997-Stellakelder

<- Back | Index | Next ->

997-Stellakelder.jpg
Foto ON0997-in de Stellakelder
1: Jan van de Berg2: Ed Otten3: Henk Akkerman4: Hans Brouwer5:

Dit is een foto en lidmaatschapskaarten van de Stella kelder.
Op de foto van links naar rechts: Jan van de Berg, Ed Otten, Henk Akkerman. De twee personen rechts daarvan zijn mij onbekend.

Collectie: Ed Otten

Reactie 1:

Huub Hofs, 22-12-2010: Beste mensen,

In het kader van het maken van een boek - en eventueel een documentaire - zijn wij (Frank Antonie van Alphen en ik) op zoek naar personen, foto's, verhalen etc rondom het thema pop- en rockmuziek in het Nijmegen van de jaren "50 en '60. Bijzondere aandacht gaat uit naar het "reconstrueren" van de z.g. Stella Kelder aan de Muchterstraat waar zowel jazz als (beginnende) pop/beatmuziek werd gespeeld. Zo ben ik zelf nog eens met de basgitarist van de Rolling Stones daar op bezoek geweest.

Is er mogelijk nog meer materiaal en zou ik in contact kunnen komen met de personen op de foto?

Reactie 2:

Jan Lecluse, Zwitserland, 31-12-2010: Ik vond volgende Lidmaatschapkaart van de "stella kelder" in Nijmegen. Hier gaat het dus verder met de jaren 1965 - 1969. Wat mij betreft was het een lidmaatschap in het jaar 1965.

Reactie 3:

Henk La Croix, 06-01-2011: Gaarne wil ik ook regeren op de foto van de Stella kelder. Leuk deze te zien. Wij als band De Mustangs (het latere Blues Corporation) speelden er regelmatig op de tweede verdieping in een klein muf hol zaaltje, alles steen! Je had daar Pa van Boxtel en zijn zoon Frans die bestierde de hele boel daar, ook de kelder. Kwa muziek was het er altijd er druk, het was ook niet groot, Herman Brood speelde er ook vaak, met zijn band The Moans uit Arnhem en omstreken. Wij zelf speelden er ook regelmatig, het was ook een hele beleving toen in die tijd: veel vrouwen, Floret brommers, een enkeling een auto.

De Mustangs bestonden toen uit de volgende personen:
Joop van Kesteren zang (nr 2 op onderstaande foto's)
Jan Bruinewoud gitaar-zang (nr 5)
Henk la Croix bas (nr 1)
John le Jeune drums (nr 3)
Loet, loek, Schrievers solo gitaar (nr 4)

Ik hoop op nog meer reactie vanuit de muziekhoek van toen.

1: Henk la Croix2: Joop van Kesteren3: John le Jeune4: Loet Schrievers5: Jan Bruinewoud

Reactie 4:

Jan van Leth, 07-01-2011: Tinus (van Leth) (meer daarover hier) leverde de brandstof aan de STELLA-KELDER aan de Muchterstraat. (eig was Dhr van Boxtel). Hier was ik zelf regelmatig aanwezig om brandstof af te leveren voor pa. De lege jerry-can werd een keer met open dop bij de open haard gehouden daar (deze persoon die dat deed was een beetje beschonken) Een verschrikkelijke knal en vanaf dat moment kon mijn vader het zelf doen.

Reactie 5:

Henk Hendriks, 04-02-2011: Aanvulling bij foto 997 Stella Kelder. Hierbij een foto van The Magic Strings (later The Gang) voor de zijmuur van de Stella Kelder. Het was de zijmuur aan de kant van de Waal. De letters heb ik zelf op de muur gekalkt. The Gang speelde regelmatig in De Stella Kelder.

REAGEER

Reactiepagina
Reactie 6:

Alfons Roebroek, 25-12-2014: Heeft iemand info over Loek Schrievers in de Larry Rose Band eind jaren 70? Zijn er nog video- of geluidsopnames bekend? In 1977 zag ik Loek voor het eerst spelen in de kelder van de Faculteit Psychologie in Nijmegen. Ik vond het de lekkerste band die ik ooit had gehoord. Voor mij was Loek de Nederlandse Lowell George en de band de Nijmeegse versie van Little Feat.
Reactie 7:

Bas Vossen, 06-10-2015: mijn vader Jo Vossen was hoogleraar vergelijkende en fysiologische psychologie, en bij navraag kan hij zich de Ekseption herinneren, en dat het een 'verschrikkelijk lawaai' was in de parkeergarage van het Psychologisch Lab. Van Cindy Peress (Amsterdam) hoorde ik dat zij ook tijdens dat evenement had opgetreden.
Reactie 8:

Felix Meihuizen, 11-11-2015: Als oud fan van Loek Schrievers zou ik graag in contakt met hem willen komen, tevens hebben onze wegen in de stella kelder, van Pa van Boxtel gekruist, ook voor mij is Loek een voor loper van de Nijmeegse muziek met vriendelijke groet , google felix-meihuizen beelden kunstenaar uit Nijmegen
Reactie 9:

Henk La Croix, 11-11-2015: hallo Felix,
Loek kan u vinden bij YOU_TUBE < loek Schrievers>
Veel Grieks
mvrg H la croix
Reactie 10:

Willem Sterk, 11-11-2015: stella kelder is nog steeds voor mij een goede herinnering, ben zelf destijds als road manager van de Gang altijd nauw bij alles betrokken geweest. Grote verrassing was in 1986 dat zij zonder onze medeweten tijdens mijn trouwen in de originele formatie hebben opgetreden.
Reactie 11:

Felix Meihuizen, 11-11-2015: Henk La Croix en Willem Sterk, bedankt voor jullie reactie, had You Tube al gezien in mijn zoek tocht, dus hoop dat meer mensen dit lezen, bedankt van uit een zonnig zuiden
Reactie 12:

Willem van Breukelen, 15-12-2015: Foto 997 met Jan van den Bergh laat naast Jan, die voor ca. 20 jaar mijn buurjongen was, nog een andere bekende zien, nl de 4e van links, Hans Brouwer. Die werkte in die tijd in de horeca, als kok (als ik me niet vergis).
Reactie 13:

Coen van der List, 03-01-2016: Willem Sterk, volgens mij ben jij de Willem Sterk waar ik in de jaren 60 70 wel eens mee opgetrokken ben, o.a. in de Pinguin etc. Jij hebt ook een zus waarvan mij de naam ontschoten is. Hebben veel lol gehad. Later had ik zelf een café, het voormalige moeke Pikant in de Smetiusstraat. Herinner me ook dat we zondagmiddag vanuit de manege in Ewijk met een stoet paarden naar de Bloemerstraat gingen en jij met het paard naar binnen ging bij Paul van de paardenstal. Groet vanuit Spanje ;)
Reactie 14:

Don Schonenberg, 26-04-2016: ff reageren op H. la Croix, ik was, wat ze toen noemde, "road manager" bij de Blues Corporation, op veel plaatsen gespeeld, erg leuk stel bij elkaar, veel gespeeld in de Ark, dorp Zeeland, Langenboom, Kleve (Duitsland), een concours in Scheveningen, wij waren duidelijk de beste, maar een band uit, ik dacht Den Haag won daar.
Ik moest helaas stoppen wegens prive moeilijkheden, vond ik heel erg, het waren mijn leukste en meest genoten ± 2 jaar van mijn leven, en niet te vergeten, na iedere optreden kregen Gerrit en ik FL 5 piek, we verdienden goud!!! hahahaha. Zou ze graag nog allemaal een keer ontmoeten. HENK, LOET, ARIE, JOHNNY, JOHAN en gerrit en gerrit, wat zou ik dat fijn vinden, zou ik zelfs voor naar nederland komen!!
De allerbeste groeten aan iedereen, het gaat jullie goed. DON
Reactie 15:

Henk la Croix, 28-04-2016: Hallo Don, leuk u reactie over Blues Corporation
Het was ook een beetje familie.
Ik weet niet dat je weet, dat Gerrit en Johan zijn overleden.
Groetjes Henk
croixla@live.nl
Reactie 16:

Gerda Crouwers, 13-07-2016: graag zou ik wat foto's willen zien van de band the mustangs uit de jare 1960, met Loetje Schrievers, Cobie Vermaren, Pim van Rijswijk, Jo van Kesteren.
Van deze band heb ik nog nooit foto's gezien.
Pim is een jaar geleden overleden, vandaar ook deze vraag.
Reactie 17:

Aly Rolink, 03-01-2017: Alfons Roebroek (Reactie 6), Kan het zijn dat de muziek onder dit YouTube-filmpje de muziek is die u zoekt? De opnames dateren naar ik meen uit 1976? Het was opgenomen in Tin Pan Alley te Emmen. Naar mijn weten is dit de Larry Rose Band.
Reactie 18:

Henk la Croix, 17-04-2017: Twee foto's van The Mustangs, ik denk in 1960-61. Op de bovenste van links naar rechts: Cobie van Maren (drums), Loet Schrievers (sologitaar), Joop van Kesteren (basgitaar), Pim van Rijswijk (slaggitaar). De zanger is onbekend (Jaap??).

Reactie 19:

Redactie, 15-09-2018: Aanstaande vrijdag in LUX: Stella's Rockin' Beat Blues Birthday.
Op www.lux-nijmegen wordt het zo aangekondigd:
Het is dit jaar een halve eeuw geleden dat de Nijmeegse Stella Kelder, de legendarische smeltkroes van de Nijmeegse Jazz- en popmuziek, haar deuren sloot en werd gesloopt.

Na de succesvolle ‘Johnny’s Rockin’ Beat Birthday’ van vorig jaar vieren we op 21 september tijdens Stella’s Rockin’ Beat&Blues Birthday de geschiedenis van de Nijmeegse beat- en bluesmuziek. Een avond vol live muziek van ‘Whats That?!’, een nieuwe formatie met oude bekenden zoals Niels van Hoorn en Henk Hendriks, de Clemens van de Ven Band en andere muzikanten uit het Stella Kelder tijdperk zoals o.a. Peter Savary. Met een knipoog naar die geweldige tijd van de Stella Kelder.

PROGRAMMA
20.30 uur – inloop
21.00 uur – Peter Savary
21.45 uur – What’s That?!
23.00 uur – VandeVen Band
00.00 uur – Jamsessie met o.a. Joop van Kesteren, Gert Elferink, Hans Nuij,
Johnny Lejeune en Henk Lacroix
Reactie 20:

Tonnie Arts, 05-03-2019: ik ben programmamaker bij RN7 en maak programma's over oude bandjes. Graag zou ik in contact komen met (oud)muzikanten die in die ouwe bandjes gespeeld hebben.
Graag geef ik een toelichting wat allemaal de bedoeling is.
Tonnie Arts (06-25207002)
Reactie 21:

Gerrit Paas, 28-05-2019: Hans, Hans Nuy, in die tijd beste zanger ooit. Als ik Hans hoorde zingen moest ik meteen denken aan Steve Winwood. Dat beetje hese in de stem van Steve, dat had Hans ook. Ik was er trots op uit Nijmegen te komen, als er een Nijmeegse Band om maar een dancing te noemen in het dorp Zeeland (Brabant) speelde. In die tijd kwamen er veel Bandjes uit Nijmegen, de beste en bekendste band dat waren veruit The Counts, vocaal enorm goed, dat stond als een huis.
Reactie 23:

Henry Artz, 11-06-2019: In de begin jaren zestig ben ik af en toe in de Stella Kelder geweest. ik kan mij de ruine nog herinneren.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: