1243-Biezen

< vorige |  index  |  volgende >

Foto 1243-spelen in de Biezen - Rivierstraat (beweeg de muispijl over de foto om de nummertjes te zien)
1: Henkie Janssen2: Peter Spee3: Jan Spee4: Henkie la Croix5: Peter Brugman
6: Bennij Bongers7: ?8: Stevie Bongers9: Ger Heijmans10: Jantje Schel
11: Johnny Veldhoven12: Geert Velthuizen

Collectie: Henk la Croix (toegevoegd 17-1-2012)

Hierbij stuur ik u wat photo's van lang vervlogen tijden. Deze kwa-jongens speelde in de Biezen (Rivierstraat) op een stuk braak liggend weiland, waar nu de overstort vijver is. Op de eerste photo staat nog net de fabriek van Eekhof, de schuurlinnen-keet. De photo's kan ik mij nog wel herinren, maar wat wij speelden niet meer! De jongens op de achterste rij zijn: Henkie Janssen - Peter Spee - Jan Spee (broers) - Henkie la Croix - Peter Brugman. Middelste rij: Bennij Bongers - Onbekend - Stevie Bongers (broers) - Jantje Schel - Johny Veldhoven - Frans Veldhuis. Op de voorgrond is ook onbekend. Ik weet nog dat Bennij Bongers is geemigreerd naar Zuid-Afrika en Peter Brugman was later een goede voetballer, het kan niet ander bij SCH. Ik denk dat de fhoto's van 1950 zijn.
Hopende nog wat reachtie te krijgen, mvrg Henk la Croix

Heeft u herinneringen bij deze foto's? REAGEER, we zijn benieuwd naar uw verhaal!
Reactie 1:
Henk Jansen, 25-01-2012: Wat leuk, om die oude buurjongens weer terug te zien. Ik ben Henk Jansen en sta helemaal links boven op de foto. Ik herken de niet met name genoemde jongens ook niet, behalve de jongen op de voorgrond met de tamboerstok; hij heet Heijmans en ik meen dat zijn voornaam Kees was. Hij woonde destijds in de Biezenstraat, ongeveer halfweg tussen de Rijnstraat en de Lingestraat. De aanleiding voor die verkleedpartij weet ik niet meer. De foto is genomen bij Henk Lacroix voor de deur, aan de overkant van de straat.
Reactie 2:
Geert Velthuizen, 18-02-2012: Leuk zo'n foto uit de oude doos ik kan me het nog goed herinneren leuke tijd. die jongen op de hoek rechts met de helm op, en de handen op de knie dat is geen Frans Veldhuis maar Geert Velthuizen en woonde in de Biezenstraat, en op de voorgrond met de tamboerijnstok is mijn zwager geworden dat is Ger Heijmans. Met vriendelijke groet, G. Velthuizen.
Reactiepagina

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: