0683-Scan10005.jpg

<- Back | Index | Next ->

0683-Scan10005.jpg

Nijmeegse slagersbazen een dagje uit naar Valkenburg. Wie herkent er mensen?

Collectie: Albert de Valk

Reactie 1:

Ria Bos-Hermsen, 10-09-2014: ik herken alleen mijn schoonvader Wim Bos van de Daalseweg 37 ze waren bekend van de Echte Nimweegse Leverworst. Hij zit op de onderste rij aan de linkerkant de eerste.
Het geheim van de leverworst weet ik niet, maar ik weet wel dat iedere week op woensdag ongeveer 1000 kilo worst werd gemaakt door mijn schoonvader en mijn man en een knecht. En het spek wat er in ging werd in blokjes van ongeveer 2 cm gesneden en dat werd door de vrouwen gedaan. Dat was leuk werk, vooral in de winter, de slagerijen waren toen nog niet verwarmd. We verkochten de worst het meeste aan Cafe's voor bij de borrel of een balletje gehakt met uitjes toen hadden ze nog niet zo veel keus van snacks! Er werd ook aan de groothandel verkocht en de rest ging over de toonbank.
Reactie 2:

Jacques Janssen, 03-10-2014: De echte nimweegse leverworst smaakte heerlijk, maar het recept is geheim.
Bij ons thuis werd er altijd gezegd de echte Nimweegse koop je bij slager Bos op de Zeigelbaan (Plein 44 aan de Carolus kant).
Later zou de slager op de Daalseweg de echte Nimweegse gemaakt hebben? Zijn naam weet ik niet, maar hij was gevestigd recht tegenover de Groesbeeksedwarsweg.
"Wie weet of het waar is" staat op veel tegeltjes. Er zal altijd een waas hieromtrent blijven hangen.
Reactie 3:

Ria Bos-Hermsen, 23-10-2014: De slagerij op de Daalseweg 37 daar is mijn schoonvader naar de oorlog begonnen! Hij heette ook Bos want hij was de zoon van slager Bos op de Zeigelbaan.
Reactie 4:

Victor Bos, 27-01-2015: Wim Bos is mijn oom. Ik ben al geruime tijd op zoek naar een foto van zijn moeder, mijn oma, Bernardina Johanna Gruntjes. Een Nijmeegse slagersdochter. Geboren: 07-02-1878 te Nijmegen. Overleden: 15-08-1925 te Nijmegen. Zou super zijn als iemand een foto zou willen delen.
Reactie 5:

A.J. Smits, 05-11-2019: Twee mannen verder naast de man in het witte overhemd is slager Derkse van de Broerweg (jaren 50 en 60).

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: