1287-Nachtegaalplein

< vorige |  index  |  volgende >

Foto 1287: Nachtegaalplein 1978

Collectie: Berry Janssen (toegevoegd 31-10-2012)

Laatst kwam ik een foto tegen die ik vanuit mijn slaapkamer had genomen. Ik keek vanuit mijn slaapkamer op het Nachtegaalplein. De foto dateert uit 1978. Ik weet dat nog omdat we op het punt stonden om te gaan verhuizen.
Heeft u herinneringen bij deze foto? REAGEER, we zijn benieuwd naar uw verhaal!

Reactie 1:

Co Klomp, 04-11-2012: In een bejaarde woning op dit plein heeft mijn Opa en Oma van vaders kant gewoont ik kwam daar regelmatig, zij woonde in een portiek waar 4 woningen uit kwamen 2 kleine benedewoningen en 2 boven woningen, vanaf de plaats waar de foto is gemaakt net om de hoek het eerste portiek woonde mijn grootouders, ook weet ik dat er regelmatig een kleine kermis was dus in die periode was ik er dus vaak.
Volgens mijn herinnering moet in de jaren 50 zijn geweest. Ik ben van 1948 en mijn vader is verongelukt toen ik 9 jaar oud was. Mijn opa is een jaar later overleden hij woonde toen nog steeds op het Nachtegaal plein. Toen mijn opa nog leefde kwam ik er graag, mijn oma was niet zo leuk voor ons. Ze woonde als je vanaf de Kanariestraat rechts het plein op kwam het eerste portaal van 4 woningen. Zie toegevoegde foto (geleend van Regionaal Archief Nijmegen - Digitale Studiezaal).

Reactie 2:

Geer Plönes, 12-11-2012: Ik kan het mij nog goed herinneren dat gedurende de 2e wereldoorlog het Nachtegaalplein vol gebouwd was met schuilkelders. Het waren lange rijen betonnen gaten in de grond. Ter bedekking ijzeren golfplaten met daarop een flinke lading zand. Tijdens een luchtalarm op weg naar de St.Thomasschool aan de Koninginnelaan of naar huis (Wolfskuil) heb ik daar in het begin wel dekking gezocht. Het waren griezelijke en donkere gaten in de grond die vaak gebruikt werden door hen die er hun behoeften in kwijt moesten.

Reactie 3:

Toon Peters, 20-11-2012: Ik weet mij het Nachtegaalplein te herinneren, omdat ik vanaf de Pastoor Zegersstraat over het plein moest lopen om naar school te gaan. Mijn oudere zuster werkte bij de kruidenier Reijmer aan de rechterkant van de tunnel naar de Putterstraat. Mientje Otten had een groentewinkel aan de linkerkant. In de etalage lag altijd een kat op de groente! Dat was lachen! Mijn moeder kocht er nooit iets. Ik zelf verdiende soms op de zaterdag een zakcentje met het vakken vullen bij Reijmer. Dat was kaasje! De schuilkelders met golfplaten bedekt met zand waren op de duur vies! gevuld met regenwater en poep! Wij speelden er niet! In de Putterstraat was ik bevriend met Benny de Graaf die net als ik bezeten was van postduiven.

Reactie 4:

Ans Gaitskell-Wolf, 25-12-2012: Wij woonden in het Waterkwartier en ik moest geregeld naar het Nachtegaalplein naar de schoenmaker. Ik weet niet zeker of hij aan het plein woonde, maar hij werkte vanuit een schuurtje. Een erg aardige man, maar ik kan zijn naam helaas niet meer herinneren.

Reactie 5:

Dienie Soyer Phoelich, 30-12-2012: De schoenmaker die Ans Gaitskell Wolf bedoeld is waarschijnlijk Dhr de Gooyert, die werkte inderdaad vanuit een schuurtje in de tuin. Sinds kort heb ik contact met Willy de Gooyert, zijn dochter. Ook ik woonde in het Waterkwartier, en zat samen met Willy op de V.G.L.O. school aan de Sperwerstraat.
Met vriendelijke groet, Dienie Soyer Phoelich.

Reactie 6:

Wim van Maassen, 30-12-2012: De schoenmakerij heette Westend en was op de hoek van de Lijsterstraat en het Nachtegaalplein, de schoenmaker werkte inderdaad in een schuurtje achter het huis.

Reactie 7:

Ria de Boer, 30-12-2012: Ik ben Ria Langenhof de Boer, ook ik heb hier gewoond in de Leeuwerikstraat 4. ik heb op de HHartschool gezeten en daarna 2jaar huishoudschool aan de Sperwerstraat. De schoemaker die genoemd werd in de vorige reactie is De Gooyert. Het was een mooie tijd daar, ik zou hem nog graag over willen doen. Onze achterom kwam uit op de Lijsterstraat. Als kind was daar een rolschaatsplein gemaakt. Georganiseerd door de wijkraad toen die tijd waar ook mijn vader (Martin de Boer) in zat. Bij de opening daarvan werd daar een rolschaats wedstrijd gedaan en ik had toen de hoofdprijs gewonnen. Ook herinner ik me nog de don Bosco aan de Koninginnelaan (wanneer je op zondag niet in de kerk was geweest mocht je `savonds niet naar de film in dat gebouw. Ook werden er ieder jaar op koninginnedag leuke kinderspelen gespeeld echt supertijd. (Op mijn 15e zijn we verhuisd naar Hatert.)
ps. ik ben nog in mijn oudelijk geweest 1 dag voor het afgebroken werd, was heel emotioneel je waande je weer in die tijd.

Reactie 8:

Henk Link, 04-01-2013: hoi Ans , de schoenmaker die jij bedoeld woonde inderdaad op het Nachtegaalplein. Zijn naam weet ik niet maar de naam van het bedrijfje heette 'schoenmaker het Westen'.

Reactie 9:

Wim van Maassen, 06-01-2013: Correctie op mijn reactie, de naam was inderdaad Het Westen, Henk Link heeft gelijk.

Reactie 10:

Leo van Megen, 07-01-2013: De schoenmakerij is inderdaad "Schoenmakerij het Westen" van de Heer de Gooyert. Ik ben jarenlang vertegenwoordiger geweest in schoenmakerij-artikelen, en mocht de Heer de Gooyert tot mijn klanten rekenen. Ik herinner mij hem als een vriendelijke en aardige man.

Reactie 11:

Mary Luyken , 14-01-2013: ik kwam uit de Leeuwerikstraat nr.2 ik kan jullie nog goed herrinneren de family Janssen jullie woonde neven de family Vissers ..van de Leeuwerikstraat. Ben vorig jaar in holland geweest en ben naar de Leeuwerikstraat geweest alles is weg, deed me echt wat. Nachtegaal plein kan ik heel goed herrinneren .family Otte dat groente winkeltje .vlak by de Putterstraat .ik heb deze foto gepakt omdat ik hem grasag wil houden als souvenier en al de herrinneringen van myn jeugd .dank je wel .grz vanuit Canada.

REAGEER

Reactiepagina
Reactie 12:

Toos van der Stelt, 27-09-2014: Zoals Co Klomp al vertelde daar woonde mijn grootouders.
Als kind zijnde kwam ik daar regelmatig haast al mijn vakantie's was ik daar wel.
Mijn moeder Bep Klomp is getrouwd met Gerrit vd Stelt.
Mijn moeder was de jongste uit dat gezin.
Heb hele mooie herinneringen daar.
Ben later nog eens terug geweest maar alles is zo veranderd.
Je kan er niets meer van terug dus voor mij nostalgie hele mooie.
Was ook heel graag bij mijn grootouders. veel gespeeld daar op het pleintje.
Winkeltjes waar je boodschappen deed, bij de buren TV kijken.
Ik ben daar ook geboren
Groetjes van mij
Reactie 13:

Co klomp, 27-09-2014: Inderdaad Toos' wij kwamen er ook vaak zeker toen Opa nog leefde die is kort na mijn vader Jo Klomp gestorven, ook altijd als er kermis op het pleintje was....
Reactie 14:

Cor van den Hoff, 04-10-2014: Hallo allemaal! Ik ben Cor van den Hoff, woonde in de Meezenstraat op nummer 6. Ik ging naar de Bethel kleuterschool met juffrouw Mugge. Daarna naar de "grote" school in de Pastoor Zegerstraat.

In mijn vrije school middagen 1949-1954, Dinsdag, Donderdag en Zaterdag middags werkte ik bij Gijs en Lien Reijmer in de kruidenierszaak, boodschappen afleveren bij klanten wonend in het Waterkwartier tot aan het Willemskwartier. Met de bakfiets de Wolfkuilseweg op.
Rita Peters woonde in de Pastoor Zegerstraat en werkte ook bij Reijmer met Miemie Zegers, Miemie woonde in de Leeuwerikstraat achter de grote populieren boom, dat moet dan naast het huis van Berrie Janssen zijn, was ook werkzaam in de Bioscoop in de Krayenhofflaan.

Mijn Opa en Oma Ribbers woonden in de Lijsterstraat op nummer 7 met de Weustink familie op 9. Hiernaast was het achterom poortje waar de toegang tot schoenmakerij de Gooyert werkte met zijn zwager(?) die ook op het Nachtegaalplein woonde.
Mientje had inderdaad een "groente winkeltje" aan de linkerkant van de Putterstraat poort. Alle grote jongens in de buurt zaten bij haar op de vensterbank van het kleine kamertje en zongen dan liedjes. Dat was al zo toen het de jaren 1944-45 was.
Dikkie Reymer en zijn zusje waren de twee kinderen van Gijs en Lien.

Een broer van Gijs, Gerrit Reijmer has een kaas en melk winkel op de hoek van de Kanariestraat/Oude Heeschelaan. Hij reed met een platte wagen getrokken door een ponie langs de klanten en ik reed vaak mee toen ik nog op de lagere school zat.
De bakker Boom op de andere hoek had eerst een handwagen in de vorm van een brood. Er liep een herdershond tussen de wielen als trekhond. Later reed hij met motor en zijspan.

Henk van der Loop woonde twee deuren naast de Gooyert en was mijn speelvriendje en Annie Weustink. Haar zusje Ginie was een excellent accordeon speelster voor de Engelse soldaten met de bevrijding.

Er waren twee schuilkelders in het midden van de Lijsterstraat en 3 of 4 in het Nachtegaal Plein en de "interieuren" waren inderdaad zoals beschreven door anderen. Ze werden wel gebruikt voor bescherming maar de lange banken waren van beton! Hard om op te zitten vooral voor ouders met kinderen op schoot in de nachten.

De familie Piet Puik woonde op de hoek Meezenstraat Nachtegaal Plein. Ik kende ze goed. Weet nog steeds de namen van de families in onze straat waaronder een hele familie omgekomen in de kapokfabriek bombardement. Bidprentje te vinden bij afdeling Bidprentjes.
We speelden vaak samen landhakkertje, pinkelen, scharensliep en ik heb nog steed het knikker builtje met knikkers dat achter bleef.

Ik zelf ben nu 78 jaar en woon in Australie. Kontakt voor meer kan via prikbord.
Groeten aan allen. Cor

Vraag aan Co Klomp: stond het transformator huisje bij je ouders achter in de tuin?
Reactie 15:

Cor van den Hoff, 23-10-2014: Vervolg van mijn vorig reageren. De foto 1287 genomen vanuit de slaapkamer van huize Leeuwerikstraat 2 geeft ook het huis aan met de regenpijp. Nu dat was een belangrijk trekpunt in de buurt want daar woonde Piet Schaepmeester! De beste ijsko maker in de omgeving. Een eindje verder naar rechts van de foto zou je de achterom poort kunnen zien waar je binnen ging om in de rij te staan eerst in de bijkeuken van het huis daarna na succes en uitbreiding naar een aanbouw in de tuin. Na nog meer succes verhuisde Schaepmeester naar de Koninginnelaan hoek Lijsterstraat in een winkel waar eerder een Sigaren en sigaretten zaak zat. Op de hoek aan de ander kant van de Lijsterstraat was een Melkboer gevestigd. tot mijn volgende reactie. Cor
Reactie 16:

Andries Christ, 03-12-2014: Begin jaren 60 woonde ik op het Nachtegaalplein nr 26, een hoekhuis waar mijn opa en opoe Looijschelder woonde, ik was een aangenomen kind. Inderdaad woonde daar de groenteman Otten, op de hoek van het tunneltje. Er werd wat af gevoetbald in die periode op het plein, totdat er een rolschaatspleintje werd aangelegd om de hoek. Peter Schaapman, patatzaak op de hoek Koninginnelaan, vond het geweldig, al die gasten bijna voor zijn deur.
Reactie 17:

Toon Peters, 04-12-2014: Peter Schaapman ken ik nog goed, toen ik op een zondagmiddag voor mijn moeder friet moest halen(nimweegs) had hij de tent net geopend.
Na bestellen van 5 porties moest ik wachten want de vetpot was koud.
Peter stond te leunen op de afzuigkap toen ik zag dat hij plotseling in de vetpot spuugde! "Wat doe je nou" riep ik! Hij antwoorde "effe kieke of ut wel heet is". Mijn verbaasde reactie was "hou je friet maar" en rende weg! Misschien was dat normaal, maar ik vond het knap vies!
Dit verhaal speelde zich af ná de bevrijding! We aten géén frites die dag.
Reactie 18:

Jan Heijmans, 05-12-2014: het hele verhaal klopt, maar was het niet Schaapmeester?
Reactie 19:

Toon Peters, 08-12-2014: Klopt Jan. foutje van mij!
Reactie 20:

Cor van den Hoff, 25-01-2015: Hallo Toon Peters, we hebben het werken bij Gijs Reijmer in gemeen. Kijk maar eens in de eerdere reacties hierboven. Weet je dat een broer van mijn opa precies tegenover jullie woonde in de Pastoor Zegers straat? Naam Jo Ribbers met twee dochters en een zoon.
Wie is Jan Heijmans? Van de fietsenmaker?
Reactie 21:

Jan Heijmans, 29-01-2015: Cor, inderdaad, ik ben een zoon van Heijmans van de Fietsenwinkel.
Reactie 22:

Cor van den Hoff, 05-02-2015: Hallo Jan Heijmans Op de duur komt alles weer terug in mijn herinneringen. Vertel me nog wat over vroeger want de naam is bekend maar waar was de winkel ook weer? Mijn opa kocht me een nieuwe fiets toen ik van de lagere naar de Mulo ging. Er zitten nog veel koeien in de sloot!
Piet Ziesenis(?) had een reparatie bedrijf in de kelder achterom under zijn huis in de Kanariestraat voordat hij de winkel overnam van een sigaretten en tabak zaak in de 2de Oude Heeschelaan.
Er was ook nog een fietsenzaak in de Koninginnelaan vlak bij de Gruijter, ?huizen (?) genaamd. Die hadden vroeger een fiets in de etalage met de lamp aan en het voorwiel draaide. Als kleine jongen was dat iets bezonders tot dat ik ontdekte hoe dat kon. Een 6 Volt auto accu maakte van de dynamo een electriese motor.
Reactie 23:

Cor van den Hoff, 13-02-2015: Jan Heijmans, had je vader een zaak aan het begin van de Weurtseweg? Dan was mijn eerste fiets van die zaak. Het mooiste is dat hij gedemonteerd met me in 1957 naar Australie vertrok. Hij heeft het lang volgehouden tot 1965 en daarna als bron van onderdelen voor de fiets van mijn vrouw. Banden waren het probleem hier, wel dezelfde maat maar niet het profiel en dikte. Er zijn hier veel onkruid zaadjes met scherpe punten (bindies) die maken in een keer een goede sproei tuinslang van de fietsband.
Reactie 24:

Jan Heijmans, 13-02-2015: Cor van den Hoff, wat leuk om dat te horen.
Wij hadden de winkel aan de Weurtseweg no 6 en 8. Naast ons zat een tabakswinkel van Rijnsoever. Naast De Gruijter zat rijwielzaak Duighuizen.
Ik ben inmiddels 82 jaar, ben geboren in de koneginelaan no 84 of 86 tussen bakker Eegerschot en de VIVO hoge stoep.
Reactie 25:

Cor van den Hoff, 18-02-2015: Hallo Jan, Om nu eens te laten zien hoe klein ons wereldje was. Duighuizen's zoon was bevriend met Miem Zeegers uit de Leeuwerikstraat. Zij werkte met de zuster van Antoon Peeters bij Reijmer in de SPAR winkel op het Nachtegaalplein. Miem werkte ook in de ASTA bioscoop Krayenhofflaan. Zoals al eerder gezegd: ik werkte in mijn vrije middagen van school bij Reijmer. Ik was bevriend met de jongere broer van Antoon Peeters.
Ik ben "pas" 78!
Naast Eegerschot op de hoge stoep zat in mijn tijd een drogist dan een groentewinkel dan Piet Zuuring kapper dan van Son kantoor goederen (we kochten er bolletjes touw voor de vliegers). Dan nog twee winkels dan Oude Nonnendaalseweg. Tegenover Eegerschot op de andere hoek zat de Mots kruidenier. Mijn grootouders woonden in de Lijsterstraat. Mijn Mam werkte toen bij Remie boekhandel Krayenhofflaan tegenover Asta.
Reactie 26:

Toon Peters, 19-02-2015: Beste Cor... Nou ben je de zaak aan het verhaspelen door verkeerde namen te noemen. Mimi Zegers heette géén Miem. De zuster van Antoon Peters moet zijn de zuster van Toon Peters. Nu begrijp ik pas dat jij de vriend was van mijn broer Jan die 5 jaar jonger was.
Trouwens Mimi had verkering met Vick Duighuizen die had een rijschool.
Reactie 27:

Cor van den Hoff, 22-02-2015: Bedankt TOON voor de correctie. Had ik je Antoon genoemd. Zo zie je we maken allemaal wel eens een vergissing zo te zien hierboven. Antoon,Toon,Peters,Peeters Mimi Miem het lijkt allemaal een beetje op elkaar na meer dan 65 jaar. Maar het wordt goed gemaakt en dat is het voornaamste.
Reactie 28:

Jan de Ridder, 16-06-2015: Op de hoge stoep zaten de bakker Egerschot, de drogist Martens met een kunsthand, dan Vullings de groentenboer, de kapper Zuring, van Son allerhande, Slagerij Brauwels?? (weet het niet zeker meer, moeder en kinderen verongelukt met de auto) en dan de Spar van Kaspers. Ik woonde in de Merelstraat 4 (van 1946 tot 1970).
Reactie 29:

Truus van Leeuwen Roos, 02-08-2015: Mijn oma woonde ook op de Nachtegaalplein, haar naam was Hendrika Roos, weet niet wat number van haar huis, ging vaak bij haar op bezoek. Ik woonde al in New Zealand toen zij gestorven was, kende iemand haar?
Reactie 30:

Ank van Son, 02-09-2016: hallo allemaal, Ik heb van 1955 tot 1965 in de Koninginnelaan 84 gewoond (van Son's Bazar). Was toen bevriend met Antoine van Egerschot en Bennie Zuring. Zat op de H.Hart school in de Krayenhofflaan naast het klooster. In de kerk heb ik mijn H.Communie gedaan. Was bij Don Bosco bij de kabouters. Kom nog wel in Nijmegen familiebezoek. Ouders zijn overleden vader feb 2011 moeder juni 2016. In 1965 zijn wij verhuisd naar Wijchen: doordat de tunnel onder het station kwam, werd de winkel verkocht aan een frietboer. Alleen de Spar zit er nog volgens mij (Gerald Kaspers). Heel veel groeten van mij uit Brabant.
Reactie 31:

Bernie Nap, 05-04-2018: Op de Nachtegaalplein was geen spar winkel maar de IFA zat daar, de spar zat op de Koninginnelaan
Reactie 32:

Gregor Artz, 07-04-2018: Wij hebben van 1955 tot 1958 in de Kanariestraat 5 gewoond. Woning geruild met Piet Siezenis. Volgens mij was er wel een Sparwinkel aan het Nachtegaalplein, rechts naast de boog naar de Putterstraat.
Reactie 33:

Bernie Nap, 07-04-2018: Nee, de SPAR winkel zat op de koninginnelaan, de winkel op het Nachtegaalplein naast de boog was een winkel van de IFA. Wij noemden het Doortje. Achter had je een groentewinkel en voor kon je van alles kopen aan kruideniersspullen. Toen ik daar woonde zat die er al, ik geloof vanaf de jaren 1950 a 55 tot ongeveer 1980 a 82. Ze zijn toen gestopt ook qua leeftijd en het liep niet goed meer doordat destijds de EDAH supermarkt in de Nieuwe Nonnendaalseweg kwam.
Reactie 34:

Hans van den Heuvel, 08-04-2018: Hallo Bernie, volgens mij heb je helemaal gelijk alleen zat de EDAH in de Oude Nonnendaalseweg en niet in de Nieuwe.
Reactie 35:

Bernie Nap, 08-04-2018: Ja klopt, Oude Nonnendaalseweg, mijn foutje.
Reactie 36:

Gregor Artz, 09-04-2018: Toch vreemd dat Cor van den Hoff in reactie 25 hierboven het ook over de SPAR heeft op het Nachtegaalplein. Mijn broers zeggen ook dat het een SPAR was. Misschien vóór de naamswijziging in IFA (VIVO)?
Reactie 37:

Jan Hendriks, 09-04-2018: de spar op de Koninginnelaan was van Kaspers en op het Nachtegaalplein was van Gijs en Lien Reymer, ze hadden een zoon Dick.
In de jaren 60 zijn ze verhuisd naar Hatert. Vanuit de spar groothandel ben ik daar als vertegenwoordiger heel vaak geweest, altijd gezellig en een fantastische winkel.
Dick heeft de winkel nog even overgenomen maar is toch gestopt.
Noviomagus succes met Uw programmas, groet Jan
Reactie 37:

Toon Peters, 09-04-2018: Ik denk dat de stellige mening die Bernie over de Sparwinkel van Gijs Reijmer heeft geschreven, en die ook bevestigd wordt door Hans van den Heuvel (zie reacties 33 en 34) berust op een misverstand!
Ik ben bekend met deze buurt, en heb klusjes voor de eigenaar Rejmers gedaan, terwijl mijn zus daar heeft gewerkt, samen met nog een meisje uit de buurt. Het was overduidelijk een SPARWINKEL. Die bevond zich rechts van de tunnel.
Reactie 38:

Hennie van Dreumel, 12-04-2018: ik ben geboren in 1952 in de Merelstraat 28, laatste huis van het rijtje woningen. Voor ons huis stonden 2 populieren.
We keken uit op het Nachtegaalplein, rechts voor ons de achtertuin van de fam. Looijschelder nr 26.
Links in het portiek woonden mijn overgrootouders fam. Smits, in het portiek naast fam Looijschelder woonden mijn grootouders fam Peeters, in dat rijtje het andere hoekhuis woonde een tante van me en aan de overkant een broer van mijn oma.

Jan Hendriks heeft gelijk wat betreft de SPAR van Gijs en Lien Reymer met zoon Dick en dochter Marian. In Hatert heb ik nog met hen gesproken.
Daarna kwamen Doortje Kampschreur? en haar zus op die stek.

Ik herinner me nog dat het Nachtegaalplein was omheind met een hekwerk met poorten aan de Lijsterstraat en aan de overzijde daarvan.
En rond oud en nieuw pissen in een melkbus met carbiet en vervolgens deksel afvuren richting Koninginnelaan.
Heb ook een communiefotootje van Willie de Gooyert samen met een broer van mijn.
Reactie 39:

Redactie, 13-04-2018: De winkel van de familie Reymer zat al in 1922 op Nachtegaalplein 10. Op enig moment werd het een SPAR. Advertenties bevestigen dit:


PGNC 30-12-1922


De Gelderlander 27-02-1947

In de Beeldbank van het Regionaal Archief zijn twee mooie foto's van het interieur van de SPAR aan het Nachtegaalplein te zien, gedateerd 1960 en kennelijk gemaakt bij een feestelijke gebeurtenis.
Door de ruiten is de zuidwesthoek van het omheinde plein te zien met het hoekhuis op nummer 49. Herkent iemand de mensen achter de toonbank?

Over de latere periode, dus vanaf de overname door Doortje, vonden we nog niets. Werd het toen een IFA / VIVO?
Reactie 40:

Bernie Nap, 13-04-2018: ik heb vanaf mijn 4e jaar 1968 op het Nachtegaalplein gewoond op nummer 5 en vanaf die tijd was het Doortje Kampschuur en het was de IFA want ik moet nog een oud zegelboekje van IFA spaarzegels hebben. Het was een boekje als hij vol was geplakt had je 25 gulden maar veel mensen leverden ook een los vel met zegels in, dan had je 2,50 per los blad.

Redactie: Heeft iemand zo'n boekje met een winkelstempel van het Nachtegaalplein?
Reactie 41:

Toon Peters, 14-04-2018: Het misverstand komt door ons leeftijdsverschil: ik ben 32 jaar ouder...
Onder de mensen achter de toonbank (reactie 39) herken ik de eigenaar Gijs Reijmer met zijn vrouw Lien en links op de foto Mimie Segers, oud-collegaatje van mijn zus.
Reactie 42:

Henry Artz, 30-04-2018: Ik kan mij nog de leus van de Spar winkel herinneren: Kopen bij de Spar is sparen bij de koop.
Reactie 43:

Eric Versteegen-Thomassen, 03-02-2019: Grappig om te zien dat mijn moeder en tante, respectievelijk Annie en Gieny Weustink hier genoemd worden. Nr. 9 inderdaad met een gangetje ertussen en daar woonde de schoenmaker dan op de hoek aan het Nachtegaalplein. Ik denk Marian Wegh te herkennen maar misschien klopt dat niet.
Reactie 44:

Ger Weustink, 03-02-2019: Ik ben de zoon van de in november 2017 overleden Ginie Weustink. Accordeon heeft mijn moeder met veel passie gespeeld.
Reactie 45:

Cor van den Hoff, 04-02-2019: Hallo allemaal vanuit Australië. Toon Peters en ik zijn het eens wat de SPAR winkel betreft!
Gienie en Annie Weustink woonden naast mijn opa en oma Ribbers in de Lijsterstraat op 7. Henk van der Loop woonde op het Nachtegaalplein. Het tuinpoortje achter in het gangetje was precies tegenover dat van de Weustink's. Mijn reacties zijn te zien hierboven maar wel een paar jaartjes geleden, ongeveer 2015 en eerder. Groeten aan allen
Reactie 46:

Dick Reijmer, 14-10-2019: Cor van Hof heeft gelijk, wij zijn in 1963 verhuisd naar Hatert.
Reactie 47:

Cor van den Hoff, 15-10-2019: Hallo Dick, hartelijk dank voor je reactie 46. We kennen elkaar al lang meer dan 65 jaar. Je reed als kleine jongen mee in de bakfiets als we zaterdags de boodschappen thuis bezorgden in onze omgeving van het waterkwartier tot het willemskwartier. Het was nooit makkelijk om de wolfskuilseweg op te klouteren met een volle bak. Ontmoette je in de Hezelstraat kaaswinkel in 1978 tijdens mijn eerste bezoek aan Nijmegen na 21 jaar in Australie. Groetjes aan Marian je zus.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: