1232-Philips

< vorige |  index  |  volgende >

Foto 1232-Montgomery op bezoek bij Philips (beweeg de muispijl over de foto om de nummertjes te zien)
1: 2: 3: 4: van der Spek5: Bernard Montgomery
6: 7: 8: Tonnie Huitema

Collectie: René de Haas (toegevoegd 23-8-2011)

Deze foto is gemaakt laat 50er begin 60er jaren. Mijn moeder Tonnie Huitema werkte destijds bij de Philips in Nijmegen, op de foto zit ze in het midden. Rechts van haar staat veldmaarschalk Bernard Montgomery en links dhr. van der Spek, de toenmalige directeur van de Philips.
Ze heeft 9 jaar bij de Philips gewerkt en maakte diodes en heeft geen idee meer wat voor dingen dat waren. Ze vertelde nog dat Philips eerst op de Marienburg gevestigd was in een bankgebouw, daarna bij de Splendor aan de St. Annastraat en uiteindelijk toen de fabriek klaar was op de lokatie waar Philips tot voor kort gehuisvest was. Haar vader werkte daar ook, bijgevoegd de scans van hun pasjes.

De reden van de demonstratie van haar werk aan het hoge bezoek weet ze helaas niet meer. Maarrrr ik ben zelf een beetje gaan zoeken en vond dit stukje (over een bezoek op 17 augustus 1956) dat denk ik alles verklaart.
Heeft u herinneringen aan dit bezoek? REAGEER, wij zijn benieuwd naar uw verhaal.
Reactie 1:
Ewald van Kuil, 08-09-2011: Als jongen van 11 jaar ben ik met mijn vader naar Plein 1944 geweest waar we Montgomery hebben gezien. Veel kan ik me er niet meer van herinneren. Ik weet nog wel de plek, hoek Bloemerstraat/Doddendaal. Ik moest omhoog kijken, dus misschien stond hij in een auto of op een verhoog. Ben inmiddels 67 en kan het ook niet meer vragen aan mijn vader die reeds in 1982 is overleden. Sinds '67 woon ik niet meer in Nijmegen en hoewel ik nog veel namen in mijn hoofd heb van klasgenoten etc. kan ik het hen ook niet meer vragen omdat ik niet weet waar ze "allemaal uithangen". Ben eigenlijk wel benieuwd of het hetzelfde bezoek betreft. Misschien weten anderen meer.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.