1221-Favoriet

index  |  volgende >

Foto 1221: Sigarenmagazijn De Favoriet

Collectie: Henry Artz (toegevoegd 12-6-2011)

Bijgaand een foto van de sigarenwinkel van mijn ouders in de Oude Heselaan (vroeger had het pand huisnummer 111, nu 123). Deze foto is genomen in de winter van 1952. Naast de winkel zat de herenkapper Gardenier. Ook is nog links opzij van de winkel het bord te zien van schildersbedrijf van der Belt.
Thans zit hierin gevestigd de motorzaak van Siezenis.
Zie ook het visitekaartje van de sigarenzaak.
Heeft u herinneringen bij deze foto? Laat het ons weten, wij zijn benieuwd naar uw verhaal.
Reactie 1:
Cor van den Hoff, TasmaniŽ AustraliŽ, 01-07-2011: inderdaad heb ik herinneringen aan de foto want ik ging naar kapper Gardenier in de jaren 50. In die tijd werd de tabakswinkel vervangen door de fietsenmaker Piet Siezenis die eerst om de hoek zat naar het Nachtegaalplein achter Gerrit Reijmer's melkzaak. Het fietsenbedrijf was achterom via een pad naast de ponnie stal van Gerrit. Ik werkte in mijn vrije middagen van de mulo dinsdags donderdags en zaterdags bij Gijs Reijmer op het Nachtegaalplein in de kruidenierszaak. Ik woonde in de Mezenstraat. Zag kort geleden in de website editie van de Gelderlander dat nu het hele gebied plat gaat. Wie heeft hier foto's van?
Reactie 2:
Geer Schoonderwoerd, 21-09-2011: Ik ben geboren in de Oude Heselaan 125 (nu 137). De fietsenmaker Piet Siezenis woonde in de Kanariestraat evenals Gerrit Reijmer de melkboer. Bij Doortje Siezenis zaten wij altijd op het stoepje voor de voordeur en telkens moest Doortje ons wegjagen. Er tegenover woonden Gerrits de oud ijzer handelaar. Vele jaren heb ik doorgebracht in die buurt. Inderdaad wordt bijna alles nu afgebroken.
Reactie 3:
Joop ten Thije, 03-11-2011: Ja, inderdaad dat was de sigarenwinkel van mijn moeder Dora ten Thije (ik denk dat dit ca. 1936 tot 1943 was). Ik ben daar niet geboren maar zover als ik weet zijn mijn 2 broers Theo en George en zus Jose daar of in de Oude Heselaan 456 geboren. Ik woon thans in Canada. De rest van de familie en hun nakomelingen wonen in en om Nijmegen. Theo in Mook, George in Nijmegen en Jose in Beuningen. Mijn Vader had zijn eigen bedrijf en mocht alleen in de winkel komen om sigaren te KOPEN. Bij mijn moeder ging niets voor niets.
Reactie 4:
Henry Artz, 05-12-2011: In 1939 hebben mijn ouders de sigarenwinkel overgenomen van mevr. Ten Thije. Door de vriendschap met George Ten Thije kwamen mijn broer Gregor en ik geregeld bij hem thuis op de Oude Heselaan 456. Gregor heeft later nog enige tijd gewerkt op het bedrijfskantoor van de vader van George.
Reactie 5:
Eddy Waltman, 02-01-2012: Reactie op Reactie 2 (van Geer Schoonderwoerd). Zo zie je maar weer dat het lezen van Noviomagum opnieuw oude herrinneringen boven haald. Bij het lezen van zijn reactie viel mij vooral het 'stoepje' op waar ze vaak te vinden waren. Dat 'stoepje' tegenover Kanariestraat 6 kan ik me goed herrinneren. Op het adres Kanariestraat 6 woonden mijn oom en tante. Oom Wim (Gerrits) en tante Bertha (zus van mijn moeder). Wij hadden heel veel contact met deze familie deze familie, tijdens de oorlog moesten wij tijdens een visite hals over kop naar de schuilkelder op het Nachtegaalplein. Ook waren wij op visite toen wij op de bovenetage de honderden parachutisten zagen die boven de Ooypolder gedropt werden.
Bij tante Bertha kon ik vaak heen toen ik op de noodschool zat. Steevast kreeg ik een dubbeltje of een kwartje om bij Walraven toffees te kunnen kopen a 1 cent per stuk. Als ik een kwartje kreeg kocht ik vaak een zak koekkruimels uit de automaat. Een keer vond ik zelfs een kwartje tussen die koekkruimels, ik kocht er toffees voor dus ik had ze het kwartje eerlijk terug bezorgd.
Volgens mij woonde die melkboer op het Nachtegaalplein het verlengstuk van de Kanariestraat. Lees meer over mij in mijn weblog http://eddywaltman.blogspot.com/.
Reactie 6:
Geer Schoonderwoerd, 18-01-2012: De melkboer Gerrit Reijmer woonde hoek Kanariestraat/Oude Heselaan. Op het Nachtegaalplein zat ook een Reijmer maar dat was Gijs. Die had Ďn levensmiddelenzaak op de hoek van de boog. Die was getrouwd met Lien de Wit.
Theo ten Thije is net zo oud als ik en Joop is volgens mij de oudste. Wist niet dat die in Canada woont. Leuk om te lezen. Ik zelf woon in Groesbeek.
Alleen over de sigarenzaak ben ik het niet eens of ik vergis me. Arts zat volgens mij op de hoek Kraaijenhoflaan/Oude Heselaan. Volgens mij heeft in de vijftiger jaren iemand anders in de sigarenzaak gezeten wiens naam ik kwijt ben. Wie weet het?
Toevoeging 19-01-2012: Ben er inmiddels achter dat de sigarenzaak op de hoek Kraaijenhofflaan/Oude Heselaan van Brands was. Arts zat inderdaad in het pand aan de Oude Heselaan.
Reactie 7:
Jos Artz, 11-11-2012: Ik weet wel zeker dat wij in dit pand woonden omdat ik in 1952 in dit huis ben geboren.
Reactiepagina
Reactie 8:

Cor van den Hoff, 23-10-2014: Reactie op reactie 6: De zaak op de hoek Oude Heesschelaan/Kraijenhofflaan bestond uit twee gedeeltes allebei van Brands De ene kant Sigaren etc. de andere kant dranken. Met de bevrijding stond hier een stuk afweer geschut op de stoep.
Reactie 9:

Gregor Artz, 26-03-2018: Ik heb een foto uit 1939 waarop mijn ouders voor sigarenwinkel de Favoriet staan. Op de winkelruit is nog de naam van ten Thije te lezen (zie reactie 3 en reactie 4). In 1955 is de woning/winkel geruild met rijwielzaak Piet Siezenis uit de Kanariestraat 5.


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: