1024-Tunnel.jpg

<- Back | Index | Next ->

1024-Tunnel.jpg

Foto 1024: Deze foto`s zijn gemaakt bij de opening van de tunnel in Nijmegen in 1964? De hele Oude Heselaan was versierd met vlaggen. Foto gemaakt op de kruising Molenweg vlak bij apotheek Binnendijk. Ik werkte op de kleuterschool in de Krayenhofflaan en zorgde ervoor [zes jaar lang] dat alle kinderen veilig op school aankwamen lopend vanaf de Molenweg. Er was toen ook al veel verkeer
bij de tunnelkruising.

Collectie: Bertien Loeffen van de Water

Reactiepagina
Reactie 1:

Frank van der Lienden, 17-05-2014: de een na laatste foto is op de Prinsenlaan hoek Emmalaan ter hoogte van het huis van de familie Tophoven.
De laatste foto is op de Rivierstraat ter hoogte van Groenteboer van Raaij. Aan de overzijde zat bloemisterij "het Schependom".
Reactie 2:

Bertien Loeffen, 25-05-2014: Frank je hebt het Helemaal gelijk. Bedankt voor de juiste aanvulling.
Bertien
Reactie 3:

Luuk Wijgers, 26-05-2014: Was de opening van de tunnel in 1964? Ik dacht dat dit later was, simpel om de reden dat ik het me nog kan herinneren en ik ben in april 1961 geboren. Dan gaan mijn herinneringen dus erg ver terug.
Dat zou natuurlijk kunnen. Is er iemand die nog met zekerheid hier een datum aan weet te geven?

Redactie: de opening was in 1966, getuige dit herdenkingstegeltje.
Reactie 4:

Hessel, 26-05-2014: Luuk je korte-termijngeheugen werkt nog wel goed: feestelijke opening van de 200 meter lange verkeerstunnel onder het stationsemplacement die het stadscentrum met Nijmegen-West verbond in aanwezigheid van o.m. staatsecretaris van verkeer en waterstaat S. Posthumus en burgemeester Hustinx, was 1 juli 1966. De kosten waren ongeveer 14 miljoen gulden en er werd aan gewerkt vanaf 1961, dus jouw geboortejaar!!
Reactie 5:

Nienke Gielen, 05-10-2014: Wat leuk deze foto's! Ik liep in 1968 en 1969 met dit rijtje kleuters mee vanuit de Geulstraat naar de kleuterschool aan de Krayenhofflaan. Kan het zijn dat de foto op de Prinsenstraat (Prinsenlaan?) uit 1967 is? De kleding van de kinderen is moderner en ik denk mijn zusje Maeyke (geboren in '63) tussen deze kinderen te zien: helemaal in het midden, kort lichtblond haar en donker overgooiertje en flodderige kniekousen.
Reactie 6:

Bertien Loeffen, 07-10-2014: Je hebt helemaal gelijk Nienke. Jullie zusjes kan ik me nog zeer goed herinneren, evenals een Germaine met haar zusje ?
Bianca een Heino een Eric en een Isolde.
Ik kan nog wel andere namen noemen, van een ander jaar met ook andere kinderen, uit dezelfde buurt. Birgitte van de Berg, en Alan.
Geweldig leuk die reactie van je, bedankt
Reactie 7:

Ted van Bergen, 14-05-2016: Bij de opening op 1 juli 1966 (1 dag voor mijn verjaardag) waren ook spelletjes. Koekhappen, zaklopen enzovoort. Daar heb ik als bijna 4 jarige aan meegedaan en een prijs mee gewonnen. Een shovel of heftruck met "afstandsbediening". Zat een draad aan vast met een batterijhouder en een stuurtje. Zijn er van die "spelen" nog foto's?
Reactie 8:

Johnny Meuleman, 14-05-2016: Tijdens de opening van de tunnel (ik was toen 7 jaar) zat ik op de lagere school St-Willibrordus aan de Stieltjesstraat in de 2e klas.
Wij kregen toen allemaal een kleurplaat, en wie het mooiste had gekleurd kon wat winnen, met de nadruk op "wat" want volgens mij viel er niks te winnen.
In ieder geval had ik schijnbaar niet goed genoeg gekleurd, en met mij de hele klas.
Reactie 9:

Bep Otten, 25-02-2018: Deze foto lijkt mij gemaakt bij het oude eindpunt van de Rivierstraat die uitkwam op de Schependomlaan. De kinderen lopen voor groentehandel van Raay en rechts voor zie je het huis van huisarts Duyvendak en later Krijn.
Reactie 10:

C.M.I. Gunterman, 26-04-2019: Inderdaad, 1966, ik was erbij met mijn zoontje van bijna 2 in de wandelwagen. Wij woonden toen in de Rozemarijnstraat.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: