Noviomagus Referenties

Referenties

In onderstaand overzicht kunt u zien aan wie, en op welke wijze, NOVIOMAGUS.NL zijn medewerking heeft verleend tot september 2004. Vanaf dat moment is deze pagina niet meer bijgehouden vanwege de vele samenwerkingsverbanden.

 

Ook dit jaar is door het Bestuurlijk Overleg Studentenverenigingen weer de introductie-cd-rom uitgereikt aan alle eerste jaars studenten van de Radboud Universiteit. Noviomagus.nl ondersteunde dit project door fotomateriaal en teksten ter beschikking te stellen.

In de maand maart is in de Openbare Bibliotheek MariŽnburg de foto-expositie te zien van Noviomagus.nl

In januari 2004 wordt er door Leon van Meijel een boek over de ondergewaardeerde wederopbouwarchitectuur uitgegeven met o.a. fotografie van Thea van den Heuvel. Noviomagus.nl brengt de makers van het boek in contact met J. van Lith, waarvan vervolgens enkele 50-er jaren kleurendia's in het boek worden opgenomen, en levert zelf enkele ansichtkaarten aan voor het boek.

Van augustus tot december 2003 is het bedrijf Imtech Nettenbouw i.s.m. de gemeente Nijmegen bezig geweest met een reconstructie van de verkeerslichtinstallaties op een groot aantal pleinen en kruispunten in Nijmegen. Als dank wordt in januari 2004 aan allen die hieraan hebben meegewerkt een boekje cadeau gedaan met daarin impressiefoto's van het vele werk. Noviomagus.nl levert de omslagfoto van het boekje.

In de eerste week van januari 2004 doen we een persbericht de deur uit. In alle media wordt er aandacht aan besteed (radio, tv, dag - en weekbladen). Dagblad de Gelderlander is er daar een van.

link naar artikel

De gemeente Nijmegen organiseert op 5 januari 2004 in de Vereeniging haar nieuwjaarsreceptie. Zowel voor de uitnodiging, het toegangsbewijs en de antwoordkaart wordt DE Noviomagusfoto gebruikt. Ook is op het podiumscherm in de grote zaal voor aanvang van de receptie deze foto in een formaat van 5 bij 8 meter geprojecteerd.

De Sociale Verzekeringsbank geeft aan al haar medewerkers eind 2003 een eindejaarsboekje cadeau met daarin onder andere de traditionele stadswandeling van Noviomagus.nl

De gemeente Nijmegen stuurt in december 2003 de hiernaast getoonde nieuwjaarskaart aan al haar medewerkers. De foto wordt door Noviomagus.nl geleverd.

Het engelstalige, tweemaandelijkse magazine ACCESS, is een blad voor de internationale gemeenschap in Nederland en voor hen die zich hier willen vestigen. In het okt/nov-nummer wordt Nijmegen als de oudste stad van Nederland besproken. Noviomagus.nl verzorgt het fotowerk van de omslag van deze uitgave.

In september 2003 staat wederom de etalage van kapper City Hair Shop aan de Daalseweg nr 3 in het teken van Noviomagus.

Op diverse fronten wordt meer en meer samengewerkt met de gemeente Nijmegen. Enkele projecten waar Noviomagus.nl op enigerlei wijze aan heeft bijgedragen zijn: Initiatiefbundel "het geheugen van de stad", Koers West en Open Monumentendag 2003. In diverse publicaties wordt naar onze website verwezen.

Het Bestuurlijk Overleg Studentenverenigingen in Nijmegen (B.O.S.) publiceert op 14 augustus een introductie-cdrom die onder alle eerstejaars studenten wordt verspreid. De oplage bedraagt maar liefst 3500 exemplaren. Op verzoek van B.O.S. levert Noviomagus.nl een aandeel in de teksten en het fotomateriaal betreffende de geschiedenis van Nijmegen voor deze cd.

In de gratis verkrijgbare Nijmeegse Stadskrant wordt vanaf het augustus/september nummer het door Jac Splinter en Argť Nieuwenhuijzen bedachte "Mag Ik Van Jou Van Nijmegen..." kwartetspel 2003 gepubliceerd. Noviomagus.nl is een van de 4 genoemde websites in het kwartet WWW's.

Op 1 juni 2003 wordt INTRO-Nijmegen georganiseerd. Onderdeel daarvan vormt de 2e Nijmeegse Torendag. Noviomagus.nl is een van de fotoleveranciers voor de website en brochure van het evenement.

Op dinsdag 13 mei 2003 plaatst dagblad De Gelderlander wederom een artikel over het Nijmeegs kunstenaarsgeslacht Maelwael - Van Limburg. Onder het artikel wordt gerefereerd naar Noviomagus.nl

In januari-februari 2003 staat de etalage van City Hair Shop aan de Daalseweg nr.3 te Nijmegen in het teken van historisch Nijmegen en onze website Noviomagus.nl

In het blad Computer Idee wordt in december 2002 Noviomagus.nl besproken in de rubriek "Online, websites van lezers"
Dagblad De Gelderlander besteedt eind november 2002 in diverse artikelen aandacht aan de uitgave van ons eerste boek "Archiefbeelden Nijmegen".
Dagblad De Gelderlander plaatst met ingang van 11 augustus 2002, na overleg en met gebruikmaking van enkele van onze ansichtkaarten, tijdelijk een "zomer-rubriek" NIJMEGEN OUD EN NIEUW, zowel in hun dagblad als op de internetversie. 

In augustus 2002 begint WijknieuwsTV met gebruik van het fotomateriaal van deze website ten behoeve van hun presentatie op TV

Op 2 juni 2002 wordt de Nijmeegse Torendag gehouden. Ter gelegenheid daarvan geeft de VVV Nijmegen een torenwandeling uit. Noviomagus.nl levert van de deelnemende torens 12 foto's, die opgenomen zijn in de wandelbrochure.

Op 6 mei 2002 viert de NVPV afdeling Nijmegen haar 85 jarig bestaan. Ter gelegeheid hiervan wordt een eerstedag-envelop uitgegeven met een van de panoramafoto's van de website van Noviomagus.

Medio mei 2002 presenteert de stichting Novio Pontis op hun internetsite informatie over de Nijmeegse Torendag welke op zaterdag 2 juni zal plaatsvinden. Noviomagus levert voor deze infopagina verscheidene foto's.

Op zondag 24 februari publiceert De Zondagkrant in Nijmegen een nieuwe, zeer interessante, rubriek: Vroeger en Nu. Betreffende journalist heeft ons voor publicatie hiervan op de hoogte gebracht omdat er overeenkomsten zijn met onze website. Noviomagus.nl en Hylke Roodenburg worden mede als referentie genoemd.

Op dinsdag 19 februari 2002 besteedt dagblad De Gelderlander wederom aandacht aan onze website. Ditmaal worden de diverse toekomstplannen uit de doeken gedaan zoals de week van de Nijmeegse Architectuur en de stadswandeling door Nijmegen-Oost. Ook wordt het voorwoord van wethouder Paul Depla aangekondigd wat later die dag geplaatst zou worden op de website.

Op uitnodiging van Liesbeth Gijsel, journaliste van de gratis OV-krant METRO in Belgie, levert Noviomagus.nl het fotomateriaal voor een touristisch artikel over Nijmegen. Ook is het merendeel van de informatie in het artikel van onze website afkomstig. De krant verschijnt op vrijdag 15 februari 2002.

Op 5 januari 2002 wordt NOVIOMAGUS.NL gekozen tot website van de week door de landelijke site www.hypotheekrenteverwachting.nl 

De website van Nationale HypotheekRenteVerwachting herbergt de grootste verzamelaars-link-pagina van Nederland.

 

In november 2001 werkt Noviomagus.nl mee d.m.v. fotografie aan de totstandkoming van de brochure en website van de stichting Novio Pontis te Nijmegen 
Op 23 november plaatst dagblad De Gelderlander het interview dat enige dagen daarvoor is gehouden met journalist Peter Deurloo. Het is voor Noviomagus.nl de eerste publicatie in De Gelderlander.
Op 2 november valt er een leuk artikel te lezen over muurschilderingen in dagblad De Gelderlander. Als referentie worden de internetpagina's van Noviomagus.nl genoemd
Op 15 augustus 2001 levert NOVIOMAGUS.NL enkele foto's voor o.a. de Amat-Mills Award en de website van het 17th Colloquium on High Resolution Molecular Spectroscopy van de Katholieke Universiteit Nijmegen.

Op 3 juni 2001 wordt NOVIOMAGUS.NL gekozen als website van de week door het landelijk opererende DIGICITY.NL. Tevens levert NOVIOMAGUS.NL enkele foto's voor hun banner.
Op 3 mei 2001 wordt op de Nijmegen-pagina van de landelijk opererende website Winkelen-In-... de fotopagina gevuld door NOVIOMAGUS.NL
Van maart tot mei 2001 tekent NOVIOMAGUS.NL voor de digitale verslaglegging van de verbouwing van het Hoogenboompand aan de Molenstraat te Nijmegen.
In het kader van het museumweekend op 21-22 april 2001 wordt NOVIOMAGUS.NL uitgenodigd deel te nemen aan de ansichtkaartenbeurs in Museum de Stratemakerstoren. Zowel de website als de ansichtkaartencollectie zijn er te zien.
Van 6 maart tot 1 mei 2001 maken de makers van Nijmegen-Totaal dankbaar gebruik van het fotomateriaal van NOVIOMAGUS.NL voor hun dagelijkse nieuwsitems.
Op 18 december 2000 wordt NOVIOMAGUS.NL voor de tweede maal uitgeroepen tot website van de week. Ditmaal door het landelijk opererende CULTUURNET.NL dat maandelijks meer dan 100.000 hits heeft.
Op 27 september 2000 wordt NOVIOMAGUS.NL uitgeroepen tot website van de week door weekblad De Brug in Nijmegen. Op 12 april 2001 wordt onze eerste stadswandeling in dezelfde rubriek uitvoerig besproken.

terug


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: