Begraafplaats Altrade, Grafmonument van Heukelum

Daalseweg 198: Grafmonument van Heukelum

De familie Van Heukelum heeft een rijkelijk versierd neogotisch grafmonument. In de zerk bevindt zich een relif, dat Jezus met een kruis en een vaandel voorstelt. Onder op de zerk staat in gotische letters: 'Ego sum resurrectio et vita', ofwel: 'Ik ben de opstanding en het leven'.
De liggende grafsteen is rijk bewerkt en de letters zijn ook hier in gotische stijl aangebracht. In het midden staat wie er hier zijn begraven. Het gaat om B.E.H. van Heukelum, geboren Ficq (geboren op 7 maart 1830, overleden 23 maart 1877), N.W.A.J.M.H. van Heukelum (geboren 3 december 1867, overleden 29 juli 1868), Nicolaas Damianus van Heukelum (geboren 7 oktober 1827 te Doornenburg, overleden 14 juni 1896) en Hendrik Nicolaas Marie van Heukelum (geboren 22 augustus 1860, overleden 7 juli 1923).
Rondom de tekst in het midden, tegen de randen van de steen, staat tenslotte nog het volgende: 'Credo in unum Deum Patrem omnipotentem Factorem caeli et terrae visibilium omnium et invisibilium'. Dit betekent: 'Ik geloof in n God, de almachtige Vader, Schepper van de hemel en de aarde, van alle zichtbare en onzichtbare dingen'.

terug naar Rijksmonumenten terug naar Noviomagus.nl

Reactiepagina

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: