1282-DerdeWalstraat

< vorige |  index  |  volgende >

Foto 1282-Derde Walstraat voor pand van schildersbedrijf Koster in 1953 van links (bij de auto) naar rechts:
1: 2: Maria Koster3: .. Laurensen4: Berry Wolf5: Harry Wolf6:

Foto 1282: Derde Walstraat 1953

Collectie: Harry Wolf (toegevoegd 31-10-2012)

Deze foto is genomen in 1953 in de Derde Walstraat. Het huis waar we voor staan, was een schildersbedrijf gevestigd. Volgens mij de firma Korstor. Deze was tevens Blokhoofd. Links op de foto was mijn ouderlijk huis. Hier was Smederij B.M. Wolf gevestigd, welke tot in de oorlog in de Ziekerstraat was gevestigd en daar is weg gebombardeerd. In het kader van de wederopbouw heeft mijn vader daar een nieuw pand laten bouwen. Op de zijgevel kun je de naam gedeeltelijk lezen. Zoals je kunt zien, was zowel de Derde Walstraat als de Gerard Noodtstraat nog niet geheel bebouwd. Gedeelten van beide straten waren verwoest tijdens de tweede wereldoorlog en geleidelijk herbouwd. Ik zelf ben de tweede van rechts en mijn broer Berry de derde van rechts. Daarnaast volgens mij een jongen van de familie Laurensen en daarnaast de dochter van het schildersbedrijf. De rest weet ik me niet meer te herinneren.
Heeft u herinneringen bij deze foto? REAGEER, we zijn benieuwd naar uw verhaal!

Reactie 1:

Theo van der Kroft, 30-12-2012: heb 4 jaar voor je vader (Bart) in de smederij gewerkt (smecoma diploma gehaald) 1956-1960.
Eerst met 7 mensen op het laatst alleen nog met Jo Woezik en ik. Je vader kwam ook wel eens naar beneden (rookte Miss Blanche). Stef Uien, gehandicapt, hielp ik altijd met het fijne werk.
Ik bracht ook je zus vaak (te laat) naar school.
Heb heel veel bij je vader geleerd en daar nog steeds plezier van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ik herkende je van de foto met Berry. GROETEN THEO (71 JAAR)

Reactie 2:

Theo Phoelich, 06-01-2013: Mijn herinnering aan de smederij van Wolf is uit de tijd dat ik op de Ambachtsschool aan de Nieuwe Markt zat voor de opleiding van machinebankwerker. Harry zat ook in de dezelfde klas. We kregen als opdracht een blokje metaal met de vijl op een bepaalde dikte te vijlen. Harry kwam toen op het idee om 's avonds als de smederij gesloten was het bij zijn vader op de schaafbank te doen. Helaas trapte de leraar daar niet in en zag het gelijk en we konden toen opnieuw beginnen. Wel een leuke tijd toen gehad, dat was in 1962-'63.

Reactie 3:

Rudie Luiken, 02-02-2013: De naam van het schildersbedrijf was Koster. Het pand is nog steeds van de familie Koster.

Reactie 4:

Frans Koster, 03-02-2013: Geachte Dames/Heren, Zoals U al vernomen hebt van de heer R. Luiken, was de naam van het schildersbedrijf Koster (wat later Fa. Andries Koster en Zn, de Zn was ik) welke firma tot 2003 (o.a. voor de Gemeente Nijmegen) werkzaam is geweest, hoofdzakelijk in Nijmegen. Het meisje op de foto is inderdaad van Koster (Maria Koster, de jongste van 7 kinderen, thans woonachtig in Oosterbeek).

Reactie 5:

Maria Koster, 18-09-2013: Ja, leuk dat ik die foto tegenkom! Ik heb de eerste steen gelegd voor ons huis. Dat plaatje zit er nog in. Voor de oorlog woonden we op de Oude Stadsgracht, in een mooi huis. Heel erg dat het huis verwoest was en ook het huis/werkplaats aan de Bloemerstraat. De kinderen op de foto kan ik me niet meer zo goed herinneren, het is ook zo lang geleden!

Reactiepagina

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: