B267

<- Back | Index | Next ->

B267

Wilhelmus Siemen Rosendaal,
geb. 5-10-1879 te Lent en overleden 3-10-1944,
getroffen op 2 oct. door een granaat in de Ten Hoetstraat.

Ingezonden door Ben Siebenheller (geplaatst 17-12-2013)

Redactie: Het valt op dat zijn uitvaartdienst bijna een jaar na zijn begrafenis gehouden is, of zou dat een drukfout zijn?

Reactie 1:

Ben Siebenheller, 18-12-2013: Inderdaad heeft de uitvaartdienst en her-begraving veel later plaats gevonden. De reden moet zijn geweest dat het grootste deel van de familie woonachtig was in het nog bezette deel van Nederland en voornamelijk Arnhem (evacuatie). Zijn vrouw is wel in Nijmegen blijven wonen.

Reactie 2:

Angeline van der Donk, 12-01-2014: De naaste familie van Wilhelmus Siemen Rosendaal was niet woonachtig in Arnhem. Het echtpaar Rosendaal-Siebenheller woonde met hun jongste zoon Wim in Nijmegen. De oudste twee kinderen: zoon Bertus en dochter Co woonden in Vlissingen. Zij hoorden pas op 18 november 1944 via een brief van tante Agnes uit Bergen op Zoom dat hun vader op de lijst van het Rode Kruis stond. Iemand uit Goes was naar Bergen op Zoom geweest en had deze brief meegebracht. Zoon Wim lag in Nijmegen in het ziekenhuis.
Co, Bertus en zijn aanstaande echtgenote Jet kregen 20 november toestemming om met de fiets vanuit Vlissingen naar Nijmegen te gaan waar ze eind november aankwamen. Op 20 december 1944 is pas de officiŽle overlijdensakte opgemaakt. Daarin staat dat een agent rechercheur van politie op 20 december verklaard heeft dat W.S. Rosendaal op 2 oktober 1944 is overleden. Hij is toen begraven op de Algemene Begraafplaats en pas veel later (augustus 1945) heeft de plechtige uitvaartdienst plaats gevonden.
(Het zijn vrienden van mij en ik heb hun stamboom uitgezocht.)

Reactiepagina

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: