1237-Bottendaal

< vorige |  index  |  volgende >

Foto 1237: Bottendaal Waalkade

Collectie: René de Haas (toegevoegd 23-8-2011)

mijn broer ergens in de bottendaal
Herkent u deze locatie? Laat het ons weten, wij zijn benieuwd naar uw verhaal.
Reactie 1:
Berry de Groot, 11-11-2011: volgens mij is dit niet in de Bottendaal, maar was het in de Nonnenstraat, het pakhuis van Eekhof. En kijk je bovenin tegen de Commanderie aan.
Reactie 2:

Jan Geutjes, 07-08-2016: De foto is genomen vanaf de Waalkade. Het muurtje waarop de jongen staat scheidt de Waalkade met Achter de Vismarkt en is overblijfsel van de huizen die hier tijdens de oorlog zijn gesloopt.

Redactie: op enkele foto's uit de beeldbank van het Regionaal Archief staat het pakhuis van de firma Schönberger op de Nonnenplaats Eekhof aan de Nonnenstraat:
Reactie 3:

Jan Geutjes, 20-08-2016: De foto's van het regionaal archief laten niet het pakhuis van Schönberger zien maar dat van Eekhof oud ijzerhandel aan de Nonnenstraat. Zij hadden ook een grote pers waarin schroot tot pakketten werd geperst. Het pakhuis van Schönberger stond in de Nonnenplaats ongeveer achter de synagoge in de Nonnenstraat. De synagoge zou op de foto's te zien moeten zijn. Ik keek vanuit mijn slaapkamerraam op de Lage Markt recht de Nonnenplaats in. In de 'nozemtijd' reden 's avonds vaak jongens (vetkuiven) met Kreidlers de helling af naast de trappen van de Nonnenstraat naar de Nonnenplaats.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.