042.jpg

<- Back | Index | Next ->

042.jpg

Als 14 jarige jongen (in 1944) heb ik de bevrijding meegemaakt in Nijmegen. Wij woonden aan de Nieuwe Nonnendaalseweg 3 van begin 1940 t/m.half 1947. Tegenover ons, op het spoorwegrangeerterrein stond afweergeschut van de Canadezen. Zij sliepen in ons huis, en wij sliepen onder het viaduct, Graafseweg, in de betonnen dragers, vanwege het Duitse geschut, vooral 's nachts waren wij erg bang. In die tijd mocht ik een van de bemanning altijd helpen in hun kookgelegenheid met Cliff die kookte. Met hem heb ik ook de eerste V 1 (vliegende bom over zien komen in Nijmegen). Wij waren uiteraard zeer verbaast, toen dat ding overkwam en ook bang. Zij naam was Cliff Noacks (ik weet niet of de naam juist gespeld is) en hij kwam uit Sakatschewan (Canada). Hier zijn foto bijgevoegd.
Ik vraag mij nog steeds af wat er verder met hem gebeurd is. Een paar namen van de rest van de bemanning :Tom, Ralhf en Artcie Het is meer dan 60 jaar geleden, maar het laat je eigenlijk nooit los, het was een bijzonder aardige kerel
groeten van Beno Kunst, benokunst@ziggo.nl

REAGEER

Reactie 1:

Beno Kunst, 05-12-09: Een paar jaar geleden plaatste ik een foto van een Canadees Cliff Noacks, genomen in Nijmegen 1944 (cat.3)
Ik vroeg mij steeds af, zou die wel weer thuis gekomen zijn. Door bemiddeling van een aardige dame uit Nijmegen, die deze foto"s nog maar kort geleden ontdekte, en op zoek uit ging, weet ik nu, dat hij weer veilig thuis gekomen is en in 1998 op 79 jaar is overleden, volgens zijn zoon waarmee ik contact heb. Hij was op de foto 23 jaar.

Reactie 2:

Beno Kunst, 09-02-10: Beste medewerkers, op oorlog fotocol. 3 staat een inzending van mij (foto) van Canadees Cliff Noacks. Ik heb nu van zijn zoon de foto ontvangen na 66 jaar waar ik met hem destijds opstond. Ik was toen 14 jaar, hij 25. Ik ben nu tachtig.

Reactiepagina

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: