1022-smidBeek

<- Back | Index | Next ->

1022-smidBeek.jpg

Foto 1022: Hierbij de beloofde foto bij mijn reactie op smid van Beek op het prikbord.

Collectie: Dorus van der Linden

Reactiepagina
Reactie 1:

Rien Vermeulen, 10-11-2014: De Hr Van Beek, smid, had zijn smederij in de Sweerstraat. Ik zelf woonde in de Athlonestraat no 5 recht tegenover de Sweerstraat.
Als jongen en ook mijn vriendjes gingen vaak naar hem toe om carbid te halen om dat later te mengen met spuug in een blik. De deksel er op en door gisting en een gaatje in de bodem een brandende lucifer (dan ging het vlugger) en dan vloog het deksel er met een behoorlijke knal er af. Ook melkbussen werden wel eens hiervoor gebruikt maar dat werd dan door bepaalde personen ons niet in dank afgenomen want dat gaf een behoorlijke knal!!
Wat was dat een fantastische man. Altijd vriendelijk, je werd nooit eruit gegooid of iets dergelijks.Ook als de stalen banden van je slee versleten waren was hij nooit te beroerd om voor jou nieuwe te maken. Later liep hij vaak in de stad met een groot bord met op zijn schouders met christelijke leuzen erop.
Een geweldige man!!! Een pracht tijd doorgebracht.
Reactie 2:

Yolande van der Scheer, 07-10-2015: Ook ik heb hele fijne herinneringen aan smid van Beek. Ik kwam als klein meisje vaak in zijn werkplaats. Ook mijn roestige ijzeren sleetje heeft hij voor mij gratis gerepareerd! Ook ben ik meerdere malen met vriendinnetjes bij hem en zijn vrouw thuis geweest in de Da Costa straat 1. Heel warm werden we ontvangen...en ja hij was erg gelovig en heb hem ook een paar keer met een bord op zijn schouders met teksten over Jezus zien lopen in het centrum. Een prachtige man waar ik veel van heb gehouden!
Reactie 3:

Dorus van der Linden, 22-04-2019:


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: