1235-Bottendaal

< vorige |  index  |  volgende >

Foto 1235: Ergens in Bottendaal

Collectie: René de Haas (toegevoegd 23-8-2011)

met mijn broer en mijn opa en onbekend ik bij mijn vader op de arm ergens in de bottendaal
Herkent u deze locatie? Laat het ons weten, wij zijn benieuwd naar uw verhaal.
Reactie 1:
Jacques Janssen, 01-09-2011: Ik houd het op de Stijn Buysstraat net voor de trolleybus periode, getuige de dikke paal rechts. De man met de alpino pet is lijkt mij een jezuiet van de st Joseph kerk vlakbij. Ze staan ongeveer ter hoogte van foto Zufang en bromfiets bedrijf Willems.
Reactie 2:
Peter Stensen, 09-10-2011: Dit is de Stijn Buysstraat. Ik heb daar gewoond van 1966 tot 1985. De mensen staan aan de even zijde ter hoogte waar vroeger Fotozaak Zufang zat. Het lichte pand aan de overzijde helemaal rechts daar zat vroeger een kledingzaak gevestigd (tegenwoordig B&O). Verder kijk je ook uit op de achterzijde van Bakkerij Wissink. Die hadden winkel aan de voorzijde (St. Annastraat) en de bakkerij aan de achterzijde (Stijn Buysstraat).
Reactie 3:
Redactie, 09-10-2011: Ten bewijze een fotootje van Google Streetview. Het groepje mensen staat niet ter hoogte van nr 58 (Zufang), maar voor het hoekpand met torentje bij de Burghardt van den Berghstraat. Aan de onderrand van de foto zie je de stoep al de bocht ingaan. En vanaf ditzelfde standpunt is ook foto 1236-Burghardt gemaakt.

Reactie 4:

Peter van Iersel, 15-02-2014: De Mercedes aan de overkant is waarschijnlijk van de familie Nuij (weet niet of ik de naam goed schrijf). In de jaren zestig woonde aan de zelfde kant Peter Leenders van de rijschool, Bennie Molenaar, Melkboer Rutte, Kapsalon ?, Silvia ?, en mevrouw Scherpenhuizen waar Silvia een kleindochter van was. Mevrouw Scherpenhuizen was artistiek, jong voor haar leeftijd, had veel vogeltjes in huis en een prachtig voortuintje. Aan de kant waar de mensen staan zat Piet Willems de fietsenwinkel. Piet was een vriend van mijn vader Peter van Iersel sr. Ze dronken borreltjes hoewel hun beide dokters dat ten strengste verbood. Mijn vader is in 1969 gestorven, Piet Willems even daarvoor.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.