GroteMarkt2.jpg

<- Back | Index | Next ->

Kaaisjouwers voor de kolentram, op het terrein van de tramremise en met de spoorbrug op de achtergrond. Uiterst rechts staat Opa van Maassen. Ingestuurd door Wim van Maassen.
Reactiepagina
Reactie 1:

Net Topham-van Maassen, 20-02-2014: mijn vader Piet van Maassen zit op de onderste step van het treintje.
Ik geloof dat hij kajshouwer was maar dat weet ik niet zeker want mijn vader is overleden toen ik 10 jaar oud was en ik was 3 jaar toen mijn opa overleed.
Ik kijk vaak na noviomagus is een mooie site ik woon in engeland en blijf dan nog op de hoogte van mijn mooie Nijmegen. Ik was op de oude haven geboren dus een echte nijmegenaar
groetjes net topham van maassen
Reactie 2:

Jo Benschop, 13-06-2015: Ik (Jo Benschop) ben heel vaak met dit kolentrammetje mee gereden vanaf de Waalkade naar de gasfabriek.
De reden was, mijn vader Piet Benschop was stoker op de gasfabriek.
Ik was toen ongeveer 6 jaar.
Reactie 3:

Cor van den Hoff, 23-08-2017: het trammetje staat niet op het tramremise terrein maar net voor de eindstop van het lijntje op de kade. Een beetje meer naar rechts maar net buiten de foto staat de stalen laadtrechter. Het trammetje reed hier onder en de klep in de volle trechter werd dan geopend. Kolengruis en stof ging dan in alle richtingen en het personeel werd er minder "schoon" van. Dus ik denk dat de foto genomen is voor de eerste lading van de dag. Volgeladen op weg naar de gasfabriek tot bij de Hezelpoort waar de tweede persoon eerst met de rode vlag het verkeer stopt voordat de tram verder kon gaan. Het trammetje kwam achterlangs de papierfabriek waar ik werkte totdat de straat werd ingenomen door een nieuw ketelhuis voor de papierfabriek. De kolenschepen lagen hier aan wal aan het eind van de kade. De hijskraan reeds op rails langs de kade.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: