B125.jpg

<- Back | Index | Next ->

B125.jpg
Hoogveld van Orsouw Degen Veldhuis Lodenstijn Bosma

Collectie: Pim Rutten

Reactie 1:

Geer Plönes: Ben Lodensteijn was een oom van mij en gehuwd met Lies Linssen, een zus van mijn moeder. Zij woonden toen aan de Marialaan in Nijmegen. In mijn herinnering hadden zij een dochter die Truus heette. Ben werkte bij V&D. Is tijdens het bombardement februari 1944 omgekomen en was sindsdien als vermist opgegeven. Ik ken de verdere details niet. Ik kan mij mijn oom Ben nog goed herinneren als een fervent motorrijder. Het was onze trots om af en toe achter op zijn motor mee te mogen rijden. Ik was toen ±14 jaar.

Reactie 2:

Ans (Annie) Verheijen, 30-12-2014: Ben Lodenstijn was een neef van mij. Mijn moeder Henriette (Jet) Lodenstijn was een zus van Johan Lodenstijn, de vader van Ben.
De geschiedenis van de oorlog in Nijmegen en de dood van Ben hoorde ik via zijn ouders. Het was een zeer grote klap voor de familie. Ik was toen bijna 14 jaar. Als enige van het gezin Verheijen-Lodenstijn ben ik geboren in Rotterdam. Mijn andere zus Riek en broers Jan, Henk, Frans en Guus waren allen in Nijmegen geboren. Mijn broer Frans en ik zijn nog van het gezin in leven.
Vroeger gingen we vanuit Rotterdam op vakantie in Nijmegen. Ik herinner mij nog Ben's zussen Tinie (?), Truus en Rietje en zijn broer Jan, die heel goed piano speelde.
Reactie 3:

Rene Martens, 15-04-2019: Ben was een hechte vriend van mijn vader Joop Martens. Ik heb nog foto's en tekeningen van mijn vader getekend door Ben. Zijn gezin woonde later aan de Nimrodstraat 99 waar ook mijn oma Martens met haar dochter Annie woonde. Als kind kwam ik daar vaak met mijn vader. Wij woonden aan de Wezenlaan 239. Ik kom graag in contact met Geer en Ans en kinderen van Ben.
ramhgoc@gmail.com of bel 0651 418 633.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.