1139-Huting1954.jpg

<- Back | Index | Next ->

1139-Huting1954.jpg

Foto 1139: Foto van Ap Huting die in 1954 met de Marchaussee de vierdaagse liep

Collectie: Mimie Huting-Busser

Reactie 1:

Han Polman, 15-10-10: Op de middelste foto nr 1139 van de rubriek ‘oud Nijmegen’ meen ik het huis te herkennen dat staat op de St. Annastraat, hoek Oude Molenweg. 

Op de oude foto lijkt het rechtse dakpuntje niet aanwezig. Misschien zit het achter de struiken (het lijkt op de huidige foto immers een lager puntje dan het linkse) Of het is later toegevoegd? 

Ik ben erg benieuwd naar de naam van het huis die op de oude foto te zien is boven de balkondeuren.

Reactie 2:

H.van Gessel, 23-04-2012: Bij de 2e foto wordt terloops de vraag gesteld naar de naam van het huis aan de St. Annastraat. Hier erg moeilijk te ontcijferen boven het balkon, en nu helemaal verdwenen. De naam was (en niet zonder aanleiding) DE WINDWIJZER. Daar woont momenteel een Nijmeegse hoogleraar maar in nov. 1951 gaven de rentmeester en zijn vrouw Jurgens-Kitschman hier ‘met vreugde kennis van de geboorte van hun dochter Annelies’. Maar daarnaast zou hier ‘internationale geschiedenis’ geschreven zijn, want dit huis is mij toentertijd aangewezen als het ouderlijk huis van onze stadgenote Mieke Sprengers. Het adres van waaruit dit Nijmeegse meisje, dat in de VS gestudeerd had, met veel glamour op 3 februari 1959 in het huwelijk trad met de zoon van ex wereldkampioen zwaargewicht-boksen James Joseph Tunney. En deze was natuurlijk die dag zelf hier ook aanwezig. Ik zag hem in het gezelschap bij de Lourdeskerk. "Gene" Tunney was de altijd ongeslagen gebleven zwaargewicht wereldkampioen en hij is m.n. bekend om de legendarische partijen tegen Jack Dempsey. (The Long Count Fight) Mieke's bruidegom John V Tunney geb.1934 studeerde internationaal recht en was een vriend en later o.m. als democraat, congressman en in diverse andere functies een belangrijk adviseur en vertrouwensman voor Ted Kennedy.
Mieke en John kregen drie kinderen; hun huwelijk hield stand tot 1972! Tunney’s succesvolle race naar zijn positie in de senaat was de inspiratie voor een film The Candidate met Robert Redford.

REAGEER


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: