1007-Geertruidestraat.jpg

<- Back | Index | Next ->

1007-Geertruidestraat.jpg

Foto genomen uit de Dominicanenstraat. 

Melktransport even na de oorlog, je kijkt in de Geertruidestraat met op de hoek de Groentenboer (man) Peters. Even verder de uitgebrande huizen, ook links hebben de granaten en brandstichtingen hun werk gedaan. Aan de rechterkant zijn voltreffers in de huizen terecht gekomen de gaten en ravage werden keurig gerestaureerd, de huidige bewoners weten daar waarschijnlijk niets van. 

Particuliere collectie

Reactie 1:

Albert de Valk, 13-11-09: Op 7 september 1945 kwamen wij vanuit een kapotgeschoten huis op de Ubbergseweg 124 in de St. Geertruidenstraat 14, nu 18, te wonen. Ook dit huis had veel te lijden gehad door de oorlog, tegenover ons was alles weggebombardeerd. Wij liepen dan ook door de puinhopen naar school in de Jacob Canisstraat 42. Het was een fantastisch speelterrein, maar niet zonder gevaar voor instorting. Menigmaal hebben mijn vader en de overbuurman A. Veenbrink gevaarlijke stukken muur omgehaald. Ook werden houten vloeren eruit gesloopt om hokken en schuren te bouwen. Aan de overkant zat een eierhandel van Maters en Middelburg, waar de jongens uit de buurt een kwartje en een gekneusd ei verdienden voor het afhalen van eieren van de sorteermachine. Het was een fijne buurt.

Hieronder een getuigschrift van eierhandel Middelburg waar ik 5 weken ben ingevallen in 1959.

Reactiepagina
Reactie 2:

Theo Greven, 19-05-2015: Het meisje op het paard van de melkboer is mijn zusje "Cobie", wij woonden op # 72 toen wat is nou 46. Ik denk dat de foto is genomen in 1949, Cobie was geboren in 1946.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: