Die Brücken von Nimwegen

Hier heb ik 3 Duitse boekjes met een verschillende omslag maar met dezelfde inhoud. Getiteld "Die Brücken von Nimwegen".Het verhaal speelt zich af tijdens Marked Garden maar dan door een Duitse bril gezien. Het vertelt van de luchtlandingen bij Arnhem, Overasselt en Groesbeek. De inname van de Waalbrug door de geallieerden en de, overigens mislukte, poging van de Duitsers om met behulp van kikvorsmannen en mini duikboten de Waalbruggen te vernietigen.

Collectie: Gerrit Danen

Heeft u herinneringen aan dit item? Laat het ons weten, wij maken graag gebruik van uw verhaal.

Reactie 1:

Rob Essers, 05-12-2009: Als gevolg van Duitse acties werd het middelste deel van de spoorbrug in 
de nacht van 28 op 29 september 1944 opgeblazen en liep de verkeersbrug schade op. Zie ook laatste tekening en onderschrift op /Lent/022a.htm.

Reactie 2:

Jan van Ooijen, 10-02-2010: Ik vond op YouTube een filmpje over de groep duikers die op 28 sept. ’44 de spoorbrug opbliezen.

Reactie 3:

Mario van Limburg, 02-08-2012: Op de Duitse Wikipedia staat een stukje over de Kampfschwimmer die de waalbrug moesten vernietigen, misschien intressant om te lezen.

terug

Reactiepagina
Reactie 4:

Mario van Limburg, 27-06-2015: Op YouTube vond ik de reportage Hitlers Meereskämpfer - Kampfschwimmer und Torpedomänner. Na 34 en een halve minuut gaat het over de aanval op de Waalbrug.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: