Houthandel Key Weurtseweg.jpg

<- Back | Index | Next ->

Houthandel Key Weurtseweg.jpg

Deze luchtfoto uit de jaren ’30 van de vorige eeuw toont de N.V. Houthandel voorheen G. Key. Het bedrijf lag tussen de Weurtseweg (rechtsonder net zichtbaar) en de Biezenstraat (linksboven) en werd begin jaren ’90 afgebroken. Alleen de directeursvilla (rechts van de schoorsteen) bleef bewaard en is nu in gebruik als kantoor. De villa siert nu pleintje met de naam Flavus, dat verder wordt omringd door grauwe nieuwbouwwoningen.
De drie fabrieksgebouwtjes links bovenin de foto bestaan nog wel allemaal. In het blokvormige pand bovenaan zat vroeger een chocoladefabriek. Rechtsboven zijn woningen aan de Waal-, IJssel- en Maasstraat zichtbaar. Het grootste deel is inmiddels vervangen door nieuwbouw.
De ansichtkaart komt uit de collectie van H.J. Daams, wiens vader vanaf 1927 bijna 50 jaar lang heeft gewerkt bij de houthandel G. Key.

Reactiepagina
Reactie 1:

Henk Kalse, 25-02-2014: tussen 1970 en 1985 kwam ik vaak bij key in nijmegen.
wij hadden een transportbedrijf in amsterdam en reden de vrachten vurenhout vanaf het centrale havendepot/magazijn in amsterdam naar key nijmegen.
Reactie 2:

Jaap Gerrits , 04-05-2014: ik heb nog met Toon en Jan Daams bij Key gewerkt, ik zelf zit nu bij PontMeyer in Deventer, elke dag vanuit Nijmegen. Na William Pont heeft PontMeyer de zaken overgenomen.
Ik werk al vanaf mijn 14 jaar toen nog Key, ik zit nu in mijn 47e werkjaar. Kalse ken ik ook nog wel. Mooie tijd.
Reactie 3:

Jan Verpoorten junior, 03-05-2015: Mijn vader heeft er 35 jaar gewerkt aan de spijkermachine in de kisten makerij, ik ging als jochie van 6 t 18 er na toe omdat daar een goed leuk bedrijf was ik ging met oom frits op de vrachtauto graag mee, en heb zelf nog in loondienst daar gewerkt, het was daar een vriendenkring, waar gewerkt en lol gemaakt werd, ik werkt onder jan herik en jopie jassen mooie tijd daar, en jaap gerrits zoals zijn broers werkte daar.
Reactie 4:

Gerrit, 30-07-2018: Weet iemand nog van de Houthandel Key/Lutra combinatie aan de Hemweg in Amsterdam? Ik zou daar graag wat herinneringen aan willen ophalen.
Reactie 5:

Theo van Gent, 01-12-2018: Ik heb bij Key gewerkt op de Hemweg bij de Hembrug, mooie tijd gehad.
Reactie 6:

Paul Braam, 28-01-2019: Ik ben op zoek naar oud-werknemers van houthandel Key, die in de jaren 50/60 daar hebben gewerkt.
Mijn vader Albert Braam uit Winschoten en was in de kost in Koog aan de Zaan heeft daar nl. gewerkt, als werfknecht, bestekzoeker, lader en als laatst werfbaas. Omdat ik mijn vader al heel jong heb verloren, ik was 4 jaar toen mijn vader op 29-jarige leeftijd kwam te overlijden.
Uit de verhalen van de familie (mijn moeder heeft daar tot haar overlijden nooit over gesproken) is er iets op de werf gebeurd.
Omdat ik nu al enige tijd bezig ben om wat meer te weten te komen over mijn vader, is er mischien een oud werknemer die mij iets kan vertellen over hem. Ik zou daar dankbaar voor wezen, om eens iets te weten te komen van een jongeman uit Winschoten die beland is in Koog aan de Zaan en later Amsterdam, in de Borgerstraat 30 op een zolder woning.
Bij voorbaat dank, Paul Braam
Reactie 7:

Henk van Groningen, 31-01-2019: Mijn vader was chauffeur bij Key en wij woonden bij de werf in het huis midden onder, vanaf de bevrijding in 1944 tot 1971. Wij hebben daar fijn gewoond.
Mijn vader reed in een GMC coetruck uit de USA, die was geleverd in het kader van het Marshallplan.
Hij reed ook naar Amsterdam naar Key in de houthaven. Meestal bracht hij dan kastplanken, die alleen bij Key Nijmegen gemaakt werden. Hij bracht ze ook naar de andere filialen van Key zoals Hilversum, Den Haag, Amersfoort, Tilburg. In de jaren zestig werd dit overgenomen door transport­bedrijf Wijers uit Nijmegen. Mijn vader vervoerde toen alleen hout aan klanten in de regio.
Reactie 8:

Jan Heijmans, 01-02-2019: hr van Groningen, volgens mijn hebben uw ouders ook gewoond op de Weurtseweg 16. Dat kan ik me nog herinneren, ergens in de jaren 40 tot 1944. Toen is die hoek vernield door oorlogsgeweld. Ik hoop dat ik het juist heb, ik woonde toen op de Weurtseweg 6-8, we hadden daar een winkel.
Reactie 9:

Henk van Groningen, 02-02-2019: Aan Jan Heijmans: ja dat klopt, we moesten toen uit de kelder vluchten. Mijn familie is geëvacueerd naar Wijchen. Later kreeg mijn vader het huis van Key. Dat huis kwam vrij omdat daar een nsb lid woonde en die werden toen allemaal opgepakt. Ik was toen ongeveer anderhalf jaar oud.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: