Begraafplaats Altrade, Grafmonument Randag
AltradeRandag.jpg

Daalseweg 198: grafmonument van de familie Randag:

Het natuurstenen grafmonument van de familie Randag staat aan de hoofdas van de begraafplaats en komt uit 1931. Het is verrijkt met beeldhouwwerk van Egidius Everaerts, die eerder al beelden had gemaakt voor onder meer Huize Heyendaal en het Canisiuscollege.
Op een koperen plaat aan de voorzijde staan de namen van de hier begraven personen. Dat zijn Wilhelmus Franciscus (Willem) Randag (geboren op 25 augustus 1868 in Rotterdam, overleden in Nijmegen 8 mei 1928), zijn vrouw Johanna Maria Randag-Dazert (geboren op 18 oktober 1872 in Haarlem, overleden op 12 augustus 1933 in Nijmegen) en hun kinderen F. Randag (1904-1931) en W.F. Randag (1905-1951).
Op de linker-, rechter en achterzijde van het monument zijn Latijnse bijbelteksten gegraveerd. Links staat 'Beati mortui qui in domino moriuntur', ofwel: 'Zalig zijn de doden, die in de Heer sterven'. Aan de rechterzijkant staat de tekst 'Ego sum resurrectio et vita', wat betekent: 'Ik ben de opstanding en het leven'. Op de achterzijde staat 'O crux ave spes unica', ofwel: 'Gegroet, o kruis, onze enige hoop'.

terug naar Rijksmonumenten terug naar Noviomagus.nl

Reactiepagina

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: