1097-Schependom

<- Back | Index | Next ->

Foto 1097-Verkennerij Schependom op kamp op de Hoge Veluwe in 1956 (beweeg de muispijl over de foto om de nummertjes te zien)
1: Cor Visser2: Wim Weultjes3: 4: .. van Houwelingen5: Cor Onsteng
6: Peter Peters7: 8: 9: 10: Henk la Croix
11: 12: Bertje Krieger13: 14: 15:
16: Henny Meijer17:
Foto 1097: Hierbij zend ik u een foto, van de verkennerij Schependom. Deze is genomen op een kamp op de Hoge Veluwe, ik denk in het jaar 1954-55.
Deze verkennerij was gevestigd in de Korte Bredestraat een beetje achter af, in een schuur/huisje. Dat staat er nu nog, maar dat is nu een huisje! Ik kan alleen de naam van een Visser en Bartje Krieger nog herinneren. Bartje Krieger is niet veel later ook geŽmigreerd naar de USA - Canada.
Ikzelf sta op de tweede rij, vierde van links, toen nog Henkie la Croix.

Collectie: Henk la Croix

Reactie 1:
Henny Meijer, 19-06-2011: Met verbazing keek ik naar de door Henk la Croix ingestuurde foto, waarop ik zelf sta.
Mijn verbazing betreft het feit dat iemand mij ooit verteld heeft dat Henk zeer jong was overleden en nu dit niet waar blijkt te zijn wil ik hem langs deze weg het aller beste en een heel lang leven toewensen!

De foto 1097 is van een serie gemaakt op het zomerkamp te Bennekom in 1956.
Dat was het jaar dat de oude padvindershoed werd vervangen door een groene baret.
Op de foto lig ik op de eerste rij 4e van links.
Op de foto herken ik op de achterste rij Vaandrig Cor Visser (uit de Voorstadslaan) Wim Weultjes (uit de Hazenkampseweg met wie ik in dat jaar ook de Nijmeegse 4Daagse meeliep in Wandelvereniging Nooit Gedacht), Vaandrig Van Houwelingen (uit de Oude Graafseweg en Cor Onsteng (uit de Mosstraat, die ook bij mij op de Bethelkleuterschool heeft gezeten in 1947).

Ik herinner mij Henk la Croix (uit de Rivierstraat, ter hoogte van het gemaal) nog van een ongeluk. Midden op de Veluwe bij de Posbank, ver van de bewoonde wereld, viel Henk en een 5 cm lange splinter zat rechtstandig in zijn been. Met mijn ontsmette dolk heb ik een gaatje in zijn vlees gemaakt, waarna ik het houtje kon vastpakken en uit het been kon trekken. Ik had het embleem EHBO dus Henk was in getrainde handen (?!).

De padvindersgroep Het Schependom was een X-groep (Protestant) en had een clubhuis in de Dorpstraat in Hees op een open veld tegenover de ingang van het Kerkpad.
Bijgaande foto's geven een beeld van de locatie. Op de foto van het clubhuis sta ik links gebukt met mijn zelfgemaakte skies.
Ik was bij Het Schependom van 1953-1958, totdat ik op de Zeevaartschool ging studeren.
In 1953 mocht ik voor het eerst mee kamperen in Leur bij Hernen.
In 1954 was het zomerkamp in Ellecom bij Dieren (Mijn oudste broer Mel was toen Vaandrig).
In 1955 was het zomerkamp in Montferland bij 's Heerenberg. Daar wonnen we met de patrouilleleider (PL) Max Vervoort het kamp met de patrouille De Reigers.
In 1956 was het zomerkamp in Bennekom bij Ede.
In 1957 was het zomerkamp in Harskamp bij de militaire schietterreinen. Ik was daar de patrouilleleider, die het kamp won (de meeste punten met mijn patrouille De Reigers).
Hartelijke groeten aan Henk en dank voor het inzenden,
Henny Meijer, Venray


clubhuis padvindersgroep Het Schependom, Dorpsstraat Hees, jaren 50

Reactie 2:

Henk la Croix, 12-07-2012: nr 12 op de foto is Bertje Krieger
mvrg Henk la Croix

Reactiepagina
Reactie 3:

Henk la Croix, 22-04-2015: Hallo Novio, ik las op site dat Henny Meijer uit Venray is overleden. Hij zat bij mij bij de verkenners Schependom (Hees). Dit is heel droevig ...
Reactie 4:

Frans Peters, 12-11-2016: Nr 6 kan mijn broer Peter Peters zijn van de Weurtseweg 47, Peter is al een paar jaar geleden overleden.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: