28

<- Back | Index | Next ->

28.JPG

Lange Koningstraat met zicht op de Korte Molenstraat:

Van Lange Koningstraat 13-15 bleef na de verwoestingen alleen de deuropening staan, alle bebouwing daarachter en daarnaast ging verloren. Op de achtergrond staan de ruïnes van de winkelpanden aan de Korte Molenstraat. Het hoge, zwaar beschadigde gebouw rechts van het midden was de winkel van Van der Werff geweest. Het stond op de hoek van de Korte Molenstraat en de Oude Varkensmarkt, ter plaatse van het huidige Kruidvat. Het pand werd pas rond 1950 gesloopt.

Lange Koningstraat with a view of the Korte Molenstraat:

Of the houses Lange Koningstraat 13-15 only the doorway remained upright after the devastations; all the buildings behind this and next to it were lost. In the background are the ruins of the shops in the Korte Molenstraat. The high, heavily damaged building on the right of the middle was the shop of Van der Werff. It was located at the corner of the Korte Molenstraat and the Oude Varkensmarkt, where the 'Kruidvat' is at the present day. The building was only demolished around 1950.

Reactie 1:

Bart Janssen, 24-06-08: Ik kwam deze foto tegen met de vermelding “Lange Koningstraat met zicht op Korte Molenstraat”. Dit is niet correct, al scheelt het maar een paar meter. De getoonde foto is de rechter poort van het huis van Lambertus P. van Horssen, Ziekerstraat 11, 13 en 15 en geen Lange Koningstraat 11,13 en 15. 
L.P. van Horssen, die op 3 maart 1945 door een granaat werd getroffen en daags daarna overleed, woonde naast mijn grootouders Zuidgeest-Wolf op Ziekerstraat 7 en 9. Het huis van Van Horssen was de laatste aan die zijde van de Ziekerstraat. Naast hen begon de Lange Koningstraat. Tegenover hen liep de nummering van de Ziekerstraat door bij het café van Meussen op Ziekerstraat 17.

 


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: