger "de Gruyter" was, onbekend , Giel aalbers (Molenstraat, vader was koster in de kerk aldaar), Hennie Rensen (Ziekerstraat, ouders hadden een bloemenzaak, werkte bij "Crawford" of iets dergelijks firma in trappen en liften) is gestorven, Harrie Lahey (ouders hadden winkel in zaden in de Broerstraat), onbekend, onbekend, onbekend
Onderste rij Peter van Oppenraaij (Bemmel), onbekend, Strik (Frans????) onbekend, onbekend, Broeder Cyprianus (onsympatiek persoon), Jos Brand (ouders hadden een bakkerij in de Lange Hezelstraat), ondergetekende, onbekend (Frans???), Michel Maasen (ouders hadden een winkel in stoffen (in de buurt van de Hulststraat), onbekend.
Heeft u herinneringen bij deze foto? REAGEER, we zijn benieuwd naar uw verhaal!

Reactie 1:

Jan Peters, 01-06-2013: foto nr. 19 is Andre Grul

Reactie 2:

Hessel, 01-12-2013: Ton verwijst naar een vader met een garage - tegenover waar nu (en toen) W.C Nannings sanitair zat. Bedoel je daarmee een zoon van garagebedrijf H.A. de Vos op de Hertogstraat?

Reactie 3:

Vincent Vroom, 09-01-2014: Hallo mijn naam is Vincent Vroom. Leuke foto van toen. Ik ben nr. 12.
Toevallig had ik nog wat notities van toen:
Nr 2. Ceriel Hoogsteder Nr. 3. Dat is Vincent Verstegen. Nr. 4. Dat is Theo Middelbeek. Nr 5. dat is Hans Dikmans. Ik dacht dat zijn vader een garagebedrijf had in de Hertogstraat. Hij was altijd zo thuis. Nr. 7 Frans Prick. Was hij niet de zoon van een hoge Nijmeegse politieofficier? Nr 8. Hij heette Theo ‘Heiling’ of zoiets.
Nr. 11. Staat mij eerder bij als Wim Hartendorf, maar ben ik niet zeker van.
Nr. 12. Ikzelf, Vincent Vroom. 13. Willy Jansen. 14. Bobbie Rutten. Van hem weet ik nog dat hij zeer snel huilde. 15. Tonie Boekhoorn (hm, bekende naam), maar toch niet, want hij was half Engels opgevoed. Sprak dat ook, maar wilde daar geen aandacht op. 17. Rudi Langhout. Die ben ik nog weleens tegengekomen op de fiets op het Trajanusplein. Hij herkende mij, ik hem pas na wat goed kijkwerk. 22. Weet het niet en kan het niet meer traceren. 23. Geen Antoine hoor, dat weet ik zeker, maar Andrew Hagendoorn. Hem kan ik mij goed herinneren. Ik heb hem weer gezien op mijn eindexamenfeest in 1971. 24. Dat is Rutger Teunissen of Theunissen.
26. Theo Benda of Berda of Beuda. 28. Ik heb Henny Rensen. 29. Harry Laheij had een vader die een winkel had. 30. Gerard Kuipers 31. Rudie jansen
32. Iets van Henkie Zaren of zoiets. 33. Peter (zonder van, dacht ik) Oppenraaij
34. Arnold Driessen. 35. Frans Strik. Strowit haar. Zoon van een goede Nijmeegse banketbakker. Hem heb ik in Brakkenstein nog wel eens gezien rond zijn ouderlijk huis gezien. 36. Harry Peters. 37. Frans Kleisterlee (Hm, bekende naam. Maar zal wel niet). 38. Broeder Cyprianus. Hij was streng maar eerlijk. Hij kon ongelooflijk hard met zijn vingers knippen en dan ging de rij twee aan twee wandelen. Hij had de 5e en 6e klas. In de 4e zat Canditus (Broeder Kandijkoek genaamd). Maar die was toen al 65 jaar of zo.
40 Ik heb Tonny Rijswijk staan, maar dat zegt ook niet alles. 41. Frans Nijenhuis. Met Jos Brand, een van de twee slimste van de klas, kon goed leren. 43. Jan Lelie.

Ja, dan was er die beroemde band (hoempa) met grote zwarte berenmutsen op, die de Vierdaagse vanaf Hotel Charlemagne (nu een Mc Donalds tent) binnengeleidde. Ik deed mee met picolo en dwarsfluit.
Volgens mij sloeg André Grul de grote trom, maar dat weet ik ook niet zeker.
Ciao, Vincent Vroom

Reactie 4:

Douwe van der Werf, 27-05-2014: Ik ben Douwe van der Werf. Ik heb in 1962 bij Broeder Canditus gezeten.
Reactie 5:

Andrew Hagendoorn, 31-07-2014: Whow, dat is leuk. Wat een broekies waren we toen nog zo vlak voor de middelbare school. Ik heb wel een foto van de 3e klas, maar verder niet. Uitgebreide reactie van Vincent Vroom, goed geheugen (en notities). Wij trokken aardig wat met elkaar op in die jaren. Ik zal die 3e klas foto uploaden. Frans Prick was idd de zoon van de Hoofdcommissaris van Politie, die (de vader) heeft later z'n naam gewijzigd in Perrick. Vader Perrick was een zogenaamd Hoofd van Dienst, net als mijn vader.
Groet aan iedereen die dit leest, Andrew
Reactie 6:

Peter van Oppenraaij, 05-08-2014: Mijn naam is Peter van Oppenraaij inderdaad uit Bemmel. Ik woon nu in Apeldoorn. Ik zat met mijn 5 oudere broers op deze school en in het muziekkorps. Ben toen begonnen (ik was een kleine jongen) als 'voorloper' na de tamboermaitre en voor de trommels. Later blokfluit en daarna de trommels. Ik ben nog op de school geweest voordat hij verdween. Veel herinneringen heb ik niet aan de anderen. Komt omdat ik altijd met mijn broers terugfietste naar Bemmel.
Reactie 7:

André Grul, 20-01-2015: Frans Prick - foto nr.7 - is de zoon van een huisarts die een praktijk had aan de Berg en Dalseweg te Nijmegen, hij was destijds een vriendje van mij. De Hoofdcommissaris woonde aan de Oranjesingel en was de broer van de vader van Frans Prick.
Harrie Burgers - foto nr. 6 - is thans notaris te Curaçao, ik heb nog regelmatig contact met hem.
Harry Laheij - foto nr. 29 - zijn vader had een dieren/zaden winkel in de Broerstraat te Nijmegen.
Inderdaad sloeg ik de grote trom. Salut, André
Reactie 8:

Andrew Hagendoorn, 02-02-2015: Ik heb dus Frans Prick aan de "verkeerde" vader gekoppeld blijkbaar :-) Ik woonde destijds ook aan de Oranjesingel (nr 73). Was dus maar een klein eindje lopen naar school.
Reactie 9:

Theo Ermers, 06-02-2015: Op die dag was ik ziek maar kan al deze klasgenoten nog goed herinneren zoals Frans Kleisterlee, Hans Holland, Wim Hartog, zovelen. Mijn ouders hadden een schoenenzaak op de Ruyterstraat hoek schoolstraat.
Reactie 10:

Michel Maessen, 01-03-2015: Mijn naam (nr.42) staat verkeerd geschreven: Michel Maessen is de juiste naam. Mijn ouders hadden zeker geen stoffenzaak en de Hulststraat zegt me helemaal niets. Het grotere deel van de lagere school woonden wij in het Nijmeegse centrum in de Van Broeckhuysenstraat/hoek klein Marienburg, boven de toenmalige zgn. Oosterse winkel (hoekpand, tegenwoordig een ijswinkel). Het laatste deel van de lagere school woonden wij in Hatert. Tje, wat leuk allemaal.
Reactie 11:

Frans Prick, 03-01-2016: Mijn naam is weliswaar Frans Prick, maar ik ben niet de Frans Prick op de foto. Dat is mijn achterneef. Zijn vader was neuroloog (zenuwarts) en hield praktijk op de Berg en Dalseweg, waar het gezin ook woonde. De vader van Frans was ook chef de kliniek bij zijn neef professor Prick die destijds woonde op de Oranjesingel. De Frans Prick op de foto is ook neuroloog, als ik het goed heb in Deventer. De vroegere hoofdcommissaris van politie te Nijmegen heette aanvankelijk ook Frans Prick, maar hij wijzigde zijn achternaam later in Perrick. Bij mijn weten woonden zij in Beek, maar het kan goed zijn dat zij ten tijde van de foto elders woonden.
Reactie 12:

Pierre van der Meer, 09-01-2018: Nr. 14 is Rob (niet Bobbie) Rutten, hij woonde toen in de Gerard Noodtstraat 31.
Reactie 13:

JAM.Willems, 26-10-2019: Dit betreft het schooljaar 1963-1964
Reactie 14:

Boy van Pelt, 24-02-2020: Mr. Frans Perrick woonde op de Ubbergseveldweg nr. 60 hoek Huygensweg.
Vandaar is de Fam verhuisd naar de Rijksstraatweg in Ubbergen. In de bocht net na het Frans Pensionaat. Lange tijd hoofdcommissaris Politie Nijmegen. Reed altijd in een zwarte Citroën ds 23 Pallas electronic injection.
Reactie 15:

JAM.Willems, 25-02-2020: Het adres van Frans Perrick was (in de jaren 60) Huize Rosenhof, Rijksstraatweg 43 te Ubbergen.
Reactie 16:

Ben Rensen, 16-07-2020: Wat leuk, ik ben de oudste broer van Hennie. Hennie is op zijn 27e overleden, acute hartstilstand op wintersport Oostenrijk. Mijn jongere broer Theo was de tambour maitre van het korps, ook dood.
Broeder Cypryanus was nogal hardhandig, en broeder Canditus schilde altijd appeltjes. In de 5e klas broeder Mariano.
Michel Maassen, vriendje van Hennie is ook al dood. Ik zat in de klas met Mathee Prik zoon van prof Prik, waar ik later nog college neurologie van kreeg. Ben zelf later jeugdarts geworden.

Aanvulling 05-08-2020: Michel Maassen is vlgs mij niet dood, was bevriend met mijn broertje Hennie, ik zou wel graag met hem in kontact willen komen.
Ik stuur een foto van klas 5 met Mariano (1957) plus namen.
Reactie 17:

Henri Burgers, 17-12-2020: Op de klassefoto 1291 zesde klas Petrus Canisiusschool 1963-64 staan twee foutjes. Nummer 8 is Hans Holland, zijn ouders hadden een schoenenzaak aan Plein '44. Nummer 11 moet zijn Wim Hartman (niet Hartog of Hartendorf).
Met vriendelijke groet,
Henri Burgers (genoemd op de foto Harrie Burgers).
Reactie 18:

Martijn Mertens, 10-05-2021: Broeder Cyprianus had het dikwijls over de luie of domme jongens die dan maar een 'leren zolder' in hun broek moesten laten naaien om dan fietsende slagersjongen (die had je toen nog) te worden.
Als hij erg kwaad was, hetgeen weleens voorkwam, zag je de aderen in zijn slaap opzwellen.
Ik zat in 1959 bij hem in de klas.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: