17

<- Back | Index | Next ->

17.JPG

Bloemerstraat en omgeving na het bombardement:

Wederom een blik vanaf een huis aan de Bloemerstraat op de verwoestingen die in en rond deze straat werden aangericht. In het verlengde van de Bloemerstraat is de Augustijnenstraat met de ru´ne van de gelijknamige kerk te ontwaren. Links daarachter staat de Sint-Stevenskerk, waarvan de torenspits is ingestort.
Links van de Sint-Stevenskerk steekt het bescheiden torentje van de vroegere kapel van het Sint-Canisiusziekenhuis aan de Houtstraat net boven de horizon uit. Bij de wederopbouw verdween het echter uit het stadsbeeld.

Bloemerstraat and surroundings after the bombardment:

Again a view from a house in the Bloemerstraat of the destructions in and around this street. In line with the Bloemerstraat, the Augustijnenstraat with the ruins of the church of the same name can be seen. To the left behind these is the St. Steven's Church, with the collapsed spire. 
To the left of the St. Steven's Church, the modest little tower of the former chapel of the St. Canisius Hospital in the Houtstraat rises just above the horizon. After the reconstruction, this disappeared from the townscape.


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: