1102-Pijnboomstraat.jpg

<- Back | Index | Next ->

1102-Pijnboomstraat.jpg

Foto 1102: Een foto uit 1974 van De Santenkraam, Pijnboomstraat 21 hoek Broerdijk.

Collectie: Henk Hendriks

REAGEER

Reactie 1:

Hardy Damen, 10-03-2013: In dit winkelpand was omstreeks 1952 een EDAH, kruidenierswinkel, gevestigd.

Reactie 2:

Jenny Mulderij, 06-11-2013: In dit pand zat zeker niet de Edah. Hier heeft jaren de zaak Groos gezeten. Dat was een winkel waar je van alles kon kopen. Veel huishoudelijk artikelen. Ik weet het zeker daar mijn grootouders jaren in de Pijnboomstraat op nr. 19 woonden. Vaak deden we daar boodschapjes voor oma. De Edah zat op de Broerdijk hoek Hengstdalseweg. Dit was in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw.

Reactie 3:

Wim Segers, 07-11-2013: ben het volkomen eens met Jenny Mulderij.

Reactie 4:

P. Tiellemans, 08-11-2013: mijn verhaal over die winkel!
in dat pand was gevesticht het winkeltje (van voor ons toen Mijnheer Groos).
dat was vlak na de oorlog,(ik ben in 1934 geboren), toen mijn ouders de bloemisterij en kweekerij van de grond af weer moesten opbouwen, en mijn Vader ons heel vaak naar Groos stuurden voor klein materiaal voor de herbouw of iets voor Moeder in huis. voor veel van dat spul was naar de stad LOPEN ook niet alles.
die herinneringen op de Berg en Dalseweg zijn nog heel dierbaar.

Reactie 5:

Peter Huijs, 10-11-2013: ook ik ben het met de vorige schrijvers eens, hier zat tot ca midden jaren 70 - 78 dhr Groos met een kleine van der Stad vestiging, heel handig in deze wijk, iets verderop naar beneden in de Pijnboomstraat zat nog een melkhandel van Cornelissen, nog wat verder onder de boog door had de woningvereniging "de gezonde woning" een kleine werkplaats met kantoortje.

Reactie 6:

Henk Hendriks, 01-01-2014: Inderdaad was hier de winkel van Groos gevestigd, in de buurt meer bekend als de winkel van mijnheer Groos. Mijnheer Groos verkocht in een piepklein winkeltje kop en schotels, spijkertjes, batterijtjes en diverse andere huishoudelijke artikelen, altijd gekleed in een beige stofjas. Nu is er al meer dan 40 jaar De Santenkraam gevestigd, een van de leukste winkeltjes van Nijmegen.

REAGEER

Reactiepagina
Reactie 7:

Ernst de Vries, 15-02-2014: Ik ben geboren en opgegroeid in de Pijnboomstraat en kwam vaak langs de winkel van Groos. In de etalage aan de Broerdijk-zijde had Groos de huishoudelijke artikelen en aan de Pijnboomstraat-zijde het speelgoed. Tegen Sinterklaas en Kerst was het altijd een tikje mooier. Ik heb er vaak staan kijken. Dat was in de zestiger jaren van de vorige eeuw. Groos moet er al voor de oorlog gezeten hebben, want mijn vader vertelde dat er tijdens operatie Market Garden in de kelder onder de winkel van Groos nachten geschuild werd door meerdere buren uit de Pijnboomstraat. Dat was vanwege de veilige betonnen vloer boven de hele kelder (ingang Pijnboomstraat).

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: