1108-Lusemert.jpg

<- Back | Index | Next ->

1108-Lusemert.jpg

Foto 1108: Graag zou ik een foto op deze geweldige site willen zetten.
Op de foto is Willem Barten (mijn vader) te zien op de lusemert. Zijn vaste plaats was naast de trap naar de Hezelstraat. De foto is gemaakt in 1968 of 1969 door de fotograaf Jan van Teeffelen.
Als kind ging ik met mijn vader mee met de ponykar of de mechanische hond. Vond het altijd prachtig het genuil van de kooplui en het tegen mekaar opbieden. Er zat leven in de mert. Tegenwoordig wil ik nog weleens een ommetje maken maar de lusemert is dood.

Collectie: Willem Barten

Reactie 1:

Mark van Loon, 11-03-2013: op de achtergrond is de kaalslag van de krotsanering al een eind op weg. De auto links staat min of meer in de Lompenkramersgas, daarachter loopt de Begijnenstraat langs de tuinmuur van het Weeshuis. Het huis (1) met mansardedak parallel aan de auto zal nog afgebroken worden, evenals het aangrenzende hogere pand (2) met plat dak en het huis (3) met zadeldak en hoge schoorsteenpijp. Daarvoor in de plaats komen respectievelijk een woonhuis, parkeerplaats en tuin. Gespaard worden het grote blokhuis met mansardedak rechts (Lange Brouwerstraat 12-14), en het tussen (2) en (3) zichtbare pand waar een monumentale zogenaamde 'Nijmeegse kap' werd geconstateerd (nu Lompenkramersgas 3). De nu ook verdwenen hoogbouw op de achtergrond was van de elektriciteitscentrale aan de Waalkade.

REAGEER

Reactiepagina

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: